سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

October 1, 2023
15:51 یکشنبه، 9ام مهرماه 1402
کد خبر: 150029

صنعت تراشه چین، تنها چهار سال از آمریکا عقب است

بر‌اساس گفته‌ی منابع آگاه، تحریم‌های آمریکا مانع زیادی برای تولید انبوه پردازنده‌ی کرین 9000S هواوی ایجاد نکرده است.
 
 
آمریکا با تحریم SMIC، تولیدکننده‌ی پردازنده‌ی کرین 9000S، در پی عقب‌انداختن ۱۰ ساله‌ی صنعت تراشه‌ی چین است؛ اما طبق گزارش بلومبرگ، این شرکت فقط چهار سال از صنعت تراشه‌ی آمریکا عقب است.
 
شرکت SMIC هنوز در بحران به‌‌سر می‌برد و دستگاه‌های لازم برای ارتقای لیتوگرافی هفت‌نانومتری را ندارد
 
پردازنده‌ی کرین 9000S در دل هواوی میت ۶۰ و هواوی میت ۶۰ پرو حواشی زیادی ایجاد کرده است. این پردازنده برپایه‌ی نسل دوم لیتوگرافی هفت‌نانومتری SMIC ساخته شده است که لیتوگرافی قدیمی‌ای محسوب می‌شود. آمریکا با کنترل صادرات فناوری‌های بومی قصد دارد چین را تا ۱۰ سال در رقابت تراشه‌ها عقب نگه‌ دارد.
 
SMIC با ساخت پردازنده‌ی کرین 9000S آمریکا را نگران کرده است؛ اما هم‌زمان برخی از منابع می‌گویند که چین در تهیه‌ی تجهیزات پیشرفته‌ی لیتوگرافی اشعه‌ی ماوراء‌بنفش (EUV) به مشکل خورده است. این تجهیزات پیشرفته را شرکت هلندی ASML تولید می‌کند که اجازه ندارد تجهیزات به چین بفروشد.
 
شرکت تراشه‌ساز SMIC مجبور است از دستگاه‌های لیتوگرافی فرابنفش عمیق (DUV) استفاده کند که قدیمی هستند. SMIC از همین دستگاه در تولید انبوه Kirin 9000S استفاده کرده است. قیمت CPU یادشده چندان زیاد نیست.
 
 
 
دولت چین بیش‌ از ۱۵۰ میلیارد دلار بودجه برای صنعت تراشه‌ی بومی در نظر گرفته است. پیتر ونیک، مدیرعامل شرکت هلندی ASML، مخالف این است که آمریکا صادرات چین را کنترل کند. او معتقد است هر‌چه دولت چین زیر فشار بیشتری قرار بگیرد، تلاش‌های آن‌ها برای پیشرفت بیشتر خواهد شد.
 
بسیاری از کارشناسان ساخت پردازنده‌ی کرین 9000S را با‌توجه‌به تحریم‌های آمریکا، دستاوردی مهم می‌دانند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.