مدیرکل نظارت بر طیف رگولاتوری خبر داد: گشایش باب مذاکرات بین وزارت ارتباطات و صدا و سیما بر سر فرکانسهای ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز
ICTna.ir– مدیرکل دفتر نظارت بر طیف سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: باب مذاکرات بین وزارت ارتباطات و صدا و سیما بر سر بهرهبرداری از فرکانسهای ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز باز شده است.
به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، عظیم فرد در چهارمین رویداد هفته ایران دیجیتال افزود: باند ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز به صورت سنتی در اختیار صدا و سیما است و رییس سازمان صدا و سیما و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این باره مذاکرهای کردند تا به صورت برد-برد صدا و سیما و اپراتورها از این فرکانسها استفاده کنند.
او همجنین از موضوع واگذاری فرکانس باند C در دستور کار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خبر داد.
فرد گفت: پیشنهادات متعددی برای قرار گرفتن دستور کار تخصیص جهانی محدوده فرکانسی تراهرتزی برای نسل شش در کنفرانس جهانی رادیویی ۲۰۲۷ وجود دارد.
مدیرکل دفتر نظارت بر طیف رگولاتوری درخصوص قیمتگذاری فرکانس گفت: قیمتگذاری باید طوری باشد که اپراتورها را از سرمایهگذاری متوقف نکند و مانع ورود کسانی بشود که قصد شبکهسازی ندارند. بخصوص اگر مکانیزم هم مزایده است باید بیشتر دقت شود زیرا طیف باید مورد استفاده قرار بگیرد.
او افزود: در مدیریت فرکانس، درآمدزایی هدف اول نیست بلکه استفاده از طیف در یک بازار رقابتی است و کشورهای پیشرفتهتر هم طیف را ارزانتر میفروشند اما کشورهای پایینتر گرانتر میفروشند و انتظار درآمدزایی هم دارند.
او گفت: درحال حاضر، فاصله قیمتی رگولاتوری و اپراتور هم زیاد است و باید تعدیل و بازنگری شود و اپراتورها باید سراغ رگولاتور بروند تا قیمتها را بازنگری کند.
به گفته فرد، ما در ایران شرایط منحصر به خود را هم داریم و درآمد هم باید داشته باشیم و خدمات فناوری را در سبد خانوار هم ببینیم و اگر نرخ هزینه خدمات فناوری در سبد خانوار بیشتر از دو درصد بشود، مردم استفاده نمیکنند.
او همچنین خاطرنشان کرد: برای مسابقات جام جهانی فوتبال در قطر، شبکه 5G را با کمک همراه اول و ایرانسل در جزیره کیش راهاندازی کردیم و آماده سرویسدهی به مشترکان و مسافران بود اما حتی یک تخت هم فروش نرفت!