اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

August 27, 2023
16:58 یکشنبه، 5ام شهریورماه 1402
کد خبر: 149033

مهلت رئیس‌جمهور برای رسیدگی به وضعیت کندی اینترنت تمام شد اما گزارشی منتشر نشد

بنابر اعلام انجمن تجارت الکترونیک، بهبودهایی در وضعیت اینترنت کشور حاصل شده است.
 
 
دو ماه از دستور رئیس‌جمهور برای رسیدگی به وضعیت کندی و اختلال‌ اینترنت کشور گذشت، اما گزارش رسمی در این مورد به‌صورت عمومی منتشر نشده است.
 
رئیس‌جمهور در تاریخ شش تیرماه سال جاری در جلسه‌ شورای‌عالی فضای مجازی دستور داد کارگروهی متشکل از مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات تشکیل شود تا گلایه‌های مردمی درباره کندی اینترنت را بررسی کنند. این کارگروه مأمور شد تا موضوع کندی شبکه را بررسی کرده و ظرف یک ماه، نتیجه بررسی و راهکارهای رفع دغدغه‌های مردم درباره وضعیت اینترنت را ارائه کند.
 
یک هفته بعد، یعنی چهاردهم تیرماه، سخنگوی مرکز ملی اعلام کرد زمان مشخصی برای گزارش‌دهی تعیین نشده و حتی ساز‌وکار آن نیز دقیقاً مشخص نشده است. درنهایت در سوم مردادماه این مأموریت تا جلسه بعدی شورای‌عالی فضای مجازی تمدید شد و حالا که آن مهلت هم تمام شده است، هنوز خبری از گزارش رسمی نیست.
 
وب‌سایت مرکز ملی فضای مجازی گزارشی از جلسه سه‌شنبه هفته گذشته شورای‌عالی فضای مجازی منتشر کرده که در آن هیچ اشاره‌ای به مأموریت کارگروه بررسی کندی اینترنت نشده است.
 
 
 
در این مدت تنها انجمن تجارت الکترونیک گزارشی از وضعیت شبکه منتشر ساخت که وزارت ارتباطات بخشی از انتقادات مطرح در آن را پذیرفت و برخی را رد کرد. این وزارتخانه با اعضای انجمن نیز جلسه‌ای برگزار کرد که در آن به تبادل اطلاعات درباره وضعیت شبکه پرداخته شد.
 
در آخرین خبری که از سوی رئیس انجمن و نه نهادهای مربوط به این کارگروه منتشر شده، برخی مشکلات در شبکه اینترنت بهبود یافته است:
 
«بعد از گزارش انجمن تجارت الکترونیک درباره «کیفیت اینترنت در ایران» جلسات متعددی در وزارت ارتباطات و شرکت زیرساخت برگزار شد. ما چندین پیشنهاد عملی برای بهبود کیفیت اینترنت ایران داشتیم که در چهار مورد درخواست ما از وزارت ارتباطات بود.»
 
 
 
بنابر اعلام وی، از 30 مردادماه اختلال روی لیست خاکستری برطرف شده، پکت‌لاست بالا، retransmit و قطع و وصل در مقصد‌های بین‌المللی از بین رفته و حتی محدودیت پروتکل HTTP/3 در اپراتورها برداشته شده است.
 
به گفته قاضی، انجمن تجارت الکترونیک در گزارش‌های بعدی خود که در ماه‌های آتی منتشر می‌شود، به‌دقت جزئیات تمام تغییرات، اقدامات عملی، بهبود‌ها و ضعف‌ها دراین‌باره را گزارش خواهد کرد؛ هرچند هنوز هم مشکلات زیادی گریبان‌گیر شبکه اینترنت کشور بوده که وضعیت آن نامشخص است. به‌طور مثال، بحث رفع فیلتر گوگل پلی چند ماه است که مطرح شده، اما با وجود درخواست نمایندگان مجلس، هیچ تغییری حاصل نشده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.