فناوری اطلاعات

November 14, 2023
11:49 سه شنبه، 23ام آبانماه 1402
کد خبر: 151718

فاکس‌کان، تولیدکننده چینی گوشی‌های اپل وارد صنعت فضایی شد

فاکس‌کان، شرکت چینی که به عنوان مهمترین عرضه‌کننده گوشی‌های اپل شناخته می‌شود، با تولید دو نمونه اولیه از ماهواره‌های مدارپایینی زمین وارد صنعت هوافضا شد. این دو نمونه اولیه روز شنبه از ایستگاه وندنبرگ کالیفرنیا با موشک شرکت اسپیس‌اکس به مدار پایینی زمین پرتاب شدند.
 
 
به گزارش بلومبرگ، ‌پرتاب ماهواره‌های مدار پایینی یا LEO نقطه عطفی برای فاکس‌کان و ورود این شرکت به صنعتی جدید به حساب می‌آید. تجارت قدیمی این شرکت، یعنی تولید گوشی هوشمند و لپتاپ، در حال حاضر با مشکلاتی در بخش فروش مواجه شده است. فاکس‌کان با تولید تکنولوژی ماهواره‌ای در تلاش است تا به تقاضا در بازار جدید فضا پاسخ دهد.
 
در حالی که اسپیس‌اک، شرکت هوافضای تحت مالکیت ایلان ماسک، تا به اینجا کار بیش از ۵ هزار ماهواره را برای منظومه اینترنت استارلینک تولید و پرتاب کرده است، فاکس‌کان به دنبال تولید تکنولوژی جدید برای مشتریان شرکتی و دولتی است.
 
ماهواره‌های این شرکت که با همکاری دانشگاه نشنال سنترال تایوان تولید شده‌اند در ابعاد یک کوله پشتی هستند و وزنی حدود ۹ کیلوگرم دارند و هرکدام از این ماهواره‌ها چند دوربین، دستگاه ارتباطی و تجهیزات دیگر را نیز در خود جای داده‌اند. این ماهواره به گونه‌ای تنظیم شده تا در ارتفاع ۵۲۰ کیلومتری هر ۹۶ دقیقه یک دور به دور زمین بچرخد.
 
گامی نو
یانگ لیو که از سال ۲۰۱۹ مدیریت فاکس‌کان را از تری گو، بنیان‌گذار فاکس‌کان، به ارث برده است به دنبال حوزه‌های جدیدی برای فعالیت است-تمرکز بر خودروهای الکتریکی، سلامت دیجیتال و روباتیک و تکنولوژی‌های مربوط به هوش مصنوعی، نیمه‌رسانا و ماهواره‌های ارتباطی.
 
لیو در مصاحبه‌ای با بلومبرگ گفت: «باید برای رشد شرکت در ۱۰، ۱۵ سال آینده، چیز جدیدی پیدا می‌کردم.»
 
با این حال ورودی پول فاکس‌کان، سومین کارفرمای بزرگ جهان پس از والمارت و آمازون، احتمالا امسال با کاهش ۶ درصدی به ۱۹۲ میلیارد دلار می‌رسد.
 
شلوغی خط تولید
به گفته تیم فرار، نماینده شرکت مشاوره Telecom, Media and Finance Associates، در حالی که اپل هر سه‌ماهه به میلیون‌های آیفون جدید نیاز دارد و دائما مدل‌های جدیدی را روانه بازار می کند، اما مشتریان ماهواره‌های LEO صبر بیشتری نسبت به صنعت گوشی‌های هوشمند دارند. تقریبا ۲ سوم تمام آیفون‌های جهان را فاکس‌کان تولید و روانه بازار می‌کند.
 
از نگاه تولیدکنندگانی مثل فاکس‌کان که تولیدات برون‌سپاری را تقبل می‌کنند: «اگر مشتری مشابهی را در لحظه مناسب پیدا نکنید، به شرایط دشواری دچار می‌شوید.»
 
اگر سفارش‌های دولتی در اختیار فاکس‌کان قرار گیرد، امنیت شرکت تا حدی تضمین می‌شود. فرار می‌گوید: «فاکس‌کان در این فکر است که اگر دولت تایوان هر سال یک حداقل سفارشی را ارائه کند، مشکلی برایمان پیش نمی‌آید.»
 
تایوان در حال کار روی اولین پروژه ارتباطات ماهواره‌ای LEO است تا جایگزینی برای ارتباط فیبر نوری دریایی ارائه کند. در حال حاضر بیشتر ارتباطات این جزیر را کابل‌های فیبر نوری زیر دریایی برقرار می‌کنند.
 
جیسون ونگ، تحلیلگر شرکت MasterLink Securities، بخش دیگری از مشتریان جدید فاکس‌کان هم از بخش خودروهای الکتریکی و ارتباطات این بخش هستند.
 
به گفته ونگ: «شما باید راهکاری برای استفاده در خودرو داشته باشید. اگر آنها به دنبال صادرات این تکنولوژی هستند، حداقل باید زیرساختی را برای عرضه یک نمونه اولیه در تایوان فراهم کنند.»
 
سابقه‌ای که فاکس‌کان در بخش الکترونیک و با گوشی‌های هوشمند، کنسول‌های بازی و دیگر دستگاه‌ها برای خود دست و پا کرده در این مسیر به شرکت کمک می‌:ند.
 
شیانگ یو ونگ، محققی از موسسه اخترشناسی و فیزیک نجومی Academia Sinica، می‌گوید: «تایوان در تولید انواع مختلف محصولات الکترونیک تجاری عملکرد خوبی دارد. این شرکت‌ها به سادگی می‌توانند» وارد حوزه فضایی شوند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.