تلفن همراه

گجت

October 14, 2023
15:10 شنبه، 22ام مهرماه 1402
کد خبر: 150477

ردیاب هوشمند ایرتگ در قتل قربانی‌ها نقش دارد

پرونده‌ای علیه اپل ادعا می‌کند برخی افراد با سوءاستفاده از ردیاب هوشمند ایرتگ اقدام به تعقیب و قتل قربانیان خود کرده‌اند.
سوءاستفاده‌ی کاربران از AirTag، از همان زمان رونمایی این ردیاب هوشمند نگرانی‌های زیادی ایجاد کرد. زمان کوتاهی پس از عرضه‌ی ایرتگ، گزارش‌های پلیس حاکی از مشکلات زیادی بودند که از رفتارهای کنترلگری اعضای خانواده تا آدم‌ربایی‌ و قتل‌ را شامل می‌شد.
 
اپل در فوریه‌ی ۲۰۲۲ (بهمن ۱۴۰۰) اعلام کرده بود با توجه به گزارش‌هایی که درباره‌ی سوءاستفاده از ایرتگ دریافت کرده است، به‌روزرسانی‌هایی را در جهت افزایش ایمنی این دستگاه انجام می‌دهد؛ از جمله نمایش هشدار به کاربر در موقع راه‌اندازی ایرتگ، مبنی‌بر اینکه «این دستگاه صرفاً برای ردیابی وسایل شخصی باید استفاده شود، نه تعقیب افراد».
 
گزارش پلیس نشان داد که اقدامات ضدتعقیب اپل، تنها در یک‌سوم موارد مؤثر بوده‌اند
 
همچنین اپل گفته‌ بود الگوریتم‌های پیشرفته‌تری را برای تشخیص اشتراک‌گذاری غیر عادی Apple ID یا احتمال تعقیب‌شدن به‌ کار خواهد برد و چنانچه درخواست Find My Accessory ناشناسی را در نزدیکی کاربر تشخیص دهد، پیام‌های دقیق‌تری به گوشی آیفون او ارسال می‌کند.
 
تقریباً یک سال پس از عرضه‌ی ایرتگ به‌روزشده، بررسی حدود ۱۵۰ گزارش پلیس نشان داد که اقدامات ضدتعقیب، تنها در یک‌سوم موارد مؤثر بوده‌اند.
 
در دسامبر (آذر) سال گذشته ابتدا شکایتی از جانب دو قربانی تعقیب‌شده با ایرتگ ارائه شد. این شکایت اکنون به نمایندگی از ۳۰ قربانی علیه اپل مطرح شده است.
 
در شکایت جدید، ادعا شده که به‌دلیل بی‌توجهی اپل، ایرتگ به‌ یکی از ترسناک‌ترین فناوری‌هایی تبدیل شده‌ است که تعقیب‌کنندگان به‌وسیله‌ی آن می‌توانند به‌راحتی، با هزینه‌ی کم و به‌طور پنهانی موقعیت لحظه‌ای افراد را رصد کنند.
 
از زمانی که شکایت بدوی در سال ۲۰۲۲ انجام شد، شاکیان ادعا کرده‌اند که گزارش‌های بسیاری راجع‌به سوءاستفاده از ردیاب‌های اپل ارسال شده است. این موارد علاوه‌بر ۱۵۰ گزارش پلیس ایالات متحده، گزارش‌هایی از کشورهای دیگر را نیز شامل می‌شوند.
 
یکی از پرونده‌ها درباره مردی است که توسط نامزدش با ایرتگ ردیابی و سپس کشته شده بود؛ این یکی از قتل‌هایی است که با ایرتگ اپل انجام گرفت.
 
در شکواییه‌ی تنظیم‌شده علیه کوپرتینویی‌ها، گفته شده که تدابیر این شرکت برای مقابله‌ با سوءاستفاده‌‌ از ردیاب هوشمند تقریباً بی‌فایده بوده است. اپل تا ۲۷ اکتبر (پنجم آبان) فرصت پاسخ‌گویی دارد و احتمال می‌رود که درخواست لغو پرونده را بدهد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.