اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

October 24, 2023
15:04 سه شنبه، 2ام آبانماه 1402
کد خبر: 150873

سامانه «داروگ» به کمک متقاضیان دارو می‌آید

سامانه تبادل دارو با نام داروگ امکان جست‌وجوی دارو برای متقاضیان دارو و داروخانه‌ها را فراهم کرد با جست‌وجو در این سامانه، در صورت موجود بودن دارو در یکی از داروخانه‌های کشور امکان ارسال آن برای داروخانه یا متقاضای دارو فراهم خواهد بود.
 
 
مدیرعامل سامانه داروگ، سامانه آنلاین تبادل دارویی،  سامانه اینترنتی داروگ را اولین سامانه آنلاین تبادل دارویی در ایران معرفی می‌کند و می‌گوید: پس از چند سال فعالیت در حوزه دارویی و رصد مشکلات داروخانه‌ها، داروگ (daroog.com) را راه‌اندازی کردیم و به مرور زمان متوجه کمبودها و خلاهای بیشتر در این بازار شدیم.با تحقیقات گسترده روی نیازها و دغدغه‌های عموم جامعه، قابلیت جستجو و تهیه داروهای کمیاب و خاص را برای عموم فراهم کردیم و از فاز B2B و بین داروخانه‌ای حالا وارد فاز B2C هم شده‌ایم.
 
 
«سجاد پردل برون» مدیر عامل و رییس هیئت مدیره سامانه داروگ
 
سجاد پردل برون ادامه می‌دهد: سال‌ها در شرکت‌های دارویی فعالیت می‌کردم و یکی دیگر از ضعف‌هایی که شاهد آن بودم کمبود و گاه مازاد یک سری داروها در داروخانه‌های شهرها و شهرستان‌های مختلف کشور بود.
 
طبق گفته او، وقتی پاییز و زمستان در بیشتر بخش‌های کشور هوا رو به سردی می‌گذارد و افراد دچار سرماخوردگی و آنفولانزا می‌شوند، در جنوب ایران هوا گرم است و نیاز کمتری به داروهایی از این جنس  وجود دارد. از سوی دیگر تهران و سایر شهرها شدیدا به داروهایی برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا نیاز دارند.
 
اومی‌گوید: ما در سامانه داروگ، به عنوان سامانه تبادل دارو، بر آن شدیم تا این ضعف را پوشش بدهیم و در سامانه‌ای امکان تبادل دارو و اطلاع‌رسانی کمبود و مازاد دارو را اعلام کنیم. در نتیجه ابتدا هدف را روی داروخانه‌ها قرار دادیم، در سامانه امکان تبادل دارویی را فراهم کردیم. مثلا داروخانه‌ای در شمال کشور یا نقاط سردسیر که دارویی را کم داشت در سامانه اعلام می‌کرد و داروخانه‌ای در جنوب کشور که با مازاد دارویی مواجه بود آن را به اطلاع سایر داروخانه‌ها می‌رساند.
 
او ادامه می‌دهد: به این ترتیب بخشی از مشکلات پوشش داده می‌شدند و فاز B2B ما به این شکل کار می‌کرد و حالا ۱۱هزار داروخانه در سامانه ما عضو شده‌اند. اما کم کم با بیشتر شدن مشکلات دارویی در کشور، نایاب و کمیاب شدن داروها به سمت رفع نیازهای کاربران رفتیم و فاز C را هم از مدتی قبل فعال کردیم. حالا کاربران می‌توانند در صورت نیاز به دارویی آن را در سامانه اعلام کنند، پس از جست‌وجوی هوشمند سیستم به آنها اطلاع می‌دهد کدام داروخانه در کدام شهر این دارو را دارد.علاوه بر اینکه کاربران می‌توانند در سامانه شهرهای نزدیک به خود را انتخاب کنند.
 
پردل همچنین یکی از دلایل وجود مازاد داروها در داروخانه‌ها را شرکت‌های داروسازی و مشروط کردن فروش دارو به خرید سایر اقلام عنوان می‌کند و می‌گوید: اصلا این سوال مطرح است که چرا داروخانه‌ها با مازاد دارو مواجه می‌شوند و چرا اصلا بنا به نیازهای شهر و محله خود دارو نمی‌خرند. این موضوع چند دلیل عمده دارد. یک سری شرکت‌های داروساز، برای داروخانه‌ها شرط می‌گذارند مثلا می‌گویند حالا که داروی X را می‌خواهی و این دارو نایاب و کمیاب است من به شرطی این دارو را به تو می‌فروشم که مثلا چند کارتن از داروی Y را بخری. یا برای مثال در یک شهر مرزی با تعداد کمی سکنه چطور می‌توان تعداد زیادی کارتن داروی ایکس خواست مشخص است پای قاچاق وسط است.
 
البته این‌ها فقط بخشی از دلایل است و چنین مسائلی باعث می‌شود که گاه داروخانه‌ها با مازاد دارو مواجه شوند. خرید نا به جا و بدون حساب و کتاب داروخانه‌ها، زد و بندهای پزشکان و داروخانه‌ها و شرکت‌های داروسازی، قاچاق داروها بخش‌هایی از دلایل بحران کمبود دارو در ایران است.
 
به سمت جذب سرمایه
طبق گفته پردل تیم داروگ در حال حاضر در خراسان رضوی فعالیت می‌کنند اما برای توسعه بیشتر و آشنایی با سرمایه‌گذارها و جذب سرمایه تا دو ماه آینده به کارخانه نوآوری کرج می‌آیند. او در این باره می‌گوید:داروگ تاکنون یک راند جذب سرمایه از سرمایه‌گذار خصوصی داشته‌، اما مطمئنم بنا به شرایط فعلی و در شرایطی که با کمبود داروها مواجهیم توسعه داروگ می‌تواند بخش عمده‌ای از مشکلات کشور و هدرفت سرمایه ملی را در حوزه دارو رفع کند. داروهای شیمی درمانی و داروهای بیماری‌های خاص که بماند،اما مدت‌هاست با قیمت کمرشکن داروها و کمبود دارو مواجهیم.
 
پردل ادامه می‌دهد: متاسفانه فشار اقتصادی و نبود نظارت‌های صحیح سیستم دارویی ما را با مشکلات زیادی مواجه کرده است و ما در داروگ در تلاشیم بتوانیم جلوی مافیا، دلالی و بازار سیاه در دارو را بگیریم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.