سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

September 18, 2023
16:23 دوشنبه، 27ام شهریورماه 1402
کد خبر: 149720

هواوی: رقبای خارجی در سطح دکتری هستند، ما در سطح مدارس ابتدایی

رئیس هیئت‌مدیره‌ی هواوی با اعتراف به ضعف تراشه‌های چینی می‌گوید که باید استفاده از قطعات داخلی در اولویت باشد.
 
 
شو ژی‌جون، رئیس موقت هیئت‌مدیره‌ی هواوی، در مصاحبه‌ با UDN روی استفاده از قطعات بومی در محصولات چینی تأکید کرده و گفته است که این قطعات حتی درصورت ضعیف‌تربودن درمقایسه‌با قطعات خارجی، در اولویت هستند.
 
ژی‌جون این اظهارات را در حالی بیان می‌کند که برخی از رسانه‌های آمریکایی می‌گویند بازده تولید پردازنده‌ی کرین 9000S اندک و قیمت پردازنده مذکور نسبتاً گران است. در نگاه اول، استفاده از این پردازنده‌ی هفت‌نانومتری در گوشی میت ۶۰ پرو چندان منطقی نیست؛ اما رئیس هیئت‌مدیره‌ی هواوی نظر دیگری دارد.
 
شو ژی‌جون از ضعف قطعات چینی دربرابر قطعات خارجی آگاه است؛ اما می‌گوید: «اگر از قطعات داخلی استفاده نکنیم، فاصله‌ی آن‌ها با قطعات خارجی پابرجا می‌ماند و تا ابد پشت‌سر رقبا خواهیم بود.»
 
میت ۶۰ پرو که دو هفته پیش رونمایی شد، حواشی زیادی ایجاد کرده است. از یک طرف قیمت گوشی هواوی میت ۶۰ پرو کمتر از قیمت گوشی آیفون است و همین موضوع ساکنان چین را به خرید گوشی جدید هواوی ترغیب می‌کند و از طرف دیگر نمایندگان مجلس آمریکا گفته‌اند تولید پردازنده‌ی هفت‌نانومتری نشان‌دهنده‌ی نقض تحریم‌ها است و باید سخت‌گیری به هواوی بیشتر شود.
 
تولید پردازنده‌ی هفت‌نانومتری دستاورد بزرگی برای چین است؛ اما نباید فراموش کنیم که تراشه‌سازان چین فاصله‌ی زیادی با TSMC، بزرگ‌ترین تراشه‌ساز قراردادی دنیا دارند. TSMC هم‌اکنون در حال تولید پردازنده‌ی سه‌نانومتری با بازده بسیار زیاد است.
 
رئیس هیئت‌مدیره‌ی هواوی می‌گوید: «قبلاً ما حتی نمی‌توانستیم تراشه‌ی کارت شبکه و تراشه‌ی RAID بسازیم؛ حتی از پسِ تولید تراشه‌های مدیریت انرژی برای سرور برنمی‌آمدیم. بنابراین، لازم است که به پایه‌های صنعت رایانش برگردیم.»
 
ژی‌جون مقایسه‌ی واضحی بین پردازنده‌های چینی و خارجی انجام داده است. او رقبای خارجی را به داشتن تخصص در سطح دکتری تشبیه کرد و گفت تولیدات داخلی چین در صنعت تراشه در سطح مدارس ابتدایی است. رئیس هیئت‌مدیره‌ی هواوی معتقد است که چین باید به توسعه‌ی زیرساخت‌های فناوری ادامه دهد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.