سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

October 21, 2023
12:07 شنبه، 29ام مهرماه 1402
کد خبر: 150756

تراشه هوش مصنوعی با نور داده‌ها را پردازش می‌کند

گروهی از محققان دانشگاه آکسفورد و همکارانشان در آلمان و انگلیس نوع جدیدی از سخت افزار مبتنی بر هوش مصنوعی را ابداع کرده اند که با کمک نور داده های سه بعدی را پردازش می کند.
 
 
به گزارش اینترستینگ انجینرینگ، با توجه به تراشه های یکپارچه فتونیک-الکترونیک، سخت افزار می تواند با استفاده از فرکانس های مختلف طول موج رادیویی نور، محاسباتی پیچیده را به طور موازی انجام دهد. محققان مدعی هستند این سخت افزار می تواند سرعت و کارایی پردازش داده‌ها را برای فعالیت های هوش مصنوعی تا چند برابر ارتقا دهد.
 
این تحقیق در ژورنال نیچر فوتونیکس منتشر شده و چالش های مرتبط با کاربردهای هوش مصنوعی نوین را به چالش می کشد و تقاضا برای قدرت رایانش را می افزاید. تراشه های معمول رایانشی که به قطعات الکترونیکی متکی هستند باید با سرعت نوآوری در هوش مصنوعی خود را هماهنگ کنند. این امر نیازمند دو برابر شدن قدرت پردازش در هر ۳.۵ ماه است به گفته پژوهشگران استفاده از نور به جای قطعات الکترونیکی روشی نوین برای رایانش فراهم و این چالش ها را برطرف می کند.
 
محققان قبلا نمونه ای از یک تراشه فتونیک را نمایش داده بودند که می تواند عملیات «ضرب ماتریس-بردار» را انجام دهد که یک فعالیت ضروری برای هوش مصنوعی است و یادگیری ماشینی را سریع‌تر از هر تراشه الکترونیکی انجام می دهد. تراشه نوین از رنگ های مختلف نور برای نمایش مجموعه داده های مختلف و انجام محاسبات متعدد به صورت موازی استفاده می کرد.
 
پژوهشگران در جدیدترین تحقیق خود با استفاده از فرکانس های رادیویی نور جدید رمزگذاری داده ها، بعد دیگری به فعالیت های موازی تراشه فتونیک اضافه کردند. تراشه با سرعت و دقت بالاتر می تواند داده های ۳ بعدی مانند تصاویر یا ویدئو را پردازش کند. محققان سخت افزار ابداعی را برای حل چالش پیش بینی ریسک مرگ ناگهانی در اثر سیگنال های قلبی در بیماران به کار گرفتند. آنها توانستند ۱۰۰ سیگنال قلبی را به طور همزمان تحلیل و با دقت ۹۳.۵ درصد مشکل را شناسایی کنند.
 
آنها تخمین می زنند سخت افزار مذکور از نظر بازده انرژی و چگالی محاسباتی می تواند حتی با مقیاس متوسط ۶ورودی × ۶ خروجی، با ضریب ۱۰۰ از برترین پردازنده‌های الکترونیکی بهتر عمل کند. آنها همچنین پیش بینی می کنند با بهره‌برداری از ویژگی‌های نوری بیشتر، مانند قطبی شدن و مولتی‌پلکس کردن حالت به پیشرفت بیشتری در موازی‌سازی محاسباتی دست یابند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.