سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

October 24, 2023
11:35 سه شنبه، 2ام آبانماه 1402
کد خبر: 150852

انویدیا پس از تصاحب بازار کارت گرافیک، حالا به فکر تولید CPU است

پس از سلطه‌‌ی انویدیا بر بازار کارت‌های گرافیک، حالا نوبت شکستن چنگال آهنین اینتل بر بازار پردازنده‌های مرکزی است.
 
 
به گزارش رویترز، شرکت انویدیا، سازنده‌ی شناخته‌‌شده‌ کارت گرافیک، چند وقتی است که در خفا روی طراحی پردازنده مخصوص خود بر مبنای معماری Arm وقت‌گذرانی می‌کند. در تلاش برای پایان دادن سلطه‌ی اینتل بر بازار کامپیوتر‌های شخصی، تراشه‌های جدید تیم سبز به‌طور کامل با ویندوز سازگاری خواهند داشت.
 
از بخت بد تیمِ آبی، علاوه بر انویدیا، شرکت AMD نیز قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ به فهرست سازنده‌های تراشه‌های مبتنی بر Arm بپیوندد. زمزمه‌‌ی چنین حرکت‌های جاه‌طلبانه‌ برای به‌ کارگیری کارایی بهینه‌ی این معماری، از زمانی آغاز شد که اپل شروع به استفاده از تراشه‌های سفارشی مبتنی‌بر Arm در کامپیوتر‌های مک کرد.
 
کنار گذاشتن سی پی یو اینتل ضمن افزایش چشمگیر کارایی مک‌ بوک، به بهبود‌های قابل توجه در زمینه‌ی عمر باتری لپ‌ تاپ مذکور منجر شد. در پی موفقیت ساکنان کوپرتینو، مایکروسافت نیز درصدد عملی کردن این اهداف برای کامپیوتر‌های ویندوزی است.
 
سال ۲۰۱۶ مایکروسافت با هدف توسعه‌ی اکوسیستم کامپیوتر‌های ویندوزیِ مبتنی بر پردازنده‌ی Arm، همکاری‌ اش را با کوالکام، سازنده‌ی تراشه‌های گوشی آغاز کرد. قرارداد اختصاصی این دو شرکت در سال ۲۰۲۴ به پایان می‌رسد و ردموندی‌ها مشتاقند که علاوه بر کوالکام، AMD و انویدیا را نیز در تیم ضد اینتل خود داشته باشند.
 
یکی از چالش‌های بزرگ مهاجرت ویندوز به معماری Arm، سازگاری نرم‌افزارها است؛ کدی که برای معماری x86 نوشته شده، به‌طور خودکار روی تراشه‌های مبتنی بر ARM اجرا نخواهد شد. معماری x86 علاوه بر اینتل، در سی پی یو AMD نیز استفاده می‌شود.
 
با توجه به سرمایه‌گذاری‌های بی‌شمار در توسعه‌ی برنامه‌های x86 و اتکای بسیار زیاد ویندوز به آن‌ها، هرگونه تغییر در این وضعیت اگر غیرممکن نباشد، بسیار هزینه‌بر و چالش برانگیز خواهد بود.
 
به علاوه، در راستای تمرکز اخیر مایکروسافت بر هوش مصنوعی با معرفی قابلیت‌هایی چون کوپایلت برای ویندوز، این شرکت از امثال انویدیا و کوالکام خواسته است تا با افزودن منابع پردازشی لازم روی تراشه‌های ساخت خود، پیاده‌سازی چنین ویژگی‌هایی را ساده‌تر کنند.
 
در نهایت، با اینکه موفقیت نهایی نقشه‌ی مایکروسافت و شرکت‌های همراه صد‌در‌صدی نیست؛ اما بازیگران سنگین وزن این عرصه، هیچ زمانی بهتر از الان را برای آغاز حمله به فرمانروایی اینتل نمی‌دانند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.