سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

November 8, 2023
12:55 چهارشنبه، 17ام آبانماه 1402
کد خبر: 151430

تراشه هوش مصنوعی هواوی مشتری بزرگ پیدا کرد

در اتفاقی منفی برای شرکت آمریکایی انویدیا، غول اینترنتی بایدو برای تراشه‌های هوش مصنوعی هواوی سفارش داد.
 
این نشانه دیگری از آن است که فشار آمریکا، باعث شده است چینی‌ها، محصولات هواوی را به عنوان جایگزینی برای محصولات انویدیا بپذیرند.
 
یکی از این منابع آگاه به رویترز گفت: بایدو که یکی از شرکت‌های چینی پیشرو در زمینه هوش مصنوعی است و مدل زبانی بزرگ اِرنی را ساخته است، در اوت و پیش از اعلام مقررات جدید دولت آمریکا که صادرات تراشه و ابزارهای تراشه سازی به چین را محدودتر می‌کند، این سفارش را به هواوی داده است.
 
بایدو برای ۲۰۰ سرور، ۱۶۰۰ تراشه هوش مصنوعی« ۹۱۰ بی آسند» را به هواوی سفارش داده که به عنوان جایگزینی برای تراشه «ای ۱۰۰» انویدیا طراحی شده است. هواوی تا اکتبر، بیش از ۶۰ درصد این سفارش معادل حدود ۱۰۰۰ تراشه را به بایدو تحویل داد.
 
یک منبع آگاه دیگر گفت: ارزش کلی این قرارداد، حدود ۴۵۰ میلیون یوان (۶۱.۸۳ میلیون دلار) است و هواوی، همه این تراشه‌ها را تا پایان امسال تحویل خواهد داد.
 
اگرچه این سفارش در مقایسه با هزاران تراشه‌ای که شرکت‌های بزرگ فناوری چین به انویدیا سفارش داده اند، رقمی نیست اما قابل توجه بوده و نشان می‌دهد که چطور بعضی از شرکت‌های چینی، از تامین کننده آمریکایی خود فاصله گرفته اند.
 
بایدو به همراه شرکت‌های چینی دیگری مانند تنسنت و علی بابا، از مشتریان قدیمی انویدیا است اما تاکنون به عنوان مشتری تراشه هوش مصنوعی هواوی شناخته شده نبود.
 
به گفته نخستین منبع آگاه، اگرچه تراشه‌های آسند هواوی هنوز از نظر عملکرد، پایین‌تر از تراشه‌های انویدیا است اما پیشرفته‌ترین گزینه بومی موجود در چین هستند.
 
طبق اطلاعات وب سایت هواوی، این شرکت از سال ۲۰۲۰، با بایدو برای سازگار کردن پلتفرم هوش مصنوعی خود با سخت افزار هواوی، همکاری کرده است. این دو شرکت در ماه اوت اعلام کردند که سازگاری بین مدل هوش مصنوعی اِرنی و تراشه‌های آسند هواوی را عمیق‌تر خواهند کرد.
 
بایدو لاین تراشه‌های هوش مصنوعی کانلان را ساخته که می‌گوید از رایانش هوش مصنوعی در مقیاس گسترده حمایت می‌کند اما این شرکت برای آموزش مدل زبانی بزرگ خود، از تراشه ای ۱۰۰ انویدیا استفاده کرده است.
 
پس از این که آمریکا، سال میلادی گذشته با اعمال مقرراتی، باعث توقف فروش تراشه‌های ای ۱۰۰ و اچ ۱۰۰ انویدیا به چین شد، این شرکت تراشه‌های جدید ای ۸۰۰ و اچ ۸۰۰ را به عنوان مدل‌های جایگزین، به مشتریان چینی عرضه کرد.
 
بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران ماه گذشته پیش بینی کردند که محدودیت‌های آمریکا، یک فرصت برای هواوی به وجود می آورد تا بازار خانگی هفت میلیارد دلاری خود را گسترش دهد. این شرکت از سال ۲۰۱۹، هدف کنترل‌های صادراتی آمریکا قرار گرفته است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.