سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

October 3, 2023
16:34 سه شنبه، 11ام مهرماه 1402
کد خبر: 150045

بهترین لپ تاپ های 2023 بازار ایران

در مقاله‌ی پیش‌رو با بهترین لپ‌تاپ‌های ۲۰۲۳ در بازار ایران از برند‌هایی همچون لنوو، ایسوس، ایسر، اپل و مایکروسافت آشنا شوید.
در بازار ایران هزاران مدل لپ‌تاپ در بازه‌های قیمتی گوناگون به‌فروش می‌رسد؛ اما شاید تعداد انگشت‌شماری از آن‌ها ارزش خرید داشته باشند و همین موضوع می‌تواند باعث گمراهی کاربر و صرف هزینه‌ی بیهوده باشد؛ بنابراین با مقاله‌ی پیش‌رو، به‌صورت کلی بهترین لپ‌تاپ‌های بازار ایران در سال ۲۰۲۳ را برای دو نوع کاربری روزمره یا بازی/مهندسی معرفی می‌کنیم.
 
به‌طور کلی هنگام خرید لپ‌تاپ، گذشته از مواردی همچون کیفیت ساخت و طراحی ظاهری، باید به موارد زیر نیز توجه کرد:
 
پردازنده: برای کاربری‌های روزمره، پردازنده‌ی کم‌مصرف، مانند سری U‌ اینتل و AMD و برای کاربری‌های جدی‌تر، پردازنده‌‌های پرقدرت مانند سری H این شرکت‌ها مناسب خواهد بود.
گرافیک: کاربری‌هایی مثل بازی و طراحی به کارت‌های گرافیک قدرتمند نیاز دارند؛ اما برای کاربری‌های روزمره، گرافیک یکپارچه با پردازنده کافی است.
رم: برای کاربری‌های روزمره به‌ویژه برای کسانی که تب‌های باز زیادی روی مرورگرشان دارند، حداقل ۸ گیگابایت رم توصیه می‌شود؛ اما کاربری‌های جدی‌تر به ۱۶ گیگابایت یا بیشتر نیاز دارند.
صفحه‌نمایش: نمایشگرهای IPS با وضوح Full-HD یا QHD و روشنایی بیش‌از ۲۰۰ نیت را توصیه می‌کنیم.
حافظه: اجرای سریع نرم‌افزارها و محیط پویای سیستم‌عامل در گرو استفاده از حافظه‌های پرسرعت SSD با رابط NVMe است.
کیبورد و ترک‌پد: به فاصله‌، چینش، عمق و نوع بازخورد کلیدها در کنار ابعاد ترک‌پد و پشتیبانی آن از ژست‌های حرکتی ویندوز توجه کنید.
شارژدهی: به ظرفیت باتری و پردازنده دقت کنید، دستگاه‌هایی با ماهیت گیمینگ معمولاً بیش‌از ۵-۶ ساعت شارژدهی ندارند.
ابعاد و وزن: چنانچه برای کاربری‌های روزمره قصد خرید لپ‌تاپ دارید، بهتر است مدلی سبک با نمایشگر ۱۴ اینچ یا کوچک‌تر انتخاب کنید.
 
 
 
چه لپ‌تاپی «بهترین لپ‌تاپ» است؟
در مقاله‌ی پیش‌رو، قصد داریم تا بهترین و جدیدترین لپ‌تاپ‌های بازار را به‌صورت یکجا برای کاربری‌های روزمره و بازی/مهندسی در بازه‌‌های قیمتی مختلف معرفی کنیم. توجه داشته باشید معیار زومیت برای انتخاب بهترین لپ‌تاپ صرفا روی ارائه بهترین و به‌روزترین پیکربندی سخت‌افزاری متمرکز نیست، بلکه کلیه‌ی پارامترهایی که در تجربه‌ی نهایی استفاده از لپ‌تاپ تأثیرگذار هستند در تمامی گزینه‌های منتخب زومیت مدنظر قرار گرفته‌اند. از این‌رو، کلیه‌ی لپ‌تاپ‌های بالای ۳۰ میلیون تومان (حتی لپ‌تاپ‌های گیمینگ) علاوه‌بر پیکربندی سخت‌افزاری، از فیلترهای زیر عبور کرده‌اند تا معقول‌ترین گزینه به‌عنوان بهترین لپ‌تاپ انتخاب شود.
 
فناوری پنل، کیفیت و دقت نمایش رنگ نمایشگر: در انتخاب لپ‌تاپ باید به‌همان اندازه‌ای که به سخت‌افزار لپ‌تاپ اهمیت می‌دهید، در مورد نمایشگر آن نیز حساسیت به‌خرج دهید. یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که لپ‌تاپ‌های بازار (به‌خصوص لپ‌تاپ‌های گیمینگ اقتصادی) با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، استفاده از پنل‌هایی با فناوری قدیمی، دقت رنگ پایین و زاویه‌ی دید محدود برای کاهش قیمت تمام‌شده است؛ بنابراین در انتخاب مدل‌ها سعی کرده‌ایم محصولاتی را دست‌چین کنیم که در هر بازه‌ی قیمتی از باکیفیت‌ترین پنل‌ها بهره می‌برند. به‌همین منظور به درصد پوشش فضای رنگی (sRGB ،DCI-P3 و NTSC) و فناوری نمایشگر هر مدل در ذیل آن اشاره کرده‌ایم. نمایشگرهایی با فناوری IPS و پوشش کامل فضای رنگی sRGB ایدئال هستند.
حمل‌پذیری: بسیاری از دستگاه‌های موجود در بازار به‌معنای واقعی کلمه، ماهیت قابلیت حمل لپ‌تاپ را با طراحی عجیب، غیرارگونومیک، ضخیم، سنگین‌وزن و در نهایت بی‌اعتنایی سازنده به استفاده از متریال سبک یا طراحی غیربهینه‌ی برد مدار چاپی زیر سوال برده‌اند. گاهی اوقات سازندگان با به‌کارگیری طراحی‌های فضایی و غیرعادی سعی دارند تا محصولاتشان را متفاوت جلوه دهند که این موضوع چندان برای یک دستگاه قابل حمل قابل هضم نیست.
کیفیت و متریال به‌کاررفته در ساخت شاسی و بدنه: یک لپ‌تاپ خوب، علاوه‌بر سخت‌افزار به‌روز و قطعات کارآمد، باید از کیفیت ساخت معقولی نیز برخوردار باشد. برخی از لپ‌تاپ‌های قدرتمند بازار که در سطح پرچمدار نیز ظاهر می‌شوند، از ضعیف‌ترین بدنه با استحکام پایین و کیفیت نامرغوب بهره می‌برند که هیچ حسی از محصول باکیفیت را به‌کاربر منتقل نمی‌کنند و حتی ممکن است عمر مفید بسیار کوتاه‌تری داشته باشند.
سری محصول: برندهایی که تنوع بالایی از محصولات دارند، این محصولات را در سری‌های مختلف عرضه می‌کنند و هر سری با تمرکز روی موارد خاصی تولید می‌شود تا کاربر بتواند با توجه به خواسته‌هایش، از میان محصولات سری مناسب خود، گزینه‌ی موردنظر را انتخاب کند؛ برای مثال برخی از سری‌های گیمینگ مانند TUF ایسوس از دسته‌ی لپ‌تاپ‌های اقتصادی به‌شمار می‌روند که صرفا روی ارائه قدرتمندترین پیکربندی سخت‌افزاری تمرکز دارند و بخش‌های دیگر از اهمیت کمرنگ‌تری برخوردار هستند، بنابراین ممکن است به‌همین علت درمجموع انتخاب مناسبی به‌عنوان بهترین لپ‌تاپ نباشند.
شارژدهی: طول عمر باتری لپ‌تاپ یکی دیگر از نکات حائز اهمیت است که به واژه‌ی «لپ‌تاپ» معنا می‌بخشد. این موضوع چندان در مورد لپ‌تاپ‌هایی با پردازنده‌های پرمصرف موضوعیت ندارد؛ اما در مورد لپ‌تاپ‌هایی که برای استفاده‌ی روزمره مناسب هستند، سعی‌شده تا دستگاه‌هایی با ظرفیت باتری بالا انتخاب شوند.
توجه: برخی از لپ‌تاپ‌های نو تحت عنوان لپ‌تاپ کاستوم‌شده در فروشگاه‌های مختلف عرضه می‌شوند. این دسته از دستگاه‌ها درواقع لپ‌تاپ‌هایی هستند که قطعاتی مانند رم و درایو ذخیره‌سازی پیش‌فرض آن‌ها از سوی شرکت عرضه‌کننده با نمونه‌ی افترمارکت جایگزین می‌شود. هدف اصلی این‌کار ارتقای رم یا فضای ذخیره‌سازی یا جایگزین‌کردن HDD با SSD در لپ‌تاپ‌هایی است که امکان سفارشی‌سازی فضای ذخیره‌سازی/رم آن‌ها از سوی سازنده محدود بوده یا این‌که به‌منظور کاهش هزینه‌ی خرید در داخل کشور – به‌خصوص لپ‌تاپ‌های اقتصادی و ارزان‌قیمت – صورت می‌گیرد.
 
به‌همین دلیل، لپ‌تاپ‌های کاستوم‌شده از پلمب کارخانه خارج می‌شوند و پس‌ از جایگزین‌شدن قطعات به‌فروش می‌رسند. از آنجا که ممکن است این عمل باعث بروز برخی مشکلات ناسازگاری در لپ‌تاپ‌ها شود یا احتمالاً در مواردی با قطعات کم‌کیفیت‌تری جایگزین شوند، حتی‌المقدور به‌سراغ نمونه‌ی پلمب (درصورت موجود بودن) بروید و شخصاً نسبت به ارتقای قطعات آن اقدام کنید یا تست لپ‌تاپ در مهلت تعیین‌شده‌ی بازگشت آن‌ را با دقت بیشتری انجام دهید و از صحت کارکرد قطعات طبق استاندارد سازنده اطمینان حاصل کنید.
 
آیا لپ‌تاپ‌های زیر ۲۰ میلیون تومان ارزش خرید دارند؟
متأسفانه نرخ نجومی ارز و مشکلات موجود بر سر واردات کالا باعث شد تا قیمت لپ تاپ نیز همچون دستگاه‌های الکترونیکی دیگر، به‌صورت سرسام‌آوری افزایش یابد؛ به‌طوری که امروز به‌سختی می‌توان لپ‌تاپ کاملاً کارآمدی را تا ۱۵ یا ۲۰ میلیون تومان پیدا کرد. با کمال تاسف باید گفت اغلب لپ‌تاپ‌های نو موجود در بازار به‌خصوص لپ‌تاپ‌های زیر ۲۰ میلیون تومان، از کیفیت تولید بسیار پایین‌تری نسبت به لپ‌تاپ‌های معمولی و نه‌چندان گران‌قیمت در بازارهای جهانی برخوردار هستند.
 
استفاده از متریال درجه‌چندم به‌منظور کاهش قیمت تمام‌شده‌ی ارزان‌ترین لپ‌تاپ‌های نو موجود در بازار تنها در جنس بدنه خلاصه نمی‌شود، بلکه نوع فناوری و کیفیت قطعات مهمی چون نمایشگر، کیبورد و ترک‌پد و اسپیکر در قیمت محصول دخیل هستند؛ موضوعی که در خرید لپ‌تاپ چندان بدان توجه نمی‌شود. لپ‌تاپ‌های ارزان‌قیمت بازار حتی با وجود سخت‌افزار جدید از ابتدایی‌ترین پنل‌های نمایشگر با فناوری‌های قدیمی بهره می‌برند؛ بنابراین صرف‌نظر از دارا نبودن حداقل استانداردهای وضوح، دقت رنگ و زاویه‌ی دید، تجربه‌ی بسیار نازل و کم‌کیفیتی را عاید کاربر خواهند کرد. سایر بخش‌ها نیز به‌همین صورت در تجربه‌ی استفاده از دستگاه‌ها تأثیرگذار خواهند بود.
 
پس در مقاله‌ی پیش‌رو ضمن راهنمایی شما برای خرید لپ‌تاپ با کمترین بودجه‌ی ممکن، توصیه می‌کنیم که تا زیر ۲۰ میلیون تومان به‌سراغ خرید لپ‌تاپ‌های دست دوم و استوک از مراکز معتبر بروید که در میان آن‌ها می‌توان مدل‌هایی با ارزش خرید و کیفیت ساخت بسیار بالاتر از لپ‌تاپ‌های نو را یافت. پیش‌تر در راهنمای خرید لپ تاپ دست دوم به‌صورت مفصل در مورد نکاتی صحبت کرده‌ایم که باید هنگام خرید لپ‌تاپ کارکرده مدنظر داشته باشید.
 
به‌علت نوسانات شدید قیمت‌ها و تغییرات لحظه‌‌ای موجودی فروشگاه‌ها، قیمت درج‌شده برای لپ‌تاپ‌های موجود در این لیست متغیر است؛ حتماً آخرین قیمت را از صفحه هر محصول در بخش محصولات زومیت بررسی کنید.
 
قیمت هر لپ‌تاپ برحسب موجودی فروشگاه‌ها در تاریخ ۱۴۰۲/۷/۷ به‌روزرسانی شده است.
 
بهترین لپ تاپ تا ۱۰ میلیون تومان
 
 
لنوو IdeaPad 1 مدل 11ADA05
 
چنانچه می‌خواهید تا ۱۰ میلیون تومان، لپ‌تاپ نو بگیرید، بهترین گزینه‌ی موجود در بازار ایران، لپ‌تاپ «IdeaPad 1 لنوو» با پردازنده‌ی Athlon 3050e است. اندازه نمایشگر این دستگاه تنها ۱۱٫۶ اینچ با پنلی از نوع TFT و وضوح HD بوده و به‌ همین علت کوچک‌ترین لپ‌تاپ موجود در بازار به‌شمار می‌رود. این پنل حدود ۶۰ درصد فضای رنگی sRGB را پوشش می‌دهد و زاویه دید بسیار محدودی دارد.
 
با وجود این مشخصات، کاربری لپ‌تاپ مذکور از انجام اموری چون مرور صفحات وب، کار روی اسناد آفیس و پخش مدیا فراتر نمی‌رود. ابتدایی‌ترین لپ‌تاپ لنوو از رم چهار گیگابایتی و درایو ذخیره‌سازی SSD با ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت بهره می‌برد. درگاه‌های این لپ‌تاپ نیز به دو درگاه USB-A 3.2، یک پورت HDMI و جک هدفون محدود می‌شود.
 
بهترین لپ تاپ در محدوده ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان
 
لپتاپ IdeaPad 3 لنوو 15IAU7
 
 
در بازه‌ی قیمتی ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان می‌توانید لپ‌تاپ‌های بسیار بهتری از نظر قدرت پردازشی بخرید (لپ‌تاپ‌های مجهز به تراشه Core-i3 نسل دوازدهم اینتل). اما شرایط نه‌چندان مطلوب و غیرقابل اغماض برای درجه‌ی کیفی قطعات و بدنه همچنان صدق می‌کند و چنانچه نو یا کارکرده‌‌بودن لپ‌تاپ برایتان مهم نیست، شاید خرید لپ تاپ دست دوم ایده‌ی بهتری باشد؛ اما در صورت تمایل به خرید لپ‌تاپ نو، یکی از مدل‌های ۲۰۲۲ «آیدیاپد 3 لنوو»، با پردازنده نسل دوازدهمی Core i3-1215U عرضه می‌شود که نسبت‌ به Core i3-1115G4 کم‌مصرف‌تر و در پردازش‌های چندرشته‌ای حدود دو برابر سریع‌تر است.
 
IdeaPad 3 از صفحه‌نمایش ۱۵٫۶ اینچی Full-HD با پنل TN استفاده می‌کند. این پنل می‌تواند ۶۰ درصد از فضای رنگی sRGB را پوشش دهد و زاویه‌ی دید عمودی آن تنها به ۱۵ درجه محدود می‌شود. لپ تاپ لنوو از یک درگاه USB 3.2 Type-C بهره می‌برد و با هشت گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت SSD می‌تواند پاسخ‌گوی نیازهای روزمره‌ی شما باشد.
 
بهترین لپ تاپ در محدوده ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان
 
 
ایسوس VivoBook 16 مدل R1605ZA با پردازنده Core i3
 
اگر تا سقف ۲۰ میلیون تومان می‌خواهید برای خرید لپ‌تاپ هزینه کنید، لپ تاپ ایسوس «VivoBook 16» با پردازنده‌ی نسل دوازده Core i3-1215U، رم ۸ گیگابایتی، حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۲۵۶ گیگابایتی SSD از نوع NVMe و باتری ۴۳ وات‌ساعتی را به شما پیشنهاد می‌کنیم. صفحه‌نمایش ۱۶ اینچی IPS-Level این لپ‌تاپ با وضوح WUXGA (۱۹۲۰ در ۱۲۰۰ پیکسل)، حدود ۶۰ درصد فضای رنگی sRGB را پوشش می‌دهد و از لولای ۱۸۰ درجه‌ای بهره می‌برد. این لپ‌تاپ از کیفیت ساخت نسبتا معقولی بهره می‌برد و از نکات مثبت آن می‌توان به برخورداری از ترک‌پد بزرگ به‌لطف استفاده از نمایشگر بلندتر اشاره کرد. وجود یک درگاه USB 3.2 Type-C را نیز باید به امکانات لپ‌تاپ افزود.
 
بهترین لپ تاپ در محدوده ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان
 
 
هواوی MateBook مدل B3-520
 
تا ۲۵ میلیون تومان یکی از لپ‌تاپ‌های با ارزش خرید بالا، «MateBook هواوی» مدل B3-520 است. ویژگی‌هایی چون بدنه‌ی تمام آلومینیومی و طراحی‌ای شبیه به مک‌بوک‌های اپل، این لپ‌تاپ را در میان مدل‌های هم‌قیمت بسیار خاص‌تر جلوه می‌دهد. این دستگاه درحال‌حاضر ارزان‌ترین لپ‌تاپ ۱۵٫۶ اینچی در بازار به‌شمار می‌رود که پنل IPS آن با وضوح Full-HD، فضای رنگی sRGB را به‌صورت کامل پوشش می‌دهد.
 
میت‌بوک برای امور پردازشی از تراشه Core i5-1135G7 استفاده می‌کند و ۵۱۲ گیگابایت SSD و هشت گیگابایت رم دارد اما تمام حرف‌های این لپ‌تاپ به این موارد خلاصه نمی‌شود. وزن ۱٫۵ کیلوگرمی این دستگاه باعث می‌شود تا واژه «لپ‌تاپ» در مقایسه با سایر گزینه‌های هم‌رده بیشتر موضوعیت داشته و در مورد آن صدق کند. این لپ‌تاپ همچنین از حسگر اثر انگشت نیز برخوردار است و یک باتری با ظرفیت ۴۲ وات‌ساعت انرژی آن را در حالت جدا از پریز تأمین می‌کند. وجود یک درگاه Type-C را نیز باید به امکانات این لپ‌تاپ افزود.
 
انتخاب جایگزین: لنوو IdeaPad 5 مدل 15ITL05
 
 
درصورتی‌که برای اجرای بازی‌ها و برخی کارهای گرافیکی سبک به‌دنبال گزینه‌ای مناسب می‌گردید، لپ‌تاپ «IdeaPad 5 لنوو» را توصیه می‌کنیم که از تراشه‌‌ی گرافیکی مجزای MX450 انویدیا بهره می‌برد. بدنه‌ی آیدیاپد ۵ به‌صورت ترکیبی از آلومینیوم و پلاستیک ساخته شده است (درب آلومینیومی و شاسی پلاستیکی) و تلفیق آن با ظاهر مدرن، حس استفاده از یک محصول باکیفیت را به‌شما منتقل می‌کند.
 
آیدیاپد ۵ از پردازنده‌ی Core i3-1115G4 استفاده می‌کند و به هشت گیگابایت رم مجهز است که متأسفانه امکان تعویض یا ارتقای آن وجود ندارد. ۵۱۲ گیگابایت SSD و صفحه‌نمایش IPS با وضوح Full-HD و پوشش ۶۰ درصدی فضای رنگی sRGB از سایر ویژگی‌های لپ‌تاپ محسوب می‌شوند. این لپ‌تاپ از باتری ۵۷ وات‌ساعتی استفاده می‌کند که می‌توان انتظار شارژدهی بیشتری را در استفاده ترکیبی از آن انتظار داشت. کیبورد نیز از نور پس‌زمینه برخوردار شده و حسگر اثر انگشت به‌صورت استاندارد در این دستگاه تعبیه شده است.
 
بهترین لپ تاپ در محدوده ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان
 
ایسوس Vivobook S 14 OLED مدل M3402QA
 
اگر بودجه را تا ۳۰ میلیون تومان افزایش دهید، می‌توانید یکی از لپ‌تاپ‌های بالارده سری ویووبوک ایسوس با مدل «Vivobook S 14 OLED» را تهیه کنید که ارزش خرید فوق‌العاده بالایی به‌واسطه مشخصات و امکاناتش دارد. پردازنده‌ی Ryzen 5-5600H این لپ‌تاپ نه‌تنها برای استفاده‌های روزمره، بلکه برای کار با اکثر نرم‌افزارهای مهندسی نیز نیاز کاربر را رفع می‌کند.
 
این لپ‌تاپ طراحی چشم‌نواز و کیفیت ساخت بالایی دارد. از سوی دیگر صفحه‌نمایش ۱۴ اینچی OLED لپ‌تاپ وضوح ۲۸۸۰ در ۱۸۰۰ پیکسلی و نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی را ارائه می‌کند و فضاهای رنگی DCI-P3 و sRGB را به‌طور کامل پوشش می‌دهد. هشت گیگابایت رم به‌همراه یک ترابایت SSD از نوع NVMe در لپ‌تاپ VivoBook S به‌کار رفته است و باتری ۷۰ وات‌ساعتی آن، مهر تأییدی بر عمر باتری نسبتاً بالای لپ‌تاپ خواهد بود.
 
همچنین در این لپ‌تاپ دو درگاه USB 3.2 Type-C را در اختیار خواهید داشت. وزن ۱٫۵ کیلوگرمی، ترک‌پد باکیفیت و بزرگ، حسگر اثر انگشت و کیبورد مجهز به نور پس‌زمینه از جمله ویژگی‌هایی هستند که به‌صورت یکجا در بسیاری از لپ‌تاپ‌های موجود در این بازه قیمتی یافت نمی‌شوند.
 
انتخاب جایگزین: ایسوس VivoBook Pro 15 مدل M6500QH
 
اگر برای کار با برخی نرم‌افزارهایی که نیاز به گرافیک مجزا دارند، به‌دنبال لپ‌تاپی مناسب می‌گردید یا انتظار بسیار بیشتری از عملکرد گرافیکی در برخی بازی‌ها و نرم‌افزارها دارید، یکی دیگر از مدل‌های ویووبوک با مدل «VivoBook Pro 15» را به‌شما پیشنهاد می‌دهیم که به‌ این منظور گرافیک قدرتمند کهنه‌کار GTX 1650 با توان مصرفی ۳۰ وات را در بطن خود جای داده است. برای امور محاسباتی نیز همان پردازنده Ryzen 5-5600H حضور دارد.
 
صفحه‌نمایش این لپ‌تاپ ۱۵٫۶ اینچ از نوع IPS و وضوح Full-HD با نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتزی بوده و ۶۰ درصد فضای رنگی sRGB را پوشش می‌دهد. هشت گیگابایت رم به‌همراه ۵۱۲ گیگابایت SSD، یک درگاه USB 3.2 Type-C، کیبورد با نور پس‌زمینه و باتری با ظرفیت ۵۰ وات‌ساعت از سایر ویژگی‌های این لپ‌تاپ محسوب می‌شوند.
 
بهترین لپ تاپ در محدوده ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان
از بازه‌ی ۳۰ میلیون تومان به‌بالا، برای خرید لپ‌تاپ باید نوع کاربری خود را مشخص کنید؛ چراکه از این بازه به‌ بعد لپ‌تاپ‌ها با کاربری‌های مختلف از یکدیگر تفکیک می‌شوند و دیگر جنبه‌ی استفاده‌ی عمومی ندارند. در واقع انتخاب بهترین گزینه با پرداخت مبالغ بالای ۳۵ میلیون تومان منوط به تعیین نوع کاربری است و شما باید از میان لپ‌تاپ‌هایی برای استفاده‌ی روزمره یا حرفه‌ای یکی را انتخاب کنید.
 
لپ‌تاپ‌های حرفه‌ای، دستگاه‌های قدرتمندی با نسخه‌های پرقدرت و پرمصرف CPU و GPU هستند (مانند سری H یا HX پردازنده‌های اینتل و AMD و سری GTX و RTX و RX گرافیک‌های انویدیا و AMD) و برای کاربری‌های سنگین (مانند کار با نرم‌افزارهای مهندسی، رندرگیری و بازی) ساخته شده‌اند، در صورتی‌که لپ‌تاپ‌هایی با کاربری روزمره مناسب این استفاده نیستند.
 
لپ‌تاپ‌های قدرتمند در عوض برای استفاده‌ی روزمره و سبک مناسب نیستند، چراکه مهم‌ترین معیار برای این نوع استفاده، یعنی شارژدهی در آن‌ها معنایی ندارد و ضمناً بسیاری از چنین لپ‌تاپ‌هایی صرفا با تمرکز روی قدرت پردازشی ساخته شده‌اند، یعنی نسبت به لپ‌تاپ‌های عادی کمتر به کیفیت بدنه، وزن، نمایشگر و… پرداخته شده است.
 
لپ‌تاپ‌هایی که در ادامه برای استفاده‌ی روزمره معرفی می‌شوند ممکن است تفاوت چندانی از نظر توان پردازشی با لپ‌تاپ‌هایی که تا به اینجا برای استفاده‌ی عمومی معرفی شده‌اند، نداشته باشند، اما از جهت طراحی، کیفیت ساخت، شارژدهی، وزن و حمل‌پذیری آسان‌تر، نوع پنل به‌کاررفته و همچنین برخی ویژگی‌های بیشتر چند پله بالاتر از آن‌ها قرار می‌گیرند. لپ‌تاپ‌های سبک و مناسب برای استفاده‌ی روزمره به اولترابوک‌ها مشهورند و سطح تجربه‌ی کاربری ارتقایافته‌تری نسبت به لپ‌تاپ‌های عادی ارائه می‌دهند.
 
لپ تاپ با کاربری روزمره: ایسوس ZenBook 13 مدل UX325EA
 
اگر برای کاربری روزمره لپ‌تاپی مدنظر دارید که حمل‌و‌نقل آن بسیار آسان باشد، می‌توانید «ذن‌بوک ۱۳ ایسوس» را انتخاب کنید که فقط ۱٫۱۴ کیلوگرم وزن دارد؛ البته پردازنده‌ی Core i5-1135G7 لپ‌تاپ تنها برای کاربری‌های سبکی مانند مالتی مدیا، ویرایش اسناد آفیس و وب‌گردی مناسب است و اگر انتظار فراتری دارید، می‌توانید از میان گزینه‌های ارزان‌تر نیز انتخاب کنید؛ اما اگر سبکی و حمل‌پذیری لپ‌تاپ برایتان اهمیت دارد، این گزینه به‌ شما پیشنهاد می‌شود.
 
اولترابوک ایسوس بدنه‌ای فلزی و صفحه‌نمایش ۱۳٫۳ اینچی Full-HD دارد که فضای رنگی sRGB را به‌طور کامل پوشش می‌دهد و با وجود باتری ۶۷ وات‌ساعتی به‌راحتی می‌توانید روی شارژدهی یک‌روزه‌ی آن حساب باز کنید. پشتیبانی دو درگاه USB Type-C از تاندربولت ۴، رم هشت گیگابایتی و SSD با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت از دیگر مشخصات لپ‌تاپ هستند و ضمناً دوربین وب‌کم دستگاه از قابلیت Windows Hello Face برای احراز هویت بیومتریک پشتیبانی می‌کند.
 
لپ تاپ قدرتمند: ایسوس Zenbook 14X OLED مدل Q410VA با پردازنده قدرتمند
 
 
اگر برای کارهای مهندسی به‌دنبال لپ‌تاپ مناسبی می‌گردید، لپ‌تاپ «Zenbook 14X» با پردازنده‌ی نسل سیزدهمی Core i5-13500H می‌تواند انتخاب کاملاً ایدئالی باشد. این لپ‌تاپ که اخیراً در بازار موجود شده است، علاوه‌بر پردازنده‌ی قدرتمند، طراحی جذاب و کیفیت ساخت بالایی نیز دارد و نشان Evo اینتل را نیز کسب کرده است.
 
لپ‌تاپ‌های دارای نشان Evo از ویژگی‌هایی بهره می‌برند که موردتأیید استانداردهای سختگیرانه‌ی اینتل هستند؛ بنابراین ویژگی‌هایی چون عمر باتری بالای ۹ ساعت، طراحی باریک، پشتیبانی از تاندربولت ۴، حسگر اینفرارد دوربین جهت احراز هویت بیومتریک، شارژ سریع و کیبورد و ترک‌پد دقیق را می‌توان در این دستگاه یافت.
 
ذن‌بوک 14X از نمایشگر ۱۴٫۵ اینچی OLED با وضوح 2.8K و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی بهره می‌برد که با توجه به OLED بودن نمایشگر می‌توان انتظار پوشش کامل فضاهای رنگی sRGB و DCI-P3 را از آن داشت. بدنه‌ی این لپ‌تاپ تماما از جنس آلومینیوم است و با این وجود ۱٫۵۶ کیلوگرم وزن دارد. از دیگر مشخصات آن می‌توان به هشت گیگابایت رم LPDDR5، درایو ۵۱۲ گیگابایتی SSD، دو درگاه USB Type-C با پشتیبانی از تاندربولت ۴ و باتری حجیم ۷۰ وات‌ساعتی اشاره کرد.
 
توجه داشته باشید که لپ‌تاپ ایسوس گرافیک مجزا ندارد؛ برای پردازش‌های گرافیکی محصول دیگری را در ادامه معرفی کرده‌ایم.
 
لپ تاپ قدرتمند: اچ پی Victus 15 مدل FA1093DX با گرافیک قدرتمند
 
 
در صورتی که نیاز به لپ‌تاپی با پردازنده گرافیکی قدرتمند دارید، «Victus 15 اچ‌پی» می‌تواند گزینه‌ی خوبی باشد. این لپ‌تاپ از گرافیک RTX 3050 با توان مصرفی ۷۵ وات بهره می‌برد. البته که در بازار ممکن است دستگاه‌هایی یافت شوند که توان گرافیکی بالاتری را ارائه کنند اما در مورد برآیند ویژگی‌هایی که باعث می‌شوند که لپ‌تاپ با کاربری مذکور در حد قابل قبول ظاهر شود، کفه‌ی ترازو با اختلافات اندکی به سمت لپ‌تاپ ویکتوس ۱۵ سنگینی می‌کند.
 
ویکتوس ۱۵ در زمینه‌ی پردازش‌های محاسباتی به تراشه Core i5-13420H اتکا دارد. صفحه‌نمایش ۱۵٫۶ اینچی آن محتوا را با نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتزی و وضوح Full-HD به‌نمایش می‌گذارد. البته پوشش فضای رنگی sRGB پنل از ۶۵ درصد فراتر نمی‌رود. ۵۱۲ گیگابایت SSD و ۱۶ گیگابایت رم درون این دستگاه جای گرفته است و یک باتری ۵۲ وات‌ساعتی انرژی موردنیاز این لپ‌تاپ در حالت جدا از پریز را تأمین می‌کند.
 
بهترین لپ تاپ در محدوده ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان
 
لپ‌تاپ با کاربری روزمره: مک بوک ایر M1
 
 
با پرداخت مبلغ حدود ۴۰ میلیون تومان می‌توان صاحب «مک‌بوک ایر M1» شد که برای کاربری‌های روزمره، بهترین گزینه‌ی موجود است. قدرت پردازشی بسیار عالی و بدون فن، شارژدهی در سطح گوشی‌های هوشمند، صفحه‌نمایش IPS Retina با دقت رنگ بسیار خوب (پوشش کامل sRGB و DCI-P3) و وزن ۱٫۲۹ کیلوگرمی از جمله‌ی مهم‌ترین ویژگی‌های مک‌بوک ایر M1 به‌شمار می‌آید.
 
مک‌بوک ایر M1‌ به‌دلیل فقدان سیستم خنک‌کننده‌ی فعال (فن) در پردازش‌های مداوم بیش از ۱۰ دقیقه از برادر گران‌قیمت‌ترش مک‌بوک پرو M1 جا می‌ماند؛ اما در باقی مواقع، پابه‌پای آن می‌آید.
 
انتخاب جایگزین: اچ پی Envy X360 مدل BF0013DX-13
 
 
ما قویاً پیشنهاد می‌کنیم در محدوده‌ی قیمتی ۴۵ میلیون تومانی، به‌سراغ دستگاه دیگری جز مک‌بوک ایر M1 نروید؛ اما چنانچه ترجیح می‌دهید که با پرداخت این مبلغ، اولترابوک ویندوزی داشته باشید، لپ‌تاپ تبدیل‌شدنی «اچ‌پی Envy X360» با کیفیت ساخت بالا، پردازنده‌ی Core i7-1250U، حافظه‌ی ۵۱۲ گیگابایتی SSD و نمایشگر لمسی جذابش می‌تواند برای علاقه‌مندان دستگاه‌های هیبریدی انتخاب مناسبی باشد. لپ‌تاپی که با وجود بهره‌گیری از لولای ۳۶۰ درجه‌ای و باتری ۶۶ وات‌ساعتی، تنها نزدیک ۱٫۳ کیلوگرم وزن دارد.
 
اولترابوک جذاب HP با بدنه‌ی آلومینیومی، صفحه‌نمایش ۱۳٫۳ اینچی IPS با پوشش کامل sRGB، یکی از سبک‌ترین‌ها در رده‌ی خود محسوب می‌شود. پشتیبانی درگاه USB Type-C از تاندربولت را نیز باید به ویژگی‌های این دستگاه افزود.
 
لپ‌تاپ قدرتمند: ایسوس ROG Strix G15 مدل G513RC
 
 
تا ۵۰ میلیون تومان باز هم لپ‌تاپ‌های قدرتمند زیادی یافت می‌شوند اما در میان آن‌ها شایستگی بهترین مدل به «ROG Strix G15» می‌رسد که جایگاه آن‌ و کلیه اعضای خانواده این سری را در میان لپ‌تاپ‌های گیمینگ به‌خوبی می‌شناسیم و باور داریم که از جهات بسیاری در مقابل سری‌های پایین‌رده‌تری چون TUF یا IdeaPad Gaming نیاز به تعریف و تمجید ندارد. در این نسخه برای امور CPUمحور تراشه Ryzen 7-6800H حضور دارد و برای اعمال گرافیکی نیز RTX 3050 با توان مصرفی ۹۵ وات به‌کار رفته است.
 
صفحه‌نمایش این لپ‌تاپ ۱۵٫۶ اینچی از نوع IPS و وضوح تصویر Full-HD بوده و نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتزی را ارائه می‌دهد، البته پوشش ۶۲ درصدی فضای رنگی sRGB تنها نقطه ضعف آن در مقابل سایر اعضای این سری به‌شمار می‌رود. این لپ‌تاپ در کنار طراحی متفاوت خود، از نورپردازی RGB نیز در کیبورد و شاسی نیز بهره می‌برد. با خرید این لپ‌تاپ به ۱۶ گیگابایت رم و یک ترابایت SSD دسترسی خواهید داشت.
 
بهترین لپ تاپ در محدوده ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان
 
لپ‌تاپ با کاربری روزمره: مک بوک ایر M2
 
با ورود به کانال ۵۰ میلیون تومان، جانشین مک‌بوک ایر M1 یعنی «مک بوک ایر M2» یکی از بهترین گزینه‌های ممکن برای خرید محسوب می‌شود. در توجیه بهترین‌بودن کافی است همان دلایل مطرح‌شده برای مک بوک ایر M1 را بخوانید. مک بوک ایر ساخت سال ۲۰۲۲ نیز همه‌ی موارد را با تراشه‌ی به‌روزشده‌ی M2 و بازطراحی کامل بدنه در خود دارد.
 
البته ۲۰ درصد سرعت بیشتر در پردازش‌های چندرشته‌ای، بهبود ۲۵ درصدی در پردازش‌های مبتنی‌بر GPU و بهبودهای جزئی صفحه‌نمایش، شاید دلایل کافی برای خرید نسل جدیدتر با هزینه‌ی بیشتر نباشند؛ چراکه نسل قبل به‌اندازه‌ای خوب است که شاید تنها طراحی جدید مک بوک M2 برخی افراد را برای خرید آن مجاب کند. ضمناً نسخه‌ی ۲۵۶ گیگابایتی مک‌بوک ایر ۲۰۲۲ از یک ماژول حافظه‌ی ذخیره‌سازی به‌جای دو ماژول استفاده می‌کند که سرعت خواندن را به نصف می‌رساند و از این نظر یک عقب‌گرد بزرگ محسوب می‌شود!
 
انتخاب جایگزین: ایسوس ZenBook 14 OLED مدل UX3402ZA
 
 
اگر ترجیح شما بر استفاده از ویندوز باشد و یا نمی‌توانید با سیستم‌عاملی غیر از ویندوز کنار بیایید، لپ‌تاپ «ZenBook 14 OLED ایسوس» می‌تواند انتخابی هوشمندانه باشد. این اولترابوک همه‌ی مجموعه ویژگی‌های ارزشمند سری ذن‌بوک از جمله بدنه آلومینیومی و طراحی باریک و جمع‌وجور را در خود دارد. صفحه‌نمایش OLED با وضوح 2.8K و نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی در فریمی ۱۴ اینچی جای گرفته است که طبیعتا پوشش صددرصدی از فضاهای رنگی sRGB و DCI-P3 را خواهد داشت.
 
وزن ۱٫۳۹ کیلوگرمی نیز نشان از آن دارد که با یک اولترابوک بسیار سبک مواجهیم که از تراشه Core i7-1260P استفاده می‌کند. دو درگاه Type-C با پشتیبانی از تاندربولت ۴ و حسگر اثر انگشت نیز برای این دستگاه در نظر گرفته شده است و با ۱۶ گیگابایت رم LPDDR5 و یک ترابایت SSD همراه می‌شود. در نهایت باتری ۷۵ وات‌ساعتی این اولترابوک نوید شارژدهی طولانی‌مدت در استفاده روزمره را می‌دهد.
 
لپ‌تاپ قدرتمند: ایسوس Creator Laptop Q مدل Q530VJ با پردازنده قدرتمند
 
 
در جایی که صحبت از لپ‌تاپ‌های با پردازنده قدرتمند می‌شود، دوباره با لپ‌تاپ دیگری از سوی ایسوس طرف می‌شویم. لپ‌تاپ «Creator Q530VJ» ایسوس از محصولات جدید این شرکت با پردازنده‌ی نسل سیزدهم اینتل است. این لپ‌تاپ از پردازنده‌ی Core i7-13620H بهره می‌برد و برای امور گرافیکی نه‌چندان سنگین نیز به RTX 3050 نیز اتکا دارد. صفحه‌نمایش ۱۵٫۶ اینچی OLED لپ‌تاپ مطابق انتظار فضاهای رنگی sRGB و DCI-P3 را به‌طور کامل پوشش می‌دهد.
 
رم ۱۶ گیگابایتی لپ‌تاپ از نوع DDR5 است و درایو SSD آن ۵۱۲ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی در اختیار می‌گذارد. پشتیبانی از تاندربولت ۴، حسگر اثر انگشت و باتری ۷۰ وات‌ساعتی از سایر ویژگی‌های لپ‌تاپ ایسوس محسوب می‌شوند.
 
لپ‌تاپ قدرتمند: ایسوس TUF Gaming A15 مدل FA507NV با گرافیک قدرتمند
 
 
تا ۶۰ میلیون تومان می‌توان یکی از بهترین مدل‌های سری گیمینگ TUF ایسوس به‌ نام «TUF Gaming A15» را خریداری کرد که از جدیدترین پیکربندی‌های سخت‌افزاری برای اجرای نرم‌افزارهای سنگین مهندسی، گرافیکی و گیمینگ بهره می‌برد. این لپ‌تاپ مجهز به تراشه نسل هفتم Ryzen 7-7735HS و همچنین گرافیک RTX 4060 با توان مصرفی ۱۴۰ وات است. بدین‌ترتیب صاحبان این لپ‌تاپ از توانایی‌های جدید تراشه مبتنی‌بر فرایند TSMC 4N انویدیا از جمله Frame Generation و هشت گیگابایت رم ویدیویی GDDR6 بهره‌مند خواهند شد.
 
این لپ‌تاپ از صفحه‌نمایشی ۱۵٫۶ اینچی با وضوح Full-HD و نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتزی برخوردار است که فضای رنگی sRGB را نیز به‌صورت کامل پوشش می‌دهد. ۱۶ گیگابایت رم DDR5 و یک ترابایت SSD در اختیار می‌گذارد. وجود دو درگاه Type-C و باتری ۹۰ وات‌ساعتی از دیگر امکانات این لپ‌تاپ قدرتمند محسوب می‌شوند.
 
بهترین لپ تاپ در محدوده ۶۰ تا ۸۰ میلیون تومان
 
لپ‌تاپ با کاربری روزمره: ایسوس Zenbook S 13 OLED مدل UX5304VA
 
 
با بودجه‌ای حدود ۷۰ میلیون تومان در نهایت به‌روزترین و بهترین لپ‌تاپ برای استفاده روزمره دردسترس قرار دارد. ایسوس «Zenbook S 13 OLED» با داشتن تنها یک کیلوگرم وزن و یک سانتی‌متر ضخامت، سبک‌ترین و باریک‌ترین اولترابوک معرفی‌شده تا به اینجا محسوب می‌شود و جایگاه بهترین دستگاه از نظر حمل‌پذیری را به‌خود اختصاص می‌دهد. تراشه Core i7-1355U در این دستگاه وظیفه‌ی پردازش امور محاسباتی و CPUمحور را برعهده دارد.
 
صفحه‌نمایش ۱۳٫۳ اینچی این لپ‌تاپ با استفاده از لولای مخصوصی تا ۱۸۰ درجه باز می‌شود. پنل به‌کاررفته از نوع OLED با وضوح 2.8K و حداکثر روشنایی ۵۵۰ نیت بوده و از فضای رنگی sRGB و DCI-P3 پوشش کامل به عمل می‌آورد. ۱۶ گیگابایت رم LPDDR5 و یک ترابایت SSD، دو درگاه Type-C با پشتیبانی از تاندربولت ۴ و حسگر اینفرارد برای احراز هویت بیومتریک از ویژگی‌های استاندارد این محصول خوش‌ساخت و جذاب محسوب می‌شوند. سازنده ادعا کرده که باتری ۶۳ وات‌ساعتی این اولترابوک می‌تواند تا ۱۴ ساعت در استفاده سبک دوام بیاورد.
 
لپ‌تاپ قدرتمند: ایسوس ROG Strix G16 مدل G614JV
 
 
لپ‌تاپ تازه‌وارد «ROG Strix G16 ایسوس» مدل G614JV که از گرافیک RTX 4060 با توان مصرفی ۱۴۰ وات بهره می‌برد، از محصولات تازه‌نفس و پرسروصدای انویدیا محسوب می‌شود که از قابلیت جدید Frame Generation برپایه‌ی DLSS 3.0 بهره می‌برد و نقش مؤثری بر اجرای روان‌تر بازی‌ها با نرخ فریم بالاتر دارد و درنهایت به‌لطف معماری پیشرفته‌ی Ada Lovelace می‌تواند عملکردی مشابه RTX 3070 از خود به‌جا بگذارد، از پس هر بازی سنگینی با وضوح و نرخ فریم‌های بالا بربیاید و هرآنچه را که گیمرها از یک لپ‌تاپ گیمینگ انتظار دارند، برآورده کند.
 
در زمینه‌ی پردازش‌های CPUمحور، لپ‌تاپ ایسوس به تراشه‌ی فوق‌العاده سریع Core i7-13650HX اتکا دارد. صفحه‌نمایش ۱۶ اینچی IPS لپ‌تاپ، محتوا را با نرخ نوسازی ۱۶۵ هرتزی، پوشش کامل sRGB و وضوح ۱۹۲۰ در ۱۲۰۰ پیکسل به‌ تصویر می‌کشد. ۱۶ گیگابایت رم DDR5 و ۵۱۲ گیگابایت SSD دارد و توسط یک باتری ۹۰ وات‌ساعتی تغذیه می‌شود. این لپ‌تاپ اخیراً در زومیت بررسی شده است و می‌توانید بررسی ROG Strix G16 ایسوس را بخوانید.
 
انتخاب جایگزین: لنوو Legion 5 Pro مدل 16IAH7H
 
 
در بازار ایران کمتر لپ‌تاپ‌های گیمینگی یافت می‌شوند که بتوانند به‌اندازه‌ی لپ‌تاپ‌های سری لیجن لنوو در اکثر زمینه‌ها معقول ظاهر شوند و درعین‌حال سخت‌افزاری موردانتظار با بازدهی بالا را ارائه دهند. پیشنهاد می‌کنیم که اگر به‌دنبال لپ‌تاپ گیمینگ با بدنه‌ی فلزی، کولینگ قدرتمند و نمایشگر عالی می‌گردید، به‌سراغ «Legion 5 Pro» لنوو بروید.
 
لپ‌تاپ لنوو از گرافیک RTX 3070 با توان مصرفی ۱۵۰ وات استفاده می‌کند، بدین ترتیب مسیر گیمرها با وجود چنین گرافیکی برای اجرای بازی‌های سنگین با تنظیمات گرافیکی بالا هموارتر خواهد بود و صفحه‌نمایش ۱۶ اینچ ۱۶۵ هرتزی با وضوح ۲۵۶۰ در ۱۶۰۰ پیکسل و پوشش کامل sRGB و DCI-P3 مکمل یکی از بهترین تجربه‌های گیمینگ با بودجه‌ی حدود ۷۵ میلیون تومان را عاید کاربر خواهد کرد.
 
پردازنده‌ی لپ‌تاپ لیجن Core i7-12700H است که برای اکثر کارهای مهندسی و محاسباتی نیز کفایت می‌کند و توان و سرعت لازم را ارائه می‌دهد اما در نظر داشته باشید که از نظر عملکرد فاصله‌ی قابل ملاحظه‌ای با Core i7-13650HX در پردازش‌های چند هسته‌ای دارد. به غیر از این موارد، بدنه‌ی تمام آلومینیومی، سه درگاه USB Type-C با پشتیبانی از تاندربولت ۴، رم ۳۲ گیگابایتی DDR5، حافظه‌ی ذخیره‌سازی SSD یک ترابایتی و باتری با ظرفیت ۸۰ وات‌ساعت از سایر ویژگی‌های لپ‌تاپ گیمینگ لنوو به‌شمار می‌روند.
 
بهترین لپ تاپ در محدوده ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان
در محدوده‌ی قیمتی ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان، اکثر لپ‌تاپ‌های موجود در بازار از نظر فنی کاملاً برای کاربری‌های حرفه‌ای، مهندسی و گیمینگ طراحی شده‌اند و با وجود اینکه لپ‌تاپ‌هایی سبک و با پردازنده‌ی کم‌مصرف نیز در این محدوده‌ی قیمتی وجود دارند؛ اما خرید چنین لپ‌تاپ‌هایی برای استفاده‌ی روزمره توجیه اقتصادی ندارد؛ بنابراین در بخش پیش‌رو، توجه شما را صرفاً به لپ‌تاپ‌های قدرتمند جلب می‌کنیم.
 
گفتنی است که در بخش پیش‌رو بسته به‌ نوع کاربری، لپ‌تاپ‌های سری مک‌بوک پرو اپل و لپ‌تاپ‌های گیمینگ ویندوزی از یکدیگر تفکیک شده‌اند؛ به‌عبارتی مک‌بوک برای اموری چون تدوین و ویرایش عکس و ویدیو و لپ‌تاپ‌های ویندوزی برای کار با نرم‌افزارهای مهندسی، مدلینگ سه‌بعدی، رندرینگ و گیمینگ مناسب هستند.
 
مک بوک پرو M2 Pro
 
 
«مک بوک پرو ۱۴ اینچی ۲۰۲۳ اپل» با تراشه‌ی M2 Pro که بسته‌ به پیکربندی متشکل از پردازنده‌ی ۱۰ یا ۱۲ هسته و گرافیک ۱۶ یا ۱۹ هسته است، از قدرتمندترین لپ‌تاپ‌های رده‌ی قیمتی ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان به شمار می‌رود. مدل مذکور از ۱۶ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت SSD بهره می‌برد و صفحه‌نمایش Mini-LED با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی آن از دقیق‌ترین نمایشگرهای دنیای لپ‌تاپ‌ها محسوب می‌شود. باتری ۷۰ وات‌ساعتی مک‌بوک می‌تواند تا ۱۷ ساعت در استفاده روزمره دوام بیاورد.
 
ایسوس ROG Zephyrus M16 مدل GU604VI
 
 
ایسوس با اضافه‌کردن یک عضو به سری جذاب ROG Zephyrus این بار با پیکربندی سخت‌افزاری جدید، توانمندی‌های بالای خانواده ROG Strix را در یک کالبد جمع‌وجورتر، زیباتر، باکیفیت‌تر و خوش‌ساخت‌تر حفظ کرده است. نسخه جدید «ROG Zephyrus M16» به تراشه Core i9-13900H مجهز شده و در بخش گرافیک نیز از پردازنده RTX 4070 با توان مصرفی ۱۴۰ وات قدرت می‌گیرد.
 
زفیروس M16 به صفحه‌نمایش ۱۶ اینچی موسوم‌ به ROG Nebula HDR Display مجهز شده که به‌لطف استفاده از پنل Mini LED قابلیت پخش محتوای HDR با روشنایی حداکثر ۱۱۰۰ نیت را فراهم می‌کند و طبیعتاً پوشش کامل sRGB و DCI-P3 کمترین چیزی است که از پنل آن انتظار می‌رود. نرخ پاسخ‌دهی سه میلی‌ثانیه‌ای در وضوح ۲۵۶۰ در ۱۶۰۰ پیکسل و نرخ نوسازی ۲۴۰ هرتز، این لپ‌تاپ را در زمینه صفحه‌نمایش بسیار منحصربه‌فرد می‌کند.
 
این لپ‌تاپ همچنین از نظر شخصی‌سازی و نورپردازی RGB در بخش‌های مختلف از جمله قاب پشتی نمایشگر امکانات جالبی را به‌کاربران ارائه می‌دهد و یکی از پرامکانات‌ترین لپ‌تاپ‌های گیمینگ محسوب می‌شود. حتی این لپ‌تاپ به دوربین وب‌کم باکیفیت‌تر Full-HD و همراه با حسگر اینفرارد برای ورود بیومتریک با استفاده از Windows Hello و اسپیکرهای پیشرفته مجهز شده است.
 
۱۶ گیگابایت رم DDR5، یک ترابایت SSD، دو درگاه USB Type-C با پشتیبانی از تاندربولت ۴ و باتری ۹۰

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.