فناوری اطلاعات

September 12, 2023
15:02 سه شنبه، 21ام شهریورماه 1402
کد خبر: 149586

اگر به آسمان نگاهی بیاندازید، ماهواره‌های استارلینک را می‌بینید

حتما اخیرا ویدئویی با موضوع حرکت استارلینک در آسمان دیده‌اید؛ جالب است بدانید ماهواره‌های Starlink از زمین قابل مشاهده هستند، فقط باید آگاه باشید که چه زمانی و کجا باید نگاه کنید.
 
ناوگان وسیعی از ماهواره‌های استارلینک به دور زمین می‌چرخند و پوشش اینترنتی را در مقیاس جهانی فراهم می‌کنند. در یک شب صاف، ممکن است بتوانید نگاهی اجمالی به چند ماهواره در این ابرصورت فلکی در حال حرکت در آسمان بیندازید و اگر به اندازه کافی خوش شانس باشید که بلافاصله پس از استقرار آنها را ببینید، حتی ممکن است آنها را به عنوان «قطار ماهواره‌ای استارلینک» ببینید.
 
در حالی که ناوگان ماهواره‌ای در حال رشد تهدیدی برای رصدهای نجومی است، اگر بدانید چه زمانی و کجا باید نگاه کنید، می‌تواند هدف جالبی برای آسمان‌نگاران باشد. قطارهای استارلینک که به‌عنوان رشته‌ای از نورهای درخشان در آسمان ظاهر می‌شوند، در اولین باری که به آسمان رفتند، گزارش‌های متعددی از مشاهده یوفو را به همراه داشته‌اند.
 
اما خطوط طویل نورها فقط اندکی پس از پرتاب قابل مشاهده هستند. هنگامی که ماهواره ها به ارتفاع عملیاتی خود یعنی ۵۵۰ کیلومتر صعود می‌کنند، پراکنده می‌شوند و تشخیص آنها در پس زمینه ستارگان بسیار دشوارتر است، اگرچه یک عکس تایم لپس آنها را راحت تر تشخیص می‌دهد.
 
 
 
به گزارش وب سایت خبری علمی ناسا Spaceflight، این ابرصورت فلکی توسعه یافته توسط شرکت خصوصی اسپیس ایکس ممکن است به ۴۲۰۰۰ ماهواره در مدار برسد. به گفته اخترشناس جاناتان مک داول از مرکز اخترفیزیک هاروارد-اسمیتسونین که این صورت فلکی را در وب‌سایت خود ردیابی می‌کند، تا ۳۱ می ۲۰۲۳، ۴۱۹۸ ماهواره استارلینک در مدار هستند که از این تعداد ۳۵۴۲ ماهواره فعال هستند. با توجه به تعداد زیاد پرتاب های منظم Starlink که گاهی اوقات به چندین بار در هفته میرسد، فرصت کافی برای تماشای یک نگاه کلی به «قطار استارلینک» وجود دارد.
 
اگرچه لازم به ذکر است که ماهواره های Starlink امروزه در مقایسه با زمانی که برای اولین بار ظاهر شدند قابل مشاهده نیستند. این به دلیل تلاش هایی مانند برنامه Starlink VisorSat است که هدف آن تیره کردن ماهواره ها به گونه ای است که با رصدهای نجومی تداخل نداشته باشد.
 
 
 
برای اینکه بدانید چه زمانی می‌توانید یک ماهواره استارلینک را در نزدیکی خود ببینید، به این وب‌سایت مکان یاب استارلینک مراجعه کنید که جزئیات زمان و مکان بعدی مشاهده Starlink را به شما نشان می‌دهد. اگر می‌خواهید ببینید که همه ماهواره‌های استارلینک در زمان واقعی در کجا قرار دارند، این نقشه استارلینک پوشش جهانی هر ماهواره استارلینک و همچنین اطلاعاتی را نشان می‌دهد که در حال حاضر چند ماهواره در حال سرویس دهی، غیرفعال یا حتی ماهواره سوخته در جو زمین هستند.
 
ماهواره های استارلینک حتی چراغ هم ندارند اما، ما می توانیم ماهواره های Starlink را تنها زمانی ببینیم که نور خورشید را منعکس کنند. آنها از خود نور ندارند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.