اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

October 28, 2023
11:23 شنبه، 6ام آبانماه 1402
کد خبر: 150984

رگولاتورهای بین‌المللی خواستار توقف فعالیت استارلینک در ایران هستند

این شرکت‌ها استدلال کردند که خدمات ارائه شده توسط Starlink نقض آشکار مقررات بین‌المللی است. 
 
 
1stali.png
 
اخیراً رگولاتورهای بین‌المللی از ایالات متحده و نروژ خواسته‌اند که برای غیرفعال کردن پایانه‌های Starlink که در داخل خاک ایران فعالیت می‌کنند، اقدام فوری انجام دهند. این شرکت‌ها استدلال کردند که خدمات ارائه شده توسط Starlink نقض آشکار مقررات بین‌المللی است. چندی پیش اتحادیه جهانی مخابرات اعلام کرده بود که استارلینک باید برای فعالیت در ایران مجوز داشته باشد.
 
این رگولاتورها از ایالات متحده و نروژ خواسته‌اند تا فعالانه اقداماتی را برای توقف فعالیت پایانه های Starlink در داخل ایران انجام دهند. در حالی که سرویس Starlink ممکن است راه حل های ارتباطی مناسبی را در برخی مناطق محروم ارائه دهد، مقامات نظارتی بین‌المللی باور دارند که ارائه چنین خدماتی بدون مجوز مناسب، قوانین جهانی را نقض می‌کند.
 
این تقاضا موضوع مهمی در آینده فعالیت استارلینک در کشور ایران خواهد بود چرا که ITU مسئول تخصیص و هماهنگی طیف رادیویی جهانی و مدارهای ماهواره‌ای است و دارای اختیارات قابل توجهی در موضوعات مرتبط با مخابرات بین‌المللی است. شایان ذکر است ایالات متحده و نروژ، به عنوان سهامداران کلیدی در Starlink، مسئولیت نظارت و فعالیت آن در در راستای مقررات بین‌المللی را بر عهده دارند. با این حال، رگولاتورها نسبت به اقدامات انجام شده تاکنون متقاعد نشده‌اند و خواهان اقدامات فوری برای غیرفعال کردن پایانه های Starlink فعال در ایران هستند.
 
وزارت ارتباطات نیز با بازنشر این خبر اعلام کرده این موضوع باعث می‌شود «گام مهمی برای قانونمند کردن فعالیت استارلینک در کشورمان برداشته شود تا امکان بهره برداری قانونی هموطنان از این سرویس فراهم شود.» وزارت ارتباطات بارها اعلام کرده که از فعالیت قانونی استارلینک در ایران استقبال می‌کند. وزیر ارتباطات در این مورد گفته بود: «به دنبال فعالیت قانونی استارلینک در ایران هستم، نه قطع کردن آن.» وزیر ارتباطات به دیجیاتو گفته بود به دنبال فعالیت استارلینک در ایران به شکل قانونی است و در حال فراهم سازی زمینه‌های این موضوع است. اگرچه به باور زارع‌پور استارلینک با سرعت 300 مگابیتی قابل مقایسه با سرویس‌های فیبر نوری داخل کشور با سرعت نزدیک به 1000 مگابیتی نیست.
 
ناگفته نماند آماری از استارلینک‌های فعال در ایران وجود ندارد اما برخی مقامات خبر از فعال بودن ۸۰۰ دستگاه در ایران می‌دهند. همچنین باید گفت صحبت‌هایی درباره ایجاد منظومه ماهواره‌ای بومی نیز مطرح شده است که البته از سوی نهادهای دولتی، پروژه درازمدتی عنوان شده که دست‌کم تا ده سال آینده خبری از نخواهد بود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.