سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

October 4, 2023
13:40 چهارشنبه، 12ام مهرماه 1402
کد خبر: 150094

تولیدکنندگان لپ‌تاپ برای خروج از چین با مشکل مواجه شده‌اند

شرکت‌های سازنده‌ی لپ‌تاپ به‌دلیل ساختار خاص زنجیره‌ی تأمین خود نمی‌توانند خط‌تولید محصولاتشان را به‌راحتی جابه‌جا کنند.
 
 
سازندگان لپ‌ تاپ برای خروج از چین با مشکل مواجه شده‌اند. دل (Dell) پس‌از تجربه‌ی تولید کمتر از حدانتظار، در انتقال خط‌تولید انبوه از چین به ویتنام با مشکلاتی مواجه شده است. این شرکت به‌دلیل مشکلات مرتبط با بخش‌های مختلفی مثل دانش، مهارت، تدارکات و زنجیره‌ی تأمین نیرو‌ی‌کار مجبور شد برنامه‌های خود را برای آغاز تولید انبوه در خارج از چین به‌تعویق بیندازد.
 
تصمیم برای انتقال خط‌تولید از مکانی به مکان دیگر به‌سادگی گرفته نمی‌شود. هزینه‌های هنگفت زیرساخت و جابه‌جایی درمقایسه با تلاش برای ایمن‌سازی زنجیره‌ی تأمین جدید، ناچیز خواهد بود. از آن‌جا که بیشتر کسب‌وکارهای تولیدی درجهان سعی دارند با حداکثر بازدهی خود عمل کنند و معمولاً قراردادهای چندساله می‌بندند، مشتریان جدید نمی‌توانند به‌راحتی زنجیره‌ی تأمین جدید ایجاد کنند.
 
البته شرکت‌های تولیدی می‌توانند با پرداخت پول بیشتر به منابع تأمین‌کننده، به هدف خود برای ایجاد زنجیره‌ی تأمین دست یابند اما انتقال هزینه‌ها به مصرف‌کنندگان احتمالاً بر سهم بازار آن‌ها تأثیر خواهد داشت. جابه‌جایی‌هایی مثل نیروی کار برای انتقال خطوط تولید به مکان‌های جدید نیز واقعاً دشوار است.
 
به‌هر حال شرایط سیاسی-جغرافیایی کنونی واقعاً قابل‌اعتماد نیست. اعمال فشارهای اقتصادی ازطرف ایالات‌متحده و چین بر یکدیگر، هرگونه عملیات در خاک چین را به‌خصوص برای شرکت‌های آمریکایی دچار ابهام می‌کند. وقتی کشوری مثل چین می‌تواند جریان انتقال مواد کمیاب و سایر منابع را به شرکت‌های خارجی محدود کند، اوضاع بسیار خطرناک‌تر خواهد شد.
 
تنش بین آمریکا و چین و عدم اعتماد به شرایط تجاری، غرب را به تلاش برای تقویت کسب‌وکار نیمه‌هادی خود ازطریق ایجاد زنجیره‌ی تأمین جدید یا تجدیدنظرشده با محوریت غرب سوق داده است. ازنظر ایالات‌متحده، فقط ایجاد زنجیره‌ی تأمین جدیدی که فراتر از کنترل چین باشد، این مورد را تضمین می‌کند که مواد اولیه برای شرکت‌های تولیدکننده دردسترس خواهد بود.
 
همان‌طور که TomsHardware اشاره می‌کند، شرایط کنونی می‌تواند باعث ایجاد زنجیره‌ی تأمین دوگانه‌ی شرقی و غربی شود. به‌هرحال، فشارهای قدرت‌های جهان چندسال طول خواهد کشید و حتی درصورت اختصاص میلیاردها دلار بودجه برای احداث تأسیسات جدید، کاهش وابستگی آمریکا و چین به یکدیگر، به زمان نیاز دارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.