سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

October 7, 2023
12:46 شنبه، 15ام مهرماه 1402
کد خبر: 150171

ژاپن با کامپیوتر کوانتومی جدیدش برای چین و آمریکا خط‌و‌نشان می‌کشد

شرکت ژاپنی فوجیتسو قصد دارد به‌همراه مؤسسه‌ی تحقیقاتی ریکن، کامپیوتر کوانتومی جدیدی تولید کند.
 
 
به‌گزارش رویترز، فوجیتسو در پی تولید دومین کامپیوتر کوانتومی‌اش است. کامپیوتر کوانتومی ۶۴ کیوبیتی فوجیتسو و ریکن با شبیه‌ساز کامپیوتر کوانتومی ۴۰ کیوبیتی ادغام خواهد شد. محققان تلاش می‌کنند تا از بروز خطاهای احتمالی در این سیستم جلوگیری کنند.
 
کیوبیت یا بیت کوانتومی، معیار اندازه‌گیری قدرت کامپیوترهای کوانتومی است. این کامپیوترها مبتنی‌بر مکانیک کوانتومی هستند و از پردازنده کوانتومی استفاده می‌کنند.
 
شینتارو ساتو، رئیس آزمایشگاه کوانتومی فوجیتسو به خبرنگاران گفت: «این گام اول ما است و ما هنوز راه زیادی در پیش داریم.»
 
دولت‌ها و شرکت‌هایی از جمله آی‌بی‌ام (IBM) و آلفابت (Alphabet) در روند تحقیقات کامپیوترهای کوانتومی سرمایه‌گذاری می‌کنند تا سریع‌ترین کامپیوتر کوانتومی دنیا را بسازند. شرکت آی‌بی‌ام، سال گذشته کامپیوتر کوانتومی ۴۳۳ کیوبیتی معرفی کرد.
 
آمریکا و چین در رقابتی شدید برای پیشتازی در فناوری پیشرفته از جمله محاسبات کوانتومی هستند. جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، در تلاش است تا مانع سرمایه‌گذاری این کشور در چین برای توسعه‌ی محاسبات کوانتومی شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.