فناوری اطلاعات

October 6, 2023
11:38 جمعه، 14ام مهرماه 1402
کد خبر: 150149

اتحادیه اروپا به صف تحریم‌کنندگان چین می‌پیوندد

اتحادیه‌ی اروپا فهرستی از فناوری‌های حساس تهیه کرده است تا محدودیت‌های جدیدی را بر صنعت فناوری چین اعمال کند.
 
 
اتحادیه‌ی اروپا در راستای سیاست «ریسک‌زدایی» قصد دارد بخشی از فناوری‌های حساس چین را مورد بررسی قرار دهد و محدودیت بیشتری بر این کشور اعمال کند. این اتحادیه چهار حوزه از صنعت فناوری را در نظر گرفته است تا صادرات چین به کشورهای دیگر را محدودتر کند: ۱. صنایع نیمه‌هادی‌؛ ۲. هوش مصنوعی؛ ۳. محاسبات کوانتومی؛ ۴. بیوتکنولوژی.
 
معاون تجارت دیجیتال اتحادیه‌ی اروپا در مصاحبه با فایننشال‌ تایمز می‌گوید: «فناوری در قلب دنیای رقابتی کنونی قرار دارد و اتحادیه‌ی اروپا باید در این حوزه تصمیم‌گیرنده باشد، نه نظاره‌گر. البته ما پیش از هر اقدامی باید با هر ۲۷ عضو اتحادیه‌ی اروپا به نظری مشترک برسیم.»
 
بلژیک معتقد است امنیت اقتصادی کشورها در اولویت قرار دارد و اتحادیه‌ی اروپا باید محدودیت‌هایی را علیه کشورهایی مثل چین و ایالات متحده اعمال کند؛ زیرا این کشورها، دیگران را تحریم می‌کنند و به اقتصاد آن‌ها آسیب می‌زنند. برای مثال، ایالات متحده در سال جاری هلند را تحت فشار قرار داد تا فروش برخی از دستگاه‌های ساخت تراشه‌‌ی سیلیکونی پیشرفته را به چین ممنوع کند.
 
اتحادیه‌ی اروپا اعلام کرد که حوزه‌های انرژی، فناوری ساخت، رباتیک و چند فناوری دیگر نیز ممکن است به فهرست محدودیت‌ها افزوده شوند. مشخص نیست که تحریم‌های اروپا می‌تواند باعث افزایش قیمت CPU در چین بشود یا خیر.
 
اتحادیه‌ی اروپا در مواجهه با تخلف کشورها، سه رویکرد «حمایت، شراکت و حفاظت» را در پیش می‌گیرد. حمایت به این معنی است که اتحادیه‌ی اروپا مثلاً در حوزه‌ی نیمه‌هادی‌ها سرمایه‌گذاری گسترده می‌کند تا نیاز اعضای کمیسیون به فناوری چینی کمتر شود. شراکت شامل همکاری با کشورهای دیگر برای رفع مشکلات پیش‌آمده می‌شود و حفاظت، اعمال محدودیت‌های صادراتی را دربرمی‌گیرد.
 
برخی از اعضای اتحادیه‌ی اروپا با رویکرد موردبحث مخالف‌اند؛ زیرا معتقدند برای همه‌ی فناوری‌ها نباید از این روش‌ها استفاده کرد. آن‌ها می‌گویند هوش مصنوعی، صنعت نیمه‌هادی و… به‌خودی‌خود آسیب‌زا نیستند اما روش استفاده از آن‌ها باید تحت کنترل باشد.
 
دیروز، سه‌شنبه یازدهم مهرماه، با رأی اکثریت اعضای اتحادیه به «ابزار ضداجبار»، اقدامات دفاعی تجاری کشورها وارد فازی جدید شد. با این اقدامات، تحریم کشورهایی مثل چین برای اتحادیه‌ی اروپا آسان‌تر می‌شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.