فناوری اطلاعات

September 7, 2023
14:22 پنجشنبه، 16ام شهریورماه 1402
کد خبر: 149395

اپل و مایکروسافت برای فرار از قانون جدید اروپا، گل‌به‌خودی زدند

اپل و مایکروسافت استدلال کرده‌اند که آی‌مسیج و بینگ برای قرارگرفتن در فهرست پلتفرم‌های «دربان» اتحادیه‌ی اروپا، بیش‌از‌حد کوچک‌اند.
 
 
اپل و مایکروسافت در تلاش‌اند برچسب «دربان» را که اتحادیه‌ی اروپا به بینگ و آی‌مسیج نسبت داده است، از این دو سرویس حذف کنند. اروپا با همین برچسب می‌تواند قوانین سرسختانه‌ای برای بینگ و آی‌مسیج در نظر بگیرد؛ قوانینی که مایکروسافت و اپل حاضر به تبعیت از آن‌ها نیستند.
 
بر اساس گزارش فایننشال تایمز، دو شرکت مایکروسافت و اپل به‌صورت محرمانه و جداگانه استدلال کرده‌اند که سرویس نرم‌افزاری آن‌ها به اندازه‌ای بزرگ یا قدرتمند نیست که هدف محدودیت‌های قانون بازارهای دیجیتال قرار بگیرد. اتحادیه‌ی اروپا این قانون را با هدف تقویت رقابت در حوزه‌ی فناوری، از ماه گذشته اجرایی کرده است.
 
کمیسیون اروپا، بازوی اجرایی اتحادیه‌ی اروپا، روز ۶ سپتامبر (۱۵ شهریور) فهرست شرکت‌ها و سرویس‌هایی را که «دربان» محسوب می‌شوند، منتشر می‌کند. این پلتفرم‌های قدرتمند که بر اساس درآمد و تعداد کاربرانشان انتخاب شده‌اند، ملزم‌ به رعایت یک‌سری قوانین با محوریت «تعامل‌پذیری» و «رقابت» خواهند شد.
 
مدتی پیش تأیید شد که اپل و مایکروسافت به‌همراه آمازون، آلفابت، متا، بایت‌دنس و سامسونگ جزو فهرست دربان‌های اتحادیه‌ی اروپا هستند؛ اما این وظیفه‌ی کمیسیون اروپا است که مشخص کند چه بخشی از کسب‌و‌کار این شرکت‌ها تحت پوشش قانون بازارهای دیجیتال قرار بگیرد.
 
اتحادیه‌ی اروپا به شرکت‌های دربان تا ۶ ماه فرست می‌دهد که با قوانین سازگار شوند. بدین ترتیب اگر اپل و مایکروسافت در فهرست قرار بگیرند، باید تا مارس ۲۰۲۴ (اسفند ۱۴۰۲ و فروردین ۱۴۰۳) تغییرات لازم را در آی‌مسیج و بینگ اعمال کنند، در غیر این‌ صورت مشمول جریمه خواهند شد.
 
بر اساس گفته‌ی فایننشال تایمز، «بعید است» مایکروسافت مشکلی با ورود ویندوز به فهرست پلتفرم‌های دربان داشته باشد. این شرکت استدلال کرده که سهم کوچک بینگ در بازار موتورهای جست‌و‌جو، باعث می‌شود این سرویس از پیش‌نیازهای لازم برای ورود به فهرست دربان‌ها بهره‌مند نباشد. مایکروسافت می‌گوید فراهم‌سازی دسترسی کاربران به موتورهای جست‌و‌جوی رقیب (یکی از بندهای قانون بازارهای دیجتال)، در نهایت به بینگ ضربه می‌زند.
 
از ماه‌ها پیش شایعه شده است که اپل روی راهکارهای جدیدی کار می‌کند تا انتشار فروشگاه‌های آنلاین متفرقه در سیستم‌عامل iOS امکان‌پذیر شود. اپل به‌موجب قانون بازارهای دیجیتال، مجبور خواهد شد که بارگیری جانبی (سایدلود) اپلیکیشن‌ها را نیز به کاربرانش ارائه دهد.
 
یکی از پیش‌نیازهای قانون بازارهای دیجیتال این است که پلتفرم‌ها حداقل ۴۵ میلیون کاربر فعال ماهانه داشته باشند. اگر آی‌مسیج به فهرست اتحادیه‌ی اروپا اضافه شود، اپل مجبور خواهد بود که بین این نرم‌افزار و سایر سرویس‌های پیام‌رسان ارتباط ایجاد کند.
 
اپل استدلال کرده که آی‌مسیج ۴۵ میلیون کاربر فعال ماهانه ندارد و نباید وارد فهرست شود. این شرکت هیچ‌گونه جزئیاتی درباره‌ی آی‌مسیج به‌صورت رسمی ارائه نداده است، اما بر اساس تخمین مؤسسه‌های مستقل، آی‌مسیج ممکن است در سراسر دنیا یک میلیارد کاربر داشته باشد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.