فناوری اطلاعات

October 26, 2023
10:51 پنجشنبه، 4ام آبانماه 1402
کد خبر: 150938

انقلاب هوش مصنوعی؛ ساخت دنیای سه‌بعدی با دستور متنی!

محققان موفق شده‌اند تا با استفاده از مدل پردازش زبان طبیعی، سیستمی بسازند که توصیف متنی کاربر را به انیمیشن سه‌بعدی تبدیل می‌کند.
محققان دانشگاه ملی استرالیا و دانشگاه آکسفورد و آکادمی هوش مصنوعی پکن سیستم هوش مصنوعی جدیدی موسوم به 3D-GPT توسعه داده‌اند که به‌سادگی می‌تواند مدل‌های سه‌بعدی را ازطریق توصیف‌های متنیِ ارائه‌شده‌ی کاربر ایجاد کند.
 
3D-GPT که در مقاله‌ای علمی توصیف شده است، روش کارآمدتری برای ایجاد مدل‌های سه‌بعدی در مقایسه‌ با مدل‌سازی‌های فعلی ارائه می‌دهد.
 
3D-GPT درخواست کاربر را تحلیل و به اقدامات لازم تجزیه می‌کند
 
3D-GPT پروژه‌ی مد‌ل‌سازی سه‌بعدی را به بخش‌های دردسترس تقسیم و سپس عامل مناسب را برای هر وظیفه تعیین می‌کند. این سیستم از چندین عامل هوش مصنوعی بهره می‌گیرد که هرکدام روی بخشی از درک توصیف متنی و اجرای فرآیند مدل‌سازی تمرکز می‌کنند.
 
محققان می‌گویند: «3D-GPT با استفاده از مدل‌ زبان بزرگ (LLM) به‌عنوان راهکار اصلی مسئله، توصیف متنی پروژه را در قالب اقداماتی تشریح می‌کند که باید برای مدل‌سازی سه‌بعدی انجام شوند. سپس برای اجرای هر بخش، عامل مناسب آن را در نظر می‌گیرد.»
 
 
قسمت‌های سیستم 3D-GPT
 
عامل‌های اصلی عبارت‌اند از: عامل ارسال وظیفه که دستورهای متنی را تجزیه‌و‌تحلیل می‌کند و عامل مفهوم‌سازی که جزئیاتی را اضافه می‌کند که در توصیف اولیه ممکن است فراموش شده‌ باشند و عامل مدل‌سازی که پارامترها را تنظیم و کدی را تولید می‌کند تا نرم‌افزارهای سه‌بعدی مانند Blender را اجرا کند.
 
با تجزیه‌ی فرایند مدل‌سازی و اختصاص عامل‌های هوش مصنوعی تخصصی، 3D-GPT خواهد توانست درخواست کاربر را تفسیر کند و توصیفات متنی را با اضافه‌کردن جزئیات لازم بهبود دهد و در‌نهایت مدل سه‌بعدی را مطابق نیاز کاربر تولید کند.
 
سیستم جدید روی این دستور آزمایش شد: «صبح بهاری مه‌آلود، جایی که گل‌های نمناک در مرتع سرسبزی قرار دارند و در اطراف آن درختان در حال شکوفه‌‌دادن هستند.» 3D-GPT توانست صحنه‌های سه‌بعدی کامل را با گرافیک واقع‌گرایانه‌ای تولید کند که عناصر توصیف‌شده در متن را دقیق منعکس می‌کرد.
 
 
مدل سه‌بعدی ساخته‌شده با 3D-GPT
 
اگرچه کیفیت گرافیک هنوز به سطح مطلوبی نرسیده است، نتایج اولیه نشان می‌دهند که رویکرد مبتنی‌بر عامل‌های هوش مصنوعی، روش کاملاً امیدوارکننده‌ای برای ساده‌‌تر‌کردن تولید محتوای سه‌بعدی است. ساختار این سیستم به‌نحوی است که امکان ارتقای مستقل هر عامل را فراهم می‌کند.
 
پژوهشگران می‌گویند: «تحقیقات تجربی ما تأیید می‌کند که 3D-GPT نه‌تنها دستورها را تفسیر و اجرا می‌کند و نتایج مطمئنی ارائه می‌دهد؛ بلکه با طراحان انسانی مؤثرتر همکاری می‌کند.»
 
3D-GPT به‌جای اینکه از ابتدا شروع به ساختن مدل‌ها کند، از نرم‌افزارهای طراحی سه‌بعدی موجود کمک می‌گیرد؛ به‌همین‌دلیل، این سیستم می‌تواند زیرساخت انعطاف‌پذیری را برای تولید محتواهای 3D با‌توجه‌به پیشرفت تکنیک‌های مدل‌سازی فراهم می‌کند.
 
پژوهشگران نتیجه می‌گیرند که سیستم آن‌ها قابلیت‌های بالقوه‌ی مدل‌های زبان طبیعی در مدل‌سازی سه‌بعدی را مشخص می‌کند و چهارچوب اساسی پیشرفت‌های آینده در تولید محتوا و انیمیشن خواهد بود.
 
این تحقیق می‌تواند صنعت مدل‌سازی سه‌بعدی را متحول و دردسترس‌تر کند. همان‌طور‌که به‌سمت دوران متاورس پیش می‌رویم و خلق محتوای سه‌بعدی به‌عنوان عامل اصلی این فضا شناخته می‌شود، ابزارهایی مانند 3D-GPT می‌توانند برای تولیدکنندگان محتوا و تصمیم‌گیران در زمینه‌های مختلف، از بازی و واقعیت مجازی تا سینما و تجربه‌های چندرسانه‌ای، بسیار ارزشمند باشند.
 
چهارچوب 3D-GPT هنوز در مراحل ابتدایی و محدودی قرار دارد؛ اما توسعه‌ی آن گام مهمی در مدل‌سازی سه‌بعدی مبتنی‌بر هوش مصنوعی است و امکانات جذابی را برای پیشرفت‌های آینده به‌ارمغان می‌آورد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.