فناوری اطلاعات

August 26, 2023
15:31 شنبه، 4ام شهریورماه 1402
کد خبر: 148956

تحقیق جدید: هوش مصنوعی ChatGPT اطلاعات درستی درباره راهکارهای درمان سرطان ارائه نمی‌دهد

علاوه بر خطاهای که در پاسخ‌های ChatGPT وجود دارد، این چت‌بات اطلاعات نادرست و درست را با یکدیگر ترکیب می‌کند که نگران‌کننده است.
 
 
دانشمندان در مطالعه جدیدی از ChatGPT خواستند تا برای درمان سرطان برنامه‌هایی را طراحی کند، اما چت‌بات هوش مصنوعی OpenAI اطلاعات نادرستی را به آن‌ها ارائه کرده است.
 
براساس گزارش اینسایدر، محققان بیمارستان «بریگهام و زنان» از دانشکده پزشکی هاروارد با انجام یک تحقیق مشخص کرده‌اند که برنامه‌های درمان سرطان ایجاد شده توسط چت‌بات انقلابی ChatGPT پر از اشتباه است. به گفته محققان، تقریباً یک سوم از پاسخ‌های ارائه شده توسط مدل OpenAI در زمینه طراحی برنامه‌های درمانی برای انواع مختلف سرطان‌ها، حاوی اطلاعات نادرستی بوده است.
 
مشکل دیگر ChatGPT: ترکیب اطلاعات صحیح و غلط
علاوه بر این، اشاره شده که ChatGPT در پاسخ‌های خود از اطلاعات صحیح و نادرست به‌طور ترکیب‌شده استفاده می‌کند که این امر تشخیص دقت آن‌ها را دشوار می‌کند.
 
به گفته دانشمندان، از مجموع 104 پرسش، حدود 98 درصد از پاسخ‌های ارائه شده توسط ChatGPT شامل حداقل یک توصیه درمانی بوده که با دستورالعمل‌های شبکه جامع سرطان ملی مطابقت داشته است. «دانیل بیترمن»، یکی از نویسندگان این مطالعه می‌گوید:
 
«چت‌بات اغلب به روشی کاملاً مطمئن صحبت می‌کند که منطقی به‌نظر می‌‌رسد و این موضوع که می‌تواند اطلاعات نادرست و صحیح را با یکدیگر ترکیب کند، پتانسیل خطرناک بودن را دارد.»
 
ChatGPT نوامبر سال 2022 راه‌اندازی شد و از همان زمان مورد توجه و استقبال بسیار خوبی قرار گرفته و قابلیت‌های آن همه را شگفت‌زده و البته نگران کرده است. موفقیت این چت‌بات باعث شد تا بسیاری از شرکت‌های فناوری از جمله گوگل، مایکروسافت، متا و حتی اپل برنامه‌های خود را تا حدودی روی هوش مصنوعی متمرکز کنند و تاکنون مدل‌های کاربری بسیار زیادی راه‌اندازی شده‌اند.
 
اخیراً نیز کره جنوبی از رقیب خود برای ChatGPT رونمایی کرد که CLOVA X نام دارد. شیائومی دیگر شرکت بزرگی است که اخیراً شایعه شده بود قصد دارد به لیست رقبای ChatGPT و Bard گوگل اضافه شود. هرچند این فناوری باعث شگفت‌زدگی بیل گیتس شده است، اما برخی مشکلات آن مانند ارائه اطلاعات نادرست یا حتی هزینه هنگفت توسعه آن، نگرانی‌هایی را به همراه داشته است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.