فناوری اطلاعات

October 25, 2023
13:57 چهارشنبه، 3ام آبانماه 1402
کد خبر: 150921

۳ نهاد مختلف تدوین هوش مصنوعی را در دستور کار خود دارند

پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و به‌نوعی شورای عالی انقلاب فرهنگی سه نهادی هستند که در حال حاضر تدوین و نهایی‌سازی سند هوش مصنوعی را در دستور کاری خود دارند.
 
 
در شرایطی سه سند هوش‌ مصنوعی از سوی نهادهای مختلف در حال تدوین است که در لایحه برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده است مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ۶ ماه پس از نهایی شدن برنامه هفتم توسعه زمان دارند تا با همکاری سایر دستگاه‌ها اقدام به تدوین سند هوش مصنوعی کنند.
 
هرچند در لایحه برنامه هفتم توسعه این وظیفه بر عهده وزارت ارتباطات و مرکز ملی فضای مجازی گذاشته شده اما معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری از دو سال پیش مقدمات تدوین این سند را فراهم و پیش‌نویس سند را برای تصویب و نهایی شدن به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال کرده است.
 
در این سند چهار هدف کلان، پنج راهبرد اصلی، ۳۰ شاخص کلان، حدود ۱۴۰ اقدام و ۱۵۰ فعالیت یا پروژه و ۱۷۵ شاخص خرد در نظر گرفته شده که در حال‌ حاضر به شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی ارائه و میزهای تخصصی برای بررسی، ذیل شورا تشکیل شده است. پیش‌نویس سند تدوین‌شده از سوی معاونت علمی به صورت کامل منتشر نشده است؛ تنها پیش‌نویس سند هوش مصنوعی که تاکنون منتشر شده سندی است که پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تهیه کرده و برای برررسی به مرکز ملی فضای مجازی و شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شده است.
 
در این سند ۱۴ سیاست و ۱۱ هدف کلان در نظر گرفته شده و همچنین وظایف تمامی دستگاه‌ها و نقش ‌آنان را در توسعه هوش مصنوعی مشخص کرده است. در سند تدوینی از سوی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ذی‌نفعان اصلی هوش مصنوعی مشخص شده‌اند.
 
شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در تدوین سندی در حوزه هوش مصنوعی را ذیل سند مهندسی فرهنگی و سند نقشه جامع علمی کشور طراحی شود.
 
متولی‌گری نهایی‌سازی تدوین هوش مصنوعی میان نهادهای مختلف محل اختلاف نظر است؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی بهترین مکان برای نهایی‌سازی سند ملی هوش مصنوعی را این نهاد می‌داند و در مقابل لایحه برنامه هفتم توسعه این وظیفه را به مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات واگذار کرده است.
 
برخی پیش‌بینی می‌کنند تمامی پیش‌نویس سندها در نهایت تبدیل به یک سند خواهد شد اما هنوز سرانجام این پیش‌نویس‌ها مشخص نیست.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.