اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

August 27, 2023
14:59 یکشنبه، 5ام شهریورماه 1402
کد خبر: 149015

کاهش سهم زبان فارسی در وب ادامه دارد

سهم زبان فارسی در فضای وب طبق گزارش W3tech نسبت به سال گذشته کاهش یافته و از ۲.۶ درصد به ۱.۶ درصد رسیده است. همچنین جایگاه زبان فارسی نیز ۲ پله سقوط کرده و در جایگاه دهم در میان زبان‌های پرکاربرد قرار گرفته است.
 
 
بررسی دوره جدید گزارش W3tech نشان می‌دهد تنها ۱.۶ درصد از وب‌سایت‌هایی که زبان محتوای آنها را می‌شناسیم از فارسی استفاده می‌کنند. این گزارش بیانگر آن است که جایگاه زبان فارسی در میان زبان‌های پرکاربرد وب در سال ۱۴۰۰ دو پله‌ و در سال ۱۴۰۱ تقریباً پنج پله کاهش یافت. در واقع، در سال مرداد ۱۴۰۰ بود که مقام‌های دولتی و کاربران فضای مجازی فارسی به کسب جایگاه پنجم میان زبان‌های پرکاربرد وب واکنش‌ نشان دادند و کسب این جایگاه را نشان از «رشد شتابان خط و زبان فارسی در اینترنت» می‌دانستند، این جایگاه در دو سال گذشته روندی نزولی داشته است.
 
در مرداد ۱۴۰۰ گفته شد سه سایت دیجی‌کالا، آپارت و ورزش‌سه در فضای مجازی و همچنین افزایش ضریب نفوذ تلفن همراه در سال‌های گذشته دلیل رشد زبان فارسی بوده و در گزارش آن زمان  W3tech این سه سایت فارسی در صدر قرار داشتند. با این حال، در گزارش حاضر W3tech نام هیچ یک از این سه سایت ایرانی نیامده است و سایت‌اپلیکیشن‌های فیس‌بوک، توییتر، ویکی‌پدیا، آفیس، وردپرس و غیره در صدر قرار دارند.
 
این نمودار آمار استفاده از زبان فارسی را به عنوان یک زبان در محتوای وب نشان می‌دهد.
در حال حاضر زبان انگلیسی با ۵۳.۶ درصد در رتبه نخست، زبان اسپانیولی با ۵.۳ درصد در رتبه دوم، زبان روسی با ۴.۸ درصد در رتبه سوم، زبان آلمانی با ۴.۵ درصد در رتبه چهارم، زبان فرانسوی با ۴.۳ درصد در رتبه پنجم، زبان ژاپنی با ۴ درصد در رتبه ششم، زبان پرتغالی با ۲.۸ درصد در رتبه هفتم، زبان ترکی با ۲.۲ درصد در رتبه هشتم، زبان ایتالیایی با ۲.۱ درصد در رتبه نهم و زبان فارسی و هلندی-فلاندی با ۱.۶ درصد همزمان جایگاه دهم را در میان زبان‌های پرکاربرد وب کسب کرده‌اند.
 
این نمودار روند تاریخی درصد استفاده از وب‌سایت‌های فارسی را نشان می‌دهد.
گزارش جدید W3tech نشان می‌دهد محبوب‌ترین وب‌سایت‌های مورد استفاده برای زبان فارسی چنین بوده‌اند:
 
Facebook.com
Twitter.com
Wikipedia.org
Office.com
WordPress.com
Whatsapp.com
Blogger.com
Debian.org
Canva.com
Samsung.com
 
همچنین انتخاب تصادفی سایت‌ها با استفاده از فارسی نیز از این قرار بوده‌اند:
 
Kermany.com
Vatandar.org
Soteledu.com
Hghouse.ir
Floractiveiran.com
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.