هر اپراتور و پلتفرمی که قوانین سرزمینی ما را بپذیرد می تواند در ایران فعالیت کند / تنها راه اساسی افزایش سرعت اینترنت در کشور نوسازی زیرساخت های ارتباطی است که در حال انجام است
وزیر ارتباطات با بیان اینکه تنها راه اساسی افزایش سرعت اینترنت در کشور نوسازی زیرساخت های ارتباطی است، گفت: بر همین طرح فیبرنوری منازل و کسب و کارها اجرا شده که هم اکنون کار در 200 شهر آغاز شده و تمام شهرهای چند استان به طور کامل تحت پوشش قرار گرفته اند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، عیسی زارع پور صبح امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالی درباره فعالیت اپراتورهای اینترنت ماهواره ای در کشور، گفت: ما در گذشته نیز چندین بار اعلام کردیم که از فعالیت هر اپراتور و پلتفرمی که قواعد سرزمینی ما را بپذیرد استقبال می کنیم و این مسئله شامل شرکت اسپِیسایکس هم که اینترنت ماهواره ای استارلینگ را ارائه می کند نیز می شود.
وی با اشاره به مصوبه اخیر هیات مقررات رادیویی جهانی درباره فعالیت اپراتورهای اینترنت ماهواره ای افزود: بعد از برگزاری 4 جلسه در فواصل مختلف در نود و چهارمین هیات مقررات رادیویی مصوب کرد که شرکت های ارائه کننده خدمات اینترنت ماهواره ای مکلف به رعایت قواعد سرزمینی ایران هستند و بر همین اساس اگر این شرکت می خواهد در ایران سرویس ارائه کند باید با سازمان تنظیم مقررات ایران مذاکره کند.
زارع پور همچنین تنها راه حل اساسی افزایش سرعت اینترنت در کشور را نوسازی زیرساخت های ارتباطی کشور دانست و تصریح کرد: بر همین اساس پروژه ملی فیبرنوری منازل و کسب و کارها را شروع کردیم که هم اکنون در بیش از 200 شهر عملیات اجرایی آن شروع شده و در حدود 90 شهر نیز کار به پایان رسیده است.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه در چند استان تمام شهرها تحت پوشش فیبرنوری قرار گرفته که به زودی اعلام می شود، اظهار کرد: در شهرهایی که تحت پوشش قرار گرفته اند مردم درحالی به سرعت های 1000 مگابیتی دسترسی پیدا کرده اند که هم اکنون میانگین سرعت اینترنت ثابت در کشور 12 مگابیت بر ثانیه است و بدین ترتیب سرعت دسترسی آنها حدود 80 برابر بیشتر شده است.
وی با اشاره به اینکه طرح فیبرنوری منازل و کسب و کارها برای ارتقای کیفیت ارتباطات همراه را نیز کاربردی دانست و افزود: دکل های ارتباطی نسل چهارم برای ارتقای سرعت باید از طریق فیبرنوری به یکدیگر متصل شوند درحالی که هم اکنون ارتباط بسیاری از آنها به صورت بی سیم است که با اجرای طرح فیبرنوری منازل و کسب و کارها این ارتباط می تواند از طریق فیبرنوری صورت بگیرد.
زارع پور با اشاره به سند 10 ساله صنعت فضایی خاطرنشان کرد: یکی از برنامه های سازمان فضایی در قالب سند 10 ساله صنعت فضایی کشور، راه اندازی منظومه ماهواره ای شهید سلیمانی است که یک ماهواره مخابراتی به شمار می رود که فاز اول آن ظرف دو سال آینده راه اندازی می شود.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه قراردادهای ساخت این منظومه ماهواره ای با شرکت های دانش بنیان داخلی امضا شده است، گفت: این برای نخستین بار است که از بخش خصوصی در این حوزه ها بهره گیری می شود و طبق برنامه ریزی صورت گرفته تا پایان سال آینده مجموعه اول آماده و پرتاب آن آغاز می شود.
وی یکی از کاربردهای منظومه ماهواره ای شهید سلیمانی را برقراری ارتباط برای کاربرد اینترنت اشیا در صنایعی چون کشاورزی و صنعت و معدن دانست و افزود: یکی از روش ها برای برقراری ارتباطات مخصوصا جاهایی که اینترنت ندارد و زیرساخت ارتباطی برای کاربردهای حوزه اینترنت اشیا فراهم نیست استفاده از این منظومه ماهواره ایست و امیدواریم تا پایان دولت فاز اول را اجرا کنیم.
زارع پور در مورد سفر هفته گذشته به کشور عمان توضیح داد: کشور عمان کشور همسایه، دوست و برادر است و در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات جزو کشورهای پیشرو محسوب می شود و از طرفی ما نیز ظرفیت های خوبی برای همکاری داریم که بر همین اساس سند همکاری در 13 و 14 محور میان دو کشور به امضا رسید که از ترانزیت داده تا همکاری های پستی را شامل می شد.
وزیر ارتباطات در مورد آخرین وضعیت الکترونیکی سازی خدمات دستگاه های اجرایی خاطرنشان کرد: در قانون بودجه امسال تکالیف سختی درباره پنجره ملی خدمات دولت هوشمند و ارایه خدمات الکترونیکی دستگاه های اجرایی قرار دارد و تا آخر آبان همه دستگاه ها باید همه خدمات خود را از طریق این پنجره ارایه کنند و تا پایان آذر نیز تمام استعلامات باید برخط شود و تا آخر سال 20 درصد خدمات نیز باید هوشمند شود.
وی افزود: بر همین اساس کمیته نظارتی با حضور وزارت ارتباطات، رییس سازمان اداری و استخدامی و رییس سازمان برنامه و بودجه هر هفته تشکیل می شود.