اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

October 13, 2023
17:40 جمعه، 21ام مهرماه 1402
کد خبر: 150405

پرواز فضاپیمای «بوئینگ» به تعویق افتاد

ناسا در بیانیه جدیدی اعلام کرد که اولین پرواز آزمایشی سرنشین‌دار فضاپیمای «استارلاینر» شرکت «بوئینگ» به تعویق افتاده است.
 
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، به نظر می‌رسد باید کمی بیشتر صبر کنیم تا فضاپیمای «استارلاینر»(Starliner) شرکت «بوئینگ»(Boeing) برای اولین بار فضانوردان را با خود ببرد.
 
مقامات ناسا در بیانیه‌ جدیدی اعلام کردند که اولین پرواز آزمایشی سرنشین‌دار استارلاینر، یک ماه دیگر به تعویق افتاده و برای اواسط آوریل ۲۰۲۴ برنامه‌ریزی شده است. آنها هیچ دلیلی را برای تغییر تاریخ پرواز ذکر نکرده‌اند.
 
ناسا و بوئینگ پیشتر گفته بودند که اوایل مارس ۲۰۲۴ را برای اولین ماموریت سرنشین‌دار استارلاینر موسوم به «آزمایش پرواز سرنشین‌دار»(CFT) در نظر گرفته‌اند. این فقط یک تاریخ پیش‌بینی‌شده برای آماده‌سازی فضاپیما بود، اما هدف پرتاب رسمی به شمار نمی‌رفت.
 
آزمایش پرواز سرنشین‌دار، «بوچ ویلمور»(Butch Wilmore) و «سانی ویلیامز»(Suni Williams) فضانوردان ناسا را به یک سفر کوتاه به مقصد «ایستگاه فضایی بین‌المللی»(ISS) خواهد فرستاد. این ماموریت به دلیل مشکلات فنی گوناگون، با تاخیرهایی روبه‌رو شده است که بارها و بارها آن را به تعویق انداخته‌اند. به عنوان مثال، آزمایش پرواز سرنشین‌دار قرار بود در ژوئیه گذشته انجام شود، اما این طرح پس از کشف مشکلات مربوط به سیم‌کشی استارلاینر و سیستم چتر نجات آن لغو شد.
 
ناسا در سپتامبر ۲۰۱۴ شرکت‌های بوئینگ و «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) را برای انجام دادن پروازهای سرنشین‌دار به مقصد ایستگاه فضایی بین‌المللی و از ایستگاه به زمین انتخاب کرد و با هر شرکت قراردادهای چند میلیارد دلاری منعقد کرد. هفتمین پرواز عملیاتی اسپیس‌ایکس به سوی ایستگاه فضایی بین‌المللی در ۲۵ اوت آغاز شد. استارلاینر تنها دو بار پرواز کرده است که هیچ‌کدام از آنها سرنشین‌دار نبوده‌اند.
 
استارلاینر در اولین ماموریت خود به نام «آزمایش پرواز مداری»(OFT) دچار مشکلات متعددی شد و طبق برنامه‌ریزی به ایستگاه فضایی بین‌المللی نرسید. ماموریت جانشین موسوم به «آزمایش پرواز مداری-۲»(OFT-2) در مه ۲۰۲۲ به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسید و به زمین بازگشت.
 
انتشار خبر جدید ناسا، تاریخ پرتاب مورد نظر برای ماموریت «کرو-۸»(Crew-8) اسپیس‌ایکس را نیز برای اواسط فوریه ۲۰۲۴ تائید کرد. نام چهار خدمه کرو-۸ پیشتر مشخص شده است. آنها فضانوردان ناسا «متیو دومینیک»(Matthew Dominick) فرمانده، «مایکل بارت»(Michael Barratt) خلبان و «ژانت اپس»(Jeanette Epps) متخصص ماموریت و «الکساندر گربنکین»(Alexander Grebenkin) متخصص مأموریت هستند.
 
مأموریت «کرو-۹» اسپیس‌ایکس در اوت ۲۰۲۴، اندکی پیش از بازگشت کرو-۸ به زمین پرتاب خواهد شد. مقامات ناسا گفتند که انتظار می‌رود دهمین ماموریت نیز در اوایل سال ۲۰۲۵ انجام شود. این ماموریت «کرو-۱۰» یا «استارلاینر-۱» خواهد بود که اولین پرواز عملیاتی سرنشین‌دار بوئینگ به ایستگاه فضایی بین‌المللی به شمار می‌رود.
 
بوئینگ و ناسا تابستان ۲۰۲۴ را برای ماموریت استارلاینر-۱ در نظر گرفته بودند، اما این تاریخ اکنون به تعویق افتاده است تا زمان لازم را برای بررسی نتایج آزمایش پرواز سرنشین‌دار فراهم کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.