فناوری اطلاعات

October 21, 2023
13:29 شنبه، 29ام مهرماه 1402
کد خبر: 150759

فرصتی که تحریم‌های آمریکا به هواوی داد

تدابیر آمریکا برای محدود کردن صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفته به چین، ممکن است فرصتی را برای شرکت هواوی برای گسترش بازار خانگی هفت میلیارد دلاری خود ایجاد کند.
 
شرکت انویدیا بزرگترین تامین کننده تراشه‌های هوش مصنوعی در چین بوده و سهم بازارش بالاتر از ۹۰ درصد است. اما شرکت‌های چینی نظیر هواوی، در حال ساخت مدل‌های مشابه تراشه‌های پرفروش انویدیا نظیر پردازنده‌های گرافیکی ای ۱۰۰ و اچ ۱۰۰ هستند.
 
به گفته تحلیلگران و بعضی از شرکت‌های هوش مصنوعی، تراشه‌های هوش مصنوعی اسند هواوی، از نظر قدرت رایانشی، با محصولات انویدیا قابل قیاس هستند اما از نظر عملکرد، همچنان ضعیف‌تر هستند.
 
به گفته جیانگ ییفان، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت کارگزاری گوئوتاج جونان سکیوریتیز، یک عامل محدودکننده برای شرکت‌های چینی، وابستگی اکثر پروژه‌ها به تراشه‌ها و اکوسیستم نرم افزاری انویدیا است اما این وضعیت تحت تاثیر محدودیت‌های اخیر آمریکا ممکن است تغییر پیدا کند.
 
با این حال، فرصتی که شرکت‌هایی مانند هواوی در غیاب انویدیا خواهند داشت، چالش‌های متعددی هم دارد. بسیاری از پروژه‌های هوش مصنوعی پیشرفته، با معماری برنامه نویسی محبوب CUDA ساخته شده اند که انویدیا پیشگام آن است و به ظهور اکوسیستم جهانی بزرگی منجر شده که قادر است مدل‌های هوش مصنوعی بسیار پیشرفته مانند چت جی‌پی‌تی ۴ شرکت OpenAI را آموزش دهد.
 
هواوی نسخه خاص خود به نام CANN را دارد و تحلیلگران می‌گویند از نظر مدل‌های هوش مصنوعی که قادر به آموزش آنها باشد، بسیار محدودتر است و از این رو، تراشه‌های هواوی، راه درازی برای گرفتن جای محصولات انویدیا در چین، در پیش دارند. همچنین مالکیت معنوی هم ممکن است مشکل دیگری برای هواوی باشد زیرا بسیاری از شرکت‌های آمریکایی امتیازهای انحصاری برای پردازنده‌های گرافیکی را در اختیار دارند.
 
اگر هواوی بتواند سهم بازار انویدیا را تصرف کند، می‌تواند مدعی پیروزی دیگری در برابر آمریکا شود که از سال ۲۰۱۹، این شرکت چینی را هدف کنترل‌های صادراتی قرار داده است.
 
هواوی نخستین پردازنده گرافیکی اسند را همان سال عرضه کرد و این تراشه، یکی از محصولات این شرکت است که هواوی می‌گوید کاملا بومی است.
 
بر اساس گزارش رویترز، این غول مخابراتی با رونمایی یک تراشه پیشرفته تلفن هوشمند و ادعای پیشرفته در ابزارهای طراحی تراشه، سیگنال‌هایی نشان داده که بر محدودیت‌های وضع شده توسط آمریکا غلبه کرده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.