اگر مشکل تار شدن دوربین گوشی اندرویدی برای شما هم به وجود آمده، در این مطلب به شما ۱۰ روش برای حل آن را پیشنهاد میکنیم.
مشکل تار شدن دوربین گوشی اندرویدی چیست و چرا اتفاق میافتد؟
بسیاری از گوشیهای هوشمند این روزها به دوربینهایی مجهز میشوند که حتی با دوربینهای DSLR سطح پایین هم رقابت میکنند. اما با این میزان کیفیت و دقت، خیلی ناامیدکننده است تصویری ثبت کنید که در نهایت تار شود. اما نگران نباشید. در این مطلب به بررسی دلایل این موضوع پرداخته و متناسب با هر کدام، راه حلی را هم به شما پیشنهاد میکنیم. در این مطلب، گوشی شیائومی به عنوان گوشی اندرویدی نمونه مورد استفاده قرار گرفته است.
۱. لنز دوربین را تمیز کنید
گاهی اوقات پیش میآید که لنز دوربین کثیف است. به همین سادگی تصاویر یا ویدیوهایی که ثبت و ضبط میکنید تار میشوند. اگر هم گرد و غبار یا اثر انگشت روی لنز دوربین باشند، باز هم به تار شدن تصاویر منجر میشوند. در نتیجه نخستین کاری که بعد از تار شدن دوربین گوشی اندرویدی خود باید انجام دهید این است که یک پارچهی نرم و لطیف مثل پارچهی مخصوص پاک کردن شیشهی عینک را گرفته و لنز دوربین را خوب تمیز کنید. علاوه بر اینها، پد الکلی هم میتواند گزینهی مناسبی برای پاک کردن لنز دوربین باشد. فقط دقت داشته باشید الکل آنقدری نباشد که گوشی کاملا خیس شود. همینکه لنز را مرطوب کند کافی است.
۲. از فوکوس دستی استفاده کنید
گاهی اوقات پیش میآید که شما در یک محل شلوغ مشغول به عکاسی هستید. در این طور مواقع سوژهای که مد نظر شماست ممکن است دائما از محدودهی فوکوس خارج شود. در نتیجه دوربین شاید نتواند روی سوژه فوکوس کرده تصویر نهایی هم تار میشود. در این حالت، در واقع فوکوس خودکار است که با مشکل مواجه میشود و راه حل سادهی آن هم این است که به صورت دستی روی آن سوژه فوکوس کنید. برای انجام این کار مراحل زیر را دنبال کنید.
اپلیکیشن دوربین گوشی را باز کنید.
روی سوژهای که میخواهید رویش فوکوس صورت بگیرد، ضربه بزنید.
میبینید که یک دایره، مربع یا نقطه روی آن قسمت ظاهر شده و گوشی تحت فرمان شما، روی آن سوژه فوکوس میکند.
البته در این مرحله باید منتظر بمانید دوربین روی سوژه فوکوس کند و سپس تصویر خود را ثبت کنید. همچنین هنگام ضبط ویدیو هم میتوانید با ضربه زدن روی بخش خاصی از سوژه، روی آن بخش فوکوس کنید. اگر حتی با این کار هم سوژه تار میشود، قطعا مشکل از چیز دیگری است و باید به سراغ مرحلهی سوم بروید.
۳. قابلیت HDR و حالتهای مختلف دوربین را غیر فعال کنید
یکی از کارهایی که میتواند باعث تار شدن تصویر شود، فعال بودن HDR یا حالتهای مختلف دوربین است. اگر تاکنون با حالت HDR عکاسی نکردهاید باید بگوییم این حالت شاید گاهی اوقات رنگبندی را دچار تغییراتی کند. در نتیجه شاید ممکن است آنطور که مد نظرتان هست، رنگها به نمایش در نیایند و اینطور فکر کنید که تصاویر تار هستند. این مشکل بیشتر زمانی رخ میدهد که نور کافی در محیط وجود نداشته باشد یا مثلا سوژه در حرکت باشد.
علاوه بر اینها، اگر از حالتهای مختلف دوربین استفاده میکنید هم شاید تصاویری که ثبت میکنید تار شوند. البته حالتهای مختلف دوربین مثلا فوق عریض، تلهفوتو، بوکه، ماکرو و… نیستند، اینها لنزهای مختلفی هستند که در عکاسی به شما کمک میکنند. منظور در واقع حالتهای مختلف عکاسی از جمله حالت شب، پاناروما و… هستند. برای غیر فعال کردن این حالتها مسیر زیر را دنبال کنید.
اپلیکیشن دوربین را باز کنید.
روی گزینهی HDR کلیک کرده و آن را خاموش کنید.
حالا از منوی مربوط به حالتهای عکاسی، گزینهی نرمال یا عادی را انتخاب کنید.
حال بار دیگر به ثبت تصویر یا ضبط ویدیو بپردازید و ببینید آیا مشکل حل شده است یا خیر. اگر هم میخواهید HDR را به حالت روشن تغییر دهید کافی است روی آیکون آن در بالای صفحه ضربه بزنید. اگر با انجام این سه کار، باز هم مشکل حل نشد، باید به سراغ روشهای دیگری بروید.
۴. ریستارت کردن اپلیکیشن دوربین
در یک سری از مواقع، باگ نرمافزاری یا اشکالات موقت میتوانند سبب تار شدن دوربین گوشی اندرویدی شوند. در نتیجه شما با تمیز کردن لنز دوربین یا تغییر فوکوس و غیرفعال کردن حالتهای مختلف دوربین نمیتوانید به نتیجه برسید. بهترین راه حل در این طور مواقع این است که دوربین را ریستارت کنید. برای انجام دادن این کار فقط کافی است کارهای زیر را انجام دهید.
تمام برنامههای فعال را ببندید. یعنی روی گزینهی مربوط به برنامههای اخیر کلیک کرده و با کلیک روی آیکون X، تمام اپهای فعال را ببندید.
حالا اپلیکیشن دوربین را بار دیگر اجرا کنید.
اکنون باید ببینید آیا مشکل تار شدن دوربین گوشی همچنان پابرجاست یا خیر. اگر نبود، پس صد درصد مشکل نرمافزاری است یا باگی وجود داشته که با این کار برطرف شده است. در غیر این صورت، روشهای دیگر را امتحان کنید.
۵. گوشی را ریستارت کنید
ریستارت کردن گوشی معمولا هرگونه مشکل نرمافزاری موقتی که وجود داشته باشد را برطرف میکند. حتی اگر یک باگ معمولی در نتیجهی درست کار نکردن یک اپ عملکرد دستگاه را مختل کرده باشد، میتوان با ریستارت کردن این مشکل را تا حدودی برطرف کرد چون وقتی گوشی را ریستارت میکنید، در واقع تمام اپها را مجاب میکنید بسته شوند و این، تمام فعالیت آنها در پسزمینه را ریشهای متوقف میکند. یک بار گوشی را با نگه داشتن کلید پاور و ضربه روی گزینهی ریستارت، راهاندازی مجدد کنید و ببینید آیا مشکل حل میشود یا خیر. اگر باز هم شرایط همینطور بود، باید به سراغ روش ششم بروید.
۶. فلش را خاموش کنید
در صورتی که فلش روشن باشد، آن هم در شرایطی که اصلا به آن نیازی نیست، ممکن است تصاویر اندکی تار ثبت شوند. البته در شرایط خیلی خاص، نور فلش سبب تاری میشود، در بسیاری از مواقع شاید عکس از کیفیت واقعی به دور باشد یا جزئیاتش را از دست بدهد، اما کم پیش میآید تار شود. با این حال پیشنهاد میکنیم صرفا جهت اطمینان، فلش را یک بار خاموش کنید و ببینید عملکرد دوربین گوشی در این شرایط چگونه است. برای این کار هم کافی است مراحل زیر را دنبال کنید.
اپلیکیشن دوربین را باز کنید.
روی آیکون فلش در بالای صفحه ضربه بزنید تا فلش خاموش شود.
وقتی فلش را خاموش کردید، به یک محیط با نور مناسب بروید و چند تصویر و ویدیو ثبت و ضبط کنید. ببینید آیا وضعیت بهتر شده است یا خیر.
۷. گوشی را آپدیت کنید
اگر مشکل تار شدن دوربین در گوشی اندرویدی با شش روش بالا حل نشد، دو راه حل جلوی شما قرار خواهد داشت. یا اپلیکیشن دوربین را حذف و دوباره نصب کنید، یا اینکه ببینید آیا برای گوشی یا اپلیکیشن دوربین آپدیتی در دسترس قرار دارد یا خیر. برای آپدیت خود گوشی که باید از طریق منوی تنظیمات اقدام کنید. برای اینکه ببینید آیا برای اپلیکیشن دوربین آپدیتی آمده یا خیر هم کافی است به گوگل پلی سر بزنید. اگر آپدیتی در دسترس بود، قطعا برایتان به نمایش در خواهد آمد.
۸. از اپلیکیشنهای دیگر استفاده کنید
اگر مشکل تار شدن دوربین گوشی همچنان باقی است، توصیه میشود از یک اپ دوربین دیگر استفاده کنید. همچنین میتوانید از اپلیکیشنی استفاده کنید که قابلیت استفاده از دوربین را دارد. در این صورت با ثبت یک تصویر ساده میتوانید متوجه شوید آیا دوربین گوشی به درستی کار میکند یا خیر.
اگر دوربین خوب کار کرد، قطعا اپلیکیشن دوربین شما یک مشکل جدی پیدا کرده و اگر حتی در اپهای پیامرسان هم وضعیت به همین شکل بود، احتمالش زیاد است که از لحاظ سختافزاری، گوشی با مشکل مواجه شده باشد.
۹. گوشی را به تنظیمات کارخانه برگردانید
زمانی که دیگر هیچ روشی برای برطرف کردن یک مشکل ناشناخته در گوشی به کارمان نمیآید، بازگشت دستگاه به تنظیمات کارخانه میتواند واقعا کمککننده باشد. با انجام این کار گویا گوشی را به تازگی از فروشگاه خریداری کردهاید؛ همه چیز کاملا پاک میشود. برای بازگشت گوشی شیائومی به تنظیمات کارخانه مسیر زیر را دنبال کنید.
وارد تنظیمات گوشی شوید.
روی گزینهی About Phone کلیک کنید.
روی گزینهی Backup & reset ضربه بزنید.
در این مرحله Erase all data را انتخاب کنید.
Delete all data را انتخاب کرده و روی Next ضربه بزنید.
در مرحلهی آخر با کلیک روی OK، گوشی ریستارت شده و به تنظیمات کارخانه برمیگردد.
۱۰. گوشی را در صورت داشتن گارانتی، به شرکت گارانتیکننده مرجوع کنید
در صورتی که گارانتی گوشی هنوز تمام نشده، میتوانید گوشی را با خیال راحت به شرکت گارانتی کننده ارسال کرده و از آنها بخواهید شرایط را بررسی کنند. اگر دستگاه در طول مدت زمان استفاده در معرض آب قرار نگرفته باشد یا ضربه نخورده باشد، احتمالش زیاد است که گارانتی بدون پرداخت هزینه به شما کمک کند مشکل را برطرف کنید. اگر هم گارانتی دستگاه تمام شده، میتوانید با مراجعه به فروشگاههای موبایل، گوشی را برای بهبود وضعیت، به دست تعمیرکار بسپارید.
حل مشکل تار شدن دوربین گوشی اندرویدی؛ سخن پایانی
در این مطلب به بررسی ۱۰ روشی پرداختیم که به شما کمک میکنند مشکل تار شدن دوربین گوشی اندرویدی را برطرف کنید. توجه داشته باشید این مشکل زمانی که به خاطر آسیب دیدن دوربین یا به صورت کلی آسیب فیزیکی و سختافزاری باشد، به سادگی قابل حل نیست و باید حتما به تعمیرکار موبایل جهت برطرف کردن مشکل مراجعه کنید. در غیر این صورت بعید به نظر میرسد این ۱۰ روش نتوانند به شما کمکی در این زمینه کنند.