سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

September 12, 2023
13:58 سه شنبه، 21ام شهریورماه 1402
کد خبر: 149581

چگونه طول عمر باتری مک‌بوک را افزایش دهیم؟

اپل همواره با انتقاداتی در رابطه با عمر باتری دستگاه‌هایش مواجه بوده است. عمر باتری گوشی‌های آیفون طی زمان مدام بهبود یافته اما آیا این مساله درباره مک‌بوک‌ها نیز صدق می‌کند؟ باتری مک‌بوک چقدر دوام می‌آورد؟ چگونه می‌توان عمر باتری مک‌بوک را افزایش داد؟ این‌ها سوالاتی هستند که کاربران دستگاه‌های اپل، خصوصا دارندگان مک‌بوک مطرح می‌کنند و ما در این مقاله قصد داریم به آنها پاسخ دهیم. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
 
قبل از هر چیز، باید به این مساله اذعان کرد که اساسا طول عمر باتری‌های مک‌بوک در مقایسه با بسیاری از برندهای لپ تاپ‌ بیشتر است. باتری مک‌بوک پرو M1 و M2 مانند باتری مک‌بوک ایر M1 و M2 دارای چرخه عمر ۱۰۰۰ بار شارژ است. این عدد در یک دهه گذشته تغییر زیادی نکرده است و با بهترین لپ‌تاپ‌های حال حاضر برابری می‌کند. دقت کنید که طول عمر این باتری‌ها نیز مشخص است و در نهایت روزی از کار خواهند افتاد.
 
در مورد طول عمر این باتری‌ها تردیدهای زیاد وجود دارد اما به طور کلی، اگر شما  مک‌بوک خود را یک‌روز در میان شارژ می‌کنید، می‌توان انتظار داشت باتری آن حدود پنج سال و چهار ماه دوام بیاورد. اما اگر از کاربرانی هستید که با مک‌بوک‌تان کارهای سنگینی انجام می‌دهید، با در نظر گرفتن چرخه عمر ۱۰۰۰  بار شارژ، عمر مفید باتری دستگاه شما حدود دو سال و نیم است. دقت کنید با رسیدن به پایان عمر مفید، باتری به طور ناگهانی از کار نمی‌افتد بلکه فاصله بین خالی شدن باتری و نیاز به شارژ مجدد کم و کمتر می شود.
 
باتری مک‌بوک با یک‌بار شارژ چقدر دوام می‌آورد؟
پاسخ به این سوال به نحوه استفاده شما از مک‌بوک بستگی دارد. برای مثال، نمی‌توان انتظار داشت طول عمر باتری مک‌بوک فردی که با نرم‌افزار فاینال کات پرو به ویرایش ویدیو می‌پردازد با فردی که از لپ‌تاپ برای وب‌گردی استفاده می‌کند یکی باشد. علاوه‌ بر نحوه استفاده، مدت زمان نگهداری شارژ به مدل مک‌بوک و چیپست آن نیز بستگی دارد. در جدول زیر می‌توانید این زمان را برای مدل‌های مختلف مک‌بوک را به‌صورت حدودی مشاهده کنید.
 
 
مدل مدت زمان نگهداری شارژ بر حسب ساعت
مک‌بوک ایر(مدل M1، سال ۲۰۲۰) بیش از ۱۸ ساعت
مک‌بوک پرو(صفحه نمایش ۱۳ اینچی، مدل M1، سال ۲۰۲۰) بیش از۲۰ ساعت
مک‌بوک ایر(مدل M2، سال ۲۰۲۲) بیش از ۱۸ ساعت
مک‌بوک پرو(صفحه نمایش ۱۳ اینچی، مدل M2، سال ۲۰۲۲) بیش از ۲۰ساعت
مک‌بوک پرو(صفحه نمایش ۱۶ اینچی، مدل M2، سال ۲۰۲۳) بیش از ۲۲  ساعت
مک‌بوک ایر(صفحه نمایش ۱۵ اینچی، مدل M2، سال ۲۰۲۳) بیش از ۱۸ ساعت
 
 
آیا اپل حقیقت را در مورد باتری‌هایش می‌گوید؟
برای بسیاری از افراد همواره این سوال مطرح است که آیا اپل در مورد طول عمر باتری مک‌بوک حقیقت را می‌گوید؟ در واقع، بررسی این ادعا به نوع استفاده شما از دستگاه بستگی دارد. بررسی‌ مک‌بوک ایر ۲۰۲۲، نشان می‌دهد در صورت استفاده معمولی مثل: وب‌گردی، ویرایش عکس و همچنین، استفاده از پیام‌رسانی مثل Slack با یک بار شارژ کردن دستگاه، شارژ کافی برای ۱۰ الی ۱۲ ساعت را در اختیار خواهید داشت.
 
بررسی مک‌بوک پرو ۲۰۲۳ با صفحه نمایش ۱۶ اینچ نیز همین موضوع را نشان می‌دهد. این دستگاه با هر بار شارژ چیزی در حدود ۱۰ تا ۱۲ ساعت زمان در اختیار کاربران معمولی قرار می‌دهد. تفاوت این اعداد با اعداد جدول به هیچ وجه به این معنا نیست که اپل عمدا مشتریان را با مشخصات عمر باتری مک‌بوک گمراه کرده است، در واقع این موضوع که اپل در مورد تخمین باتری محصولاتش محافظه کار است، حقیقتی غیر قابل چشم‌پوشی است، برای مثال، اپل ادعا می‌کند باتری اولترا واچ با یک بار شارژ تا ۳۶ ساعت دوام می‌آورد در حالی که بررسی‌ها  عمر باتری را چیزی بیش از ۴۰ ساعت را نشان می‌دهد. بهترین روش برای به دست آوردن اطلاعات دقیق، تحقیق و بررسی فردی است.
 
چگونه عمر باتری مک‌بوک خود را افزایش دهیم؟
 
 
 
چندین راه ساده و اساسی برای افزایش دوام باتری مک‌بوک وجود دارد. روشن کردن سیستم در حالت کم مصرف یکی از راه‌های کاهش سرعت تخلیه باتری است. البته این روش یک ایراد بزرگ نیز دارد؛ حالت کم مصرف، با کاهش سرعت CPU و به حداقل رساندن استفاده از RAM برای افزایش قدرت باتری، عملکرد دستگاه را ضعیف‌تر می‌کند. این تغییرات ممکن است هنگام استفاده از مک‌بوک برای کارهای سبک اهمیت زیادی نداشته باشد، اما برای کارهای سنگین، مانند ویرایش ویدیو تفاوت کاملا محسوسی ایجاد می‌کند.
 
 راه‌های دیگر برای افزایش عمر باتری عبارتند از:
 
کم کردن روشنایی صفحه
خاموش کردن چراغ‌های پشت صفحه
خاموش کردن برنامه‌هایی که استفاده نمی‌کنید.
 
چه زمانی باید باتری مک‌بوک خود را عوض کنیم؟
به طور معمول پس از گذر زمان، طول عمر باتری مک‌بوک تا حدی کاهش می‌یابد. خوشبختانه، شما می‌توانید باتری مک‌بوک خودتان را عوض کنید اما این کار نیاز به صرف هزینه دارد. برای مثال، تعویض باتری مک‌بوک پرو ۲۰۱۸ اگر به‌طور مستقیم توسط  شرکت اپل انجام شود تقریبا ۳۰۰ دلار هزینه دارد. سیستم عامل mac OS می‌تواند عملکرد باتری شما را تجزیه و تحلیل کند و زمان مناسب برای تعویض آن را اطلاع دهد. برای اطلاع از وضعیت فعلی سلامت باتری خود، مسیر زیر را دنبال کنید:
 
لوگوی اپل را در گوشه سمت چپ بالای صفحه خود انتخاب کنید و روی About This Mac کلیک کنید.
 
 
 
در ادامه More Info را انتخاب کنید.
 
 
 
به پایین بروید و روی System Report کلیک کنید و سپس گزینه Power را انتخاب کنید.
 
 
 
در زیر اطلاعات سلامت، تعداد چرخه، شرایط و حداکثر ظرفیت را مشاهده خواهید کرد. اگر باتری شما سالم باشد وضعیت عادی است و اگر نیاز به تعویض باتری باشد، نوشته باتری سرویس نمایش داده خواهد شد.
 
 
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.