تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

September 9, 2023
14:52 شنبه، 18ام شهریورماه 1402
کد خبر: 149492

نماینده مجلس آمریکا خطاب‌به دولت: هواوی را فلج کنید

 
یکی از نمایندگان مجلس ایالات متحده از دولت خواسته است که صادرات هرگونه فناوری آمریکایی به شرکت‌های چین و SMIC را متوقف کند.
 
رئیس یکی از کمیته‌‌های ویژه‌ی مجلس نمایندگان آمریکا که برای تمرکز بر فعالیت‌های چین تشکیل شده است، از لزوم برخورد قاطعانه‌تر با این کشور می‌گوید. او از دولت و سایر نمایندگان خواسته است صادرات تمامی انواع فناوری را به هواوی و SMIC (بزرگ‌ترین تراشه‌ساز چین) متوقف کند. نماینده‌ی آمریکایی معتقد است که پردازنده‌ی هفت نانومتری جدید هواوی،‌ تحریم‌ها علیه این شرکت را نقض می‌کند.
 
مایک گالاگر، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا و یکی از تأثیرگذارین افراد بر سیاست‌های خارجی این کشور در قبال چین، این سخنان را در واکنش به رونمایی گوشی هواوی میت ۶۰ پرو مطرح کرده است. گوشی میت ۶۰ پرو که از هفته‌ی قبل روانه‌ی بازار چین شده، پردازنده‌ی هفت نانومتری دارد. تحلیلگران می‌گویند ساخت این پردازنده در سایه‌ی تحریم‌ها، دستاورد بزرگی برای شرکت SMIC است.
 
گالاگر می‌گوید که احتمالاً چین بدون دسترسی به فناوری‌های آمریکایی هرگز نمی‌توانست پردازنده‌ی هفت نانومتری گوشی میت ۶۰ پرو را بسازد؛ بدین ترتیب ساخت این پردازنده ممکن است مثال بارز نقض تحریم‌های آمریکا باشد: «زمانش رسیده که صادرات تمامی فناوری‌های آمریکایی به هواوی و SMIC را به پایان برسانیم تا به‌طور واضح بگوییم هر شرکتی که قانون آمریکا را نقض و امنیت ملی ما را ضعیف کند، از فناوری‌هایمان محروم خواهد شد.»
 
هواوی در سال ۲۰۱۹ وارد فهرست سیاه وزارت بازرگانی ایالات متحده شد تا دسترسی‌اش به فناوری‌های این کشور بسیار محدودتر شود. یک سال بعد شاهد اضافه‌شدن SMIC به فهرست سیاه آمریکا بودیم. دولت آمریکا معتقد است که پیشرفت هواوی و SMIC به تقویت توان نظامی چین منتهی می‌شود.
 
به‌موجب تحریم‌های آمریکا تمامی شرکت‌هایی که در سراسر دنیا از فناوری آمریکایی استفاده می‌کنند، اجازه‌ی تولید پردازنده برای هواوی را ندارند. رویترز به‌نقل از منابع آگاه می‌گوید برخی از شرکت‌های آمریکایی با کسب مجوز از دولت، همچنان به تأمین نیازهای هواوی و SMIC ادامه می‌دهند.
 
گفته‌های گالاگر در حالی مطرح می‌شود که روز گذشته خبرگزاری South China Morning Post گفته بود ایالات متحده در حال تحقیق است تا «مشخصات دقیق پردازنده‌ی به‌کاررفته در گوشی جدید هواوی را بفهمد.» برخی از کارشناسان هشدار داده‌اند که چین با اتکا به توان داخل و توسعه‌ی فناوری‌های اختصاصی و پیشرفته، می‌تواند تحریم‌های آمریکا را بی‌اثر کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.