تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

September 30, 2023
14:13 شنبه، 8ام مهرماه 1402
کد خبر: 149947

میلیاردها مراجعه مردم به دستگاه‌های دولتی به تراکنش‌ تبدیل شد

پنجره ملی خدمات دولت هوشمند که یکی از اقدامات دولت برای برخط شدن فعالیت‌ها محسوب می‌شود و طبق جدیدترین اظهارات رئیس سازمان فناوری اطلاعات، امروزه، این پنجره با ارائه صدها خدمت مردم را بی‌نیاز از تبادلات کاغذی کرده است.
 
همراه داشتن انبوهی از اصل و کپی‌های مدارک شناسایی و هویتی مانند شناسنامه، کارت ملی، اساسنامه، آگهی تغییرات شرکت‌ها و وکالت‌نامه‌های اداری همواره یکی از معضلات اصلی انجام کارهای اداری به شمار می‌رود. به همین دلیل در سال‌های گذشته، استقرار پنجره واحد در حوزه‌های مختلف ازجمله موضوعاتی است که مورد توجه دولت‌مردان قرار گرفته است.
 
هوشمند شدن خدمات دولت، از مهم‌ترین اهداف دولت سیزدهم محسوب می‌شود و خدمتی هوشمند محسوب می‌شود که بدون مراجعه حضوری، به صورت برخط و بدون ارسال هرگونه مدرکی قابل دریافت باشد. در این راستا، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات چند ماه زودتر از مهلت قانونی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند را راه‌اندازی کرد و با آغاز پاییز سال ۱۴۰۱، دستگاه‌ها و سازمان‌های زیادی به این پنجره متصل و خدمات خود را از این طریق ارائه کردند.
 
در همین رابطه محمد خوانساری- رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران- در پیام خود به مناسبت سالگرد تاسیس این سازمان، اظهار کرده است: سیزدهمین سالگرد تاسیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در حالی فرا رسیده است که به واسطه دولت الکترونیکی، میلیاردها آمد و رفت مردم به دستگاه‌های دولتی تبدیل به تراکنش‌هایی شده‌اند که در مرکز ملی تبادل اطلاعات مبادله می‌شوند.
 
وی گفته است: امروزه، پنجره ملی خدمات دولت هوشمند با ارائه صدها خدمت، مردم را بی‌نیاز از تبادلات کاغذی کرده است و سکوهای داخلی، هر روز نقش پر رنگ‌تری را در اقتصاد دیجیتال کشور به خود اختصاص می‌دهند.
 
خوانساری تشریح کرد: سازمان فناوری اطلاعات ایران، امروزه با تنظیم‌گری در حوزه فناوری اطلاعات از بخش خصوصی فعال در این حوزه حمایت می‌کند و قادر بوده با اثرگذاری بر روی شاخص‌های توسعه فناوری اطلاعات در استان‌های سراسر کشور، نقش بسزایی را در کاهش شکاف دیجیتالی ایفا کند. امیدوارم زنجیره ارائه خدمات در طول این ۱۳ سال توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران، بروز تحولات و پیشبرد کاربری فناوری اطلاعات به صورت هر چه گسترده‌تر در زندگی روزمره مردم را به همراه داشته باشد.
 
گفتنی است عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- ماه گذشته در نخستین جلسه کمیته نظارتی اجرای بند ج تبصره ۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ که به هوشمندسازی خدمات دولت و راه‌اندازی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند اختصاص دارد اعلام کرده بود: بر اساس قانون بودجه، همه دستگاه‌های اجرایی کشور که دارای خدمات عمومی هستند، مکلف شدند که سه اقدام را انجام دهند که اتصال دستگاه‌ها یک مرحله از کار است که با پیگیری قابل‌تقدیر رسانه‌ها تاکنون بیش از ۹۸ درصد دستگاه‌ها به این پنجره متصل شدند.
 
او همچنین گفت که قدم بعدی ارائه تمام خدمات دستگاه‌ها در قالب پنجره ملی خدمات دولت هوشمند تا پایان آبان ماه است و همچنین تمام استعلامات بین دستگاهی نیز باید تا آذرماه امسال آنی و برخط شود و در نهایت ۲۰ درصد خدمات دستگاه‌ها هم باید تا دی‌ماه کاملاً هوشمند شود.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این جلسه تأکید کرده اگرچه در گام نخست به توفیقات خوبی دست پیدا کرده‌ اند اما برای تحقق اقدامات بعدی توسط برخی دستگاه‌ها هنوز پیشرفت‌هایی مشاهده نشده است که ضروری است با برگزاری جلسات کمیته نظارتی به‌صورت هفتگی موانع پیش روی دستگاه‌ها بررسی و برای کنار زدن آن‌ها اقدام شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.