تلفن همراه

گوشی

November 11, 2023
14:35 شنبه، 20ام آبانماه 1402
کد خبر: 151546

اولین نگاه نزدیک به فیلمبرداری سه‌بعدی آیفون ۱۵ پرو؛ واقع‌گرایانه و «وحشتناک»

جوانا استرن، خبرنگار معروف صنعت فناوری، به‌لطف ارتباطات نزدیکی که با اپل دارد، به‌صورت اختصاصی با قابلیت فیلمبرداری سه‌بعدی آیفون کار کرده است.
درهم‌تنیدگی اکوسیستم اپل یکی از اصلی‌ترین نقاط قوت این شرکت است. تولیدکننده‌ی آیفون، مک بوک، آیپد و ویژن پرو تا حد امکان تمامی محصولاتش را به یکدیگر مرتبط می‌کند تا اگر سراغ خرید یکی از آن‌ها رفتید، به خرید دستگاه‌های دیگر هم ترغیب شوید.
 
تحلیلگران باور دارند که ویژن پرو، اولین هدست واقعیت ترکیبی اپل، مرکز اکوسیستم سودآور جدید این شرکت است. ویژن پرو به روایت اپل «کامپیوتری مکان‌مند» محسوب می‌شود که مستقیماً روی صورت شما قرار می‌گیرد و قدرت پردازشی قابل‌ توجهی دارد. اپل عبارت مکان‌مند یا فضایی (Spatial) را به محتواهای سه‌بعدی نسبت می‌دهد.
 
اپل هنگام رونمایی ویژن پرو گفت این هدست واقعیت ترکیبی می‌تواند ویدیوهای سه‌بعدی پخش کند تا در محیط مجازی غوطه‌ور شوید. این شرکت همچنین هنگام رونمایی آیفون ۱۵ پرو و آیفون ۱۵ پرو مکس در اواخر شهریور گفت این دو گوشی می‌توانند ویدیوی مکان‌مند سه‌بعدی برای تماشا در ویژن پرو ضبط کنند.
 
iOS 17.2 قابلیت ضبط ویدیوی سه‌بعدی آیفون را فعال می‌کند
 
نسخه‌ی بتای سیستم‌عامل iOS 17.2 که شب گذشته در دسترس قرار گرفت، قابلیت ضبط ویدیوی سه‌بعدی را در آیفون فعال می‌کند. این سیستم‌عامل اواخر سال ۲۰۲۳ از فاز بتا خارج می‌شود. اپل عرضه‌ی ویژن پرو را برای اوایل ۲۰۲۴ برنامه‌ریزی کرده است.
 
ایده‌ی اپل این است که وقتی ویژن پرو به بازار آمد، کاربران آیفون ویدیوهای سه‌بعدی متعددی را روی گوشی خود ضبط کرده باشند و در همان لحظه‌ی خرید ویژن پرو به تماشای ویدیوهای سه‌بعدی مشغول شوند.
 
ضبط ویدیوی سه‌بعدی آیفون فعلاً به‌درستی کار نمی‌کند، اما اپل با دعوت از جوانا استرن، خبرنگار معروف وال‌استریت ژورنال، در محیطی کنترل‌شده به او اجازه داد که مشغول ضبط ویدیوی سه‌بعدی شود و آن ویدیو را روی ویژن پرو ببیند. استرن تجربه‌ی ضبط ویدیوی سه‌بعدی آیفون ۱۵ پرو را به‌صورت عمومی به‌اشتراک گذاشته است.
 
به گفته‌ی جوانا استرن، پس از نصب بتای iOS 17.2، در منوی تنظیمات گزینه‌ی جدیدی برای ضبط ویدیوی سه‌بعدی خواهید دید که به‌صورت پیش‌فرض غیرفعال است. پس از فعال‌سازی در بخش تنظیمات، وارد اپلیکیشن دوربین می‌شوید و آیکون هدست را فعال می‌کنید تا ضبط ویدیوی سه‌بعدی امکان‌پذیر شود.
 
جوانا استرن می‌گوید دوربین‌های عریض و فوق عریض آیفون ۱۵ پرو در نقش سیستم ضبط استریوسکوپی عمل می‌کنند. این دو دوربین، دو ویدیوی 1080p مجزا را ضبط می‌کنند تا چشم‌انداز هر یک از دو چشم کاربر، شبیه‌سازی شود (همین موضوع حجم فابل نهایی را به‌شدت بالا می‌برد).
 
برای ضبط ویدیوی سه‌بعدی باید حتما گوشی را در حالت افقی نگه دارید. وقتی ویدیوی نهایی را در ویژن پرو پخش کنید، هر چشم شما یکی از ویدیوهای ضبط‌شده با دوربین عریض یا فوق عریض را می‌بیند. در نهایت مغز هر دو ویدیو را ترکیب می‌کند تا حسی شبیه ویدیوهای سه‌بعدی داشته باشید.
 
استرن می‌گوید با آیفون ۱۵ پرو در محیط کنترل‌شده‌ی اپل مشغول فیلمبرداری از آشپزی شد که یک تکه سوشی نگه داشته بود: «وقتی ویدیو را در ویژن پرو تماشا کردم، سوشی و چاپستیک‌ها واقعاً سه‌بعدی به نظر می‌رسیدند. آن‌ها مشخصاً در پیش‌زمینه‌ی تصویر بودند و درمقایسه‌با سایر بخش‌های تصویر، به من نزدیک‌تر دیده می‌شدند. البته که هنگام ضبط ویدیو، نورپردازی بی‌نقص بود؛ باید ببینیم که در شرایط غیرایدئال چگونه عمل می‌کند.»
 
اپل چند نمونه‌ی دیگر از ویدیوهای سه‌بعدی را به جوانا استرن نشان داد: «در یکی از ویدیوها، پدر یک خانواده در پشت خودروی کاروان مشغول تعریف‌کردن داستان برای کودکانش بود. ویدیو آنقدر واقع‌گرایانه و راحت بود که تقریباً وحشت کردم.» استرن می‌گوید محتواهای مکان‌مند، صمیمیتی در خود دارند که نمونه‌ی آن را نمی‌توان در عکس‌ها و ویدیوهای سه‌بعدی پیدا کرد.
 
اپل گفته که هدست واقعیت ترکیبی ویژن پرو اوایل سال ۲۰۲۴ در آمریکا عرضه می‌شود. قیمت هدست واقعیت مجازی مورد بحث ۳٬۴۹۹ دلار است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.