اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

October 24, 2023
14:59 سه شنبه، 2ام آبانماه 1402
کد خبر: 150871

ربات‌ها به جان اینترنت افتادند

گزارشی از شرکت امنیت ابری Barracuda Network نشان می‌دهد که ربات‌هایی که با هدف آسیب‌رساندن طراحی شده‌اند با سرعت و حجمی غیرقابل تصور  فعالیت می‌کنند. براساس این گزارش، ترکیب روبات‌های خوب و بد ۴۸ درصد از ترافیک اینترنت را به خود اختصاص می‌دهند.
 
 
گزارش این شرکت‌ روبات‌های خوب را مربوط به موتور‌های جستجو می‌داند اما روبات‌های بد یا آنهایی که با هدف سو استفاده ساخته می‌شوند سهم بیشتری از ترافیک داشته و حدود ۳۰ درصد از ترافیک اینترنت را به خود اختصاص می‌دهند.
 
گفتنی است که براساس همین گزارش، سهم ۳۰ درصدی روبات‌های بد نسبت به سال‌های پیش و سهم ۳۹ درصدی آنها در گزارش سال ۲۰۲۱ کمتر شده است.
 
این گزارش نشان می‌دهد که ۷۲ درصد از ترافیک روبات‌های بد مربوط به آمریکای شمالی است زیرا بزرگترین ابرهای عمومی از جمله آمازون و آژور از مایکروسافت در این منطقه فعالیت دارند. پس از آمریکای شمالی، امارات با سهم ۱۲ درصدی، عربستان با سهم ۶ درصدی، قطر با ۵ درصد و هند نیز با سهم ۵ درصدی در رده‌های بعدی قرار دارند.
 
این روبات‌ها با هدف دسترسی به حساب‌های ایمیلی در اینترنت فعالیت می‌کنند و میلیون‌ها نام کاربری و رمز عبور رایج را در اختیار دارند و از جمله پرکاربرد‌ترین آنها مواردی هستند که می‌توان با رابط‌های برنامه‌نویسی (API) به آنها دسترسی داشت. این روبات‌ها دائما ترکیب‌های مختلفی از نام کاربری و رمزعبور را امتحان می‌کنند تا مورد صحیح مشخص شود.
 
توشار ریکاباداس، مسئول بازاریابی محصولی، اپلیکیشن ها و امنیت ابری شرکت Barracuda، با اشاره به گزارش شرکت می‌گوید: «سازمان‌هایی که هدف این روبات‌ها قرار می‌گیرند به دلیل امنیت پایین APIها، تایید هویت و سیاست‌های دسترسی ضعیف، و نبود تمهیدات خاص امنیت روباتی- مثل محدود کردن حجم و سرعت ترافیک‌ورودی- در برابر حمله آسیب‌پذیر هستند.» براساس این گزارش، از آنجایی که APIها معمولا محافظت چندانی نمی‌شوند و عمدتا برای فرایند‌های خودکار و ارتباطات استفاده می‌شوند، بیش از پیش هدف روبات‌ها قرار می‌گیرند.
 
اپلیکیشن‌های بازاریابی برای ارسال و ردیابی جمعی ایمیل به مشتریان فعلی و بالقوه و اپلیکیشن‌های مدیریت، تایید و خودکارسازی ایمیل‌ها، از جمله اپلیکیشن‌هایی هستند که از API برای دسترسی به ایمیل و صندوق دریافت استفاده می‌کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.