تلفن همراه

گوشی

October 14, 2023
16:34 شنبه، 22ام مهرماه 1402
کد خبر: 150492

گوشی‌های «خود‌ترمیم‌شونده» پنج سال دیگر از راه می‌رسند

یک مؤسسه‌ تحقیقاتی می‌گوید که تا پنج سال دیگر شاهد عرضه‌ی گوشی‌هایی با نمایشگر خودترمیم‌شونده خواهیم بود.
مؤسسه‌ی تحقیقاتی CCS Insight در گزارشی تحلیلی می‌گوید گوشی‌های هوشمند مجهزبه نمایشگر خود‌ترمیم‌شونده احتمالاً تا سال ۲۰۲۸ روانه‌ی بازار می‌شوند. فعلاً مشخص نیست که قیمت گوشی های موردبحث تا چه حد بیشتر از قیمت گوشی‌های سنتی خواهد بود.
 
کارشناسان CCS Insight می‌گویند که ساخت نمایشگر خودترمیم‌شونده با اضافه‌کردن «پوشش نانو» به بالای صفحه‌نمایش امکان‌پذیر خواهد شد. این پوشش اضافی، پس از خراش‌برداشتن نمایشگر، ماده‌ی جدیدی ایجاد می‌کند که با هوا واکنش می‌دهد و ناحیه‌ی آسیب‌دیده را ترمیم می‌کند.
 
مدیرعامل CCS Insight درمصاحبه‌ای جدید با CNBC می‌گوید: «این موضوع به حوزه‌ی علمی‌تخیلی ارتباط ندارد و انجام‌شدنی است. به‌نظرم بزرگ‌ترین چالش این است که انتظاراتمان را به‌درستی تعیین کنیم.» او می‌گوید قرار نیست نمایشگرها پس از شکسته‌شدن، به‌طرز معجزه‌آسایی ترمیم شوند؛ بلکه منظور ترمیم خط‌وخش است.
 
شرکت‌های بزرگ صنعت موبایل سال‌هاست که به ساخت دستگاه‌های جدیدی با قابلیت خودترمیمی فکر می‌کنند. ال‌جی در سال ۲۰۱۳ به چنین فناوری هیجان‌انگیزی اشاره کرد. غول کره‌ای در آن زمان گوشی هوشمندی به نام G Flex عرضه کرد که از نمایشگر خمیده استفاده می‌کرد و در پنل پشتی‌اش به پوشش خودترمیم‌شونده مجهز بود. ال‌جی هرگز نحوه‌ی کار فناوری‌اش را توضیح نداد.
 
چند گوشی‌ساز دیگر نیز به فناوری خودترمیم‌شونده در محصولات‌شان اشاره کرده‌اند. در سال ۲۰۱۷ موتورولا پتنت جدیدی ثبت کرد که به نمایشگری با توانایی ترمیم خودکار ارتباط داشت. ایده‌ی موتورولا این بود که با استفاده از ماده‌ای ویژه در نمایشگر، شکستگی‌ها را ازطریق حرارت ترمیم کند. اپل نیز پتنت مشابهی برای آیفون تاشدنی ثبت کرده است.
 
با وجود ثبت ده‌ها پتنت، همچنان هیچ‌یک از دستگاه‌هایی که به‌صورت تجاری دردسترس‌اند، نمایشگر خودترمیم‌شونده ندارند. تولید این نوع گوشی‌ها در حجم انبوه، کار بسیار دشواری است.
 
شرکت‌ها باید بودجه‌ی سنگینی به تحقیق‌و‌توسعه اختصاص دهند تا به نوآوری‌های جدیدی در حوزه‌ی نمایشگر گوشی دست پیدا کنند. آن‌ها همچنین باید پول زیادی برای بازاریابی و فروش محصولات‌شان در نظر بگیرند و مطمئن شوند که مشتریان از نحوه‌ی کار فناوری خودترمیمی مطلع هستند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.