اینترنت و شبکه

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

September 30, 2023
17:19 شنبه، 8ام مهرماه 1402
کد خبر: 149973

معاون اول رئیس‌جمهور: موافق فعالیت‌ پلتفرم‌های سلامت هستیم

 
 
 
وزیر بهداشت تاکید کرد در فرایند توزیع دارو به شکل آنلاین، باید بر داروخانه‌ها نظارت شود. معاون اول رئیس‌جمهور نیز موافقت خود را با فعالیت این پلتفرم‌ها اعلام کرد. این در حالی است که سازمان غذا و دارو همچنان بر غیرقانونی بودن فعالیت این پلتفرم‌ها اصرار دارد و کسب‌وکارهای توزیع دارو در انتظار پایان مناقشات هستند.
 
به گزارش پیوست، محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور، در گفت‌وگویی با صداوسیما اعلام کرده است: «موافق این هستیم که به صورت نرم‌افزاری خدمات به مردم داده شود منتها چون حساسیت در حوزه سلامت بالاست نگرانی‌هایی وجود دارد که باید این فرایندها و نظارت‌ها به‌دقت صورت گیرد تا بتوانند این کار را انجام دهند. ما مصریم این اتفاق بیفتد.»
 
بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، نیز در همین گفت‌وگو اعلام کرد: «این کار از طریق داروخانه‌ها باید انجام بگیرد؛ یعنی نظارت باید روی داروخانه‌ها باشد.»
 
این در حالی است که پیش از این رئیس سازمان غذا و دارو خبر داده بود معاون اول رئیس‌جمهور، مصوبه هیات مقررات‌زدایی مبنی بر قانونی بودن فعالیت پلتفرم‌های توزیع دارو را لغو کرده است.
 
در عین حال حقوقدانان می‌گویند نه تنها معاون اول رئیس‌جمهور بلکه هیچ شخص و نهاد دیگری به جز هیات عمومی دیوان عدالت اداری حق ندارد این مصوبه را لغو کند.
 
هیات مقررات‌زدایی مصوبه‌ای تصویب کرده بود که طبق آن کلیه پلتفرم‌های دارای مجوز از اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی یا سایر مراجع صدور مجوز کسب‌وکار اینترنتی می‌توانند در حوزه عرضه دارو از داروخانه‌های دارای مجوز معتبر و تحت نظارت سازمان غذا و دارو به مصرف‌کننده نهایی فعالیت کنند و نیاز به اخذ مجوز جدید ندارند.
 
اختلاف میان هیات مقررات‌زدایی و سازمان غذا و دارو زیر نظر وزارت بهداشت مساله‌ای است که مدت‌هاست فعالیت پلتفرم‌های توزیع دارو را میان زمین و هوا نگه داشته است. حتی زمانی که این هیات اعلام کرد سازمان غذا و دارو قرار است شکایت‌هایش علیه این پلتفرم‌ها را پس بگیرد، مخالفت‌ها با فعالیت این پلتفرم‌ها پایان نیافت.
 
وزارت بهداشت در شرایطی در برابر فعالیت این پلتفرم‌ها مقاومت می‌کند که معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری تیرماه ۱۴۰۲ از این وزارتخانه خواسته بود بدون نیاز به دریافت مجوز جدید هرچه سریع‌تر سازوکار فعالیت بخش خصوصی در حوزه پلتفرم‌های سلامت‌محور را مشخص کند.
 
تناقض رفتار این وزارتخانه هنگامی آشکار می‌شود که نامه رئیس سازمان غذا و دارو به مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در آبان ۱۴۰۱ نشان می‌دهد مجوز توزیع دارو به شکل آنلاین به بیمه دی اعطا شده است و این سازمان تنها با فعالیت پلتفرم‌های دیگر توزیع دارو مشکل دارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.