فناوری اطلاعات

October 4, 2023
15:00 چهارشنبه، 12ام مهرماه 1402
کد خبر: 150108

معاون علمی رئیس جمهور: از نظر علمی رتبه دوم هوش مصنوعی منطقه را داریم

معاون علم و فناوری ریاست جمهوری فاصله رتبه علمی و رتبه کاربردی هوش مصنوعی در کشور را نامطلوب دانست و گفت سند هوش مصنوعی عملیاتی‌محور است.
 
 
دهقانی فیروزآبادی صبح امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت در هوش مصنوعی نسبتاً موفق عمل کرده‌ایم. به گفته او در بخش علمی هوش مصنوعی در دنیا رتبه ۱۸ و در منطقه با اختلاف کمی با ترکیه رتبه دوم را داریم. اما از نظر کاربست هوش مصنوعی در فناوری و صنعت رتبه ۷۷ را داریم: «این اختلاف و فاصله مطلوب نیست و نشان می‌دهد که یک جایی زنجیره تبدیل علم به فناوری قطع شده است. باید برای این موضوع برنامه‌ریزی ویژه شود. در سند هوش مصنوعی که در حال تصویب است به این موضوع توجه شده و این سند نسبت به سندهای قبلی عملیاتی‌محور و خروجی‌محورتر است.»
 
به گفته او معاونت علم و فناوری به دنبال ایجاد مرکز آفرینش ملی فناوری‌های هوش مصنوعی است و در نظر دارد حداقل یک هزار محقق را برای همکاری در این مرکز جذب کند: «همچنین به دنبال پروژه‌های به‌روز در حوزه‌ی هوش مصنوعی هستیم. این حوزه به زودی در همه‌ی زمینه‌های اقتصاد خودش را نشان خواهد داد و آن فناوری است که مشخص می‌کند چه کسی کجا ایستاده است.»
 
دهقانی فیروزآبادی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان همچنین اشاره کرد که مباحث اخلاقی و حقوقی هوش مصنوعی در دنیا ناشناخته است؛ چرا که در این حوزه برعکس تکنولوژی‌های دیگر که ابتدا در دانشگاه‌ها توسعه داده شدند، صنعت پیش افتاده و دانشگاه عقب‌تر است: «نتیجه این شده که بحث قوانین و اصول اخلاقی حاکم بر آن هنوز ناشناخته است. این موضوع حتماً آسیب‌هایی را ایجاد خواهد کرد اما به زودی در دنیا، نه فقط ما، بحث مبانی اخلاقی حوزه هوش مصنوعی تدقیق و شناخته می‌شود.»
 
معاونت علمی و فناوری در حالی جایگاه ایران را اعلام کرده که چند ماه پیش بررسی‌های Tortoise Media در مورد شاخص هوش مصنوعی نشان داده بود اثری از ایران در فهرست رده‌بندی کشورها در زمینه هوش مصنوعی نیست. در این گزارش که از سوی سایت انتخاب منتشر شد کشورهایی چون عربستان، مصر، امارات، ترکیه، قطر، اسرائیل، مراکش، تونس و بحرین در خاورمیانه در زمینه استراتژی دولت پیشرو بودند. اگرچه آن‌ها در زمینه استعدادهای ماهر و تحقیق و توسعه امتیاز پایین‌تری داشتند اما به نظر می‌رسد محدودیت‌های زیرساختی اینترنت در ایران و مشکلات تنظیم‌گری مانعی برای رشد در این حوزه است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.