سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

November 5, 2023
15:00 یکشنبه، 14ام آبانماه 1402
کد خبر: 151292

تراشه سیلیکون کوانتومی اینتل راهی به سوی آینده

اینتل یک تراشه سیلیکونی کوانتوم داتی ۱۲ کیوبیتی عرضه کرده که گامی مهم در ساخت انبوه رایانه های کوانتومی به شمار می آید.
 
 
به گزارش ایونینگ استاندارد، رایانه‌های کوانتومی ماشین‌هایی قدرتمند هستند که می‌توانند مشکلات رایانشی پیچیده را بسیار سریع‌تر از رایانه‌های معمول حل کنند.
 
محققان معتقدند این ابزارها به طراحی مواد و کشف داروهای جدید کمک می‌کند و همچنین در مدلسازی تأثیرات آتی گرمایش جهانی، ارتقای هوش مصنوعی و حتی نفوذ به سخت‌ترین سیستم‌های رمزنگاری شده، کارآمد است.
 
اینتل می‌خواهد دانشگاه‌ها و محققان از ساخت پردازشگرهای کوانتومی مخصوص خود دست بکشند و در عوض از تراشه Tunnel Falls آن استفاده کنند و سخت و نرم افزارهای مرتبط با آن بسازند.
 
در حال حاضر هیچ اجماعی درباره بهترین روش برای ساخت رایانه کوانتومی وجود ندارد. فیزیکدانان، رایانه‌های کامپیوتری و مهندسان سراسر جهان همچنان به توسعه انواع مختلفی از رایانه کوانتومی ادامه می‌دهند اما اقدامات زیادی برای تجمیع آنها انجام نشده است.
 
اینتل معتقد است استفاده از روش‌های رایانش کلاسیک که به صنعت فناوری کمک کرده تا نخستین رایانه‌ها بزرگ و سپس رایانه‌های شخصی در قرن بیستم را بسازد، بهترین روش برای تولید رایانه‌های کوانتومی است و نه انجام آزمایش در آزمایشگاه‌ها.
 
راوی پیلاریستی مهندس ارشد دستگاه‌های اینتل می‌گوید: ما تصور می‌کنیم کوانتوم دات ها تنها فناوری کوچک قابل مقیاس هستند و اگر بتوان میلیون‌ها کیوبیت ساخت، باید آنها را با سیم به هم متصل کرد. اگر به روش‌های استاندارد پردازش سی پی یو و قوانین طراحی فعلی اتکا کنیم، این روش بسیار آسان‌تر خواهد بود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.