سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

November 18, 2023
11:56 شنبه، 27ام آبانماه 1402
کد خبر: 151915

سامسونگ حالا پردازنده‌های ۴ نانومتری را با بازده ۷۰ درصد تولید می‌کند

تلاش سامسونگ برای حضور پررنگ‌تر در بازار تراشه ادامه دارد. غول کره‌ای در این مسیر به موفقیتی مهم دست پیدا کرده است.
 
 
در اوایل سال ۲۰۲۲ گزارش‌ها حاکی از آن بودند که بازده سامسونگ در تولید پردازنده های ۴ نانومتری تنها ۳۵ درصد بوده است؛ این یعنی تنها ۳۵ درصد از تراشه‌های تولیدشده‌ی این شرکت مرحله‌ی کیفیت‌سنجی را پشت سر گذاشته‌اند و به اندازه‌ی کافی برای استفاده‌ مناسب بوده‌اند. در آن زمان گفته می‌شد بازده تولید TSMC روی لیتوگرافی ۴ نانومتری‌اش ۷۰ درصد است.
 
از آنجایی که سفارش‌دهنده‌ی تراشه، مسئولیت پرداخت هزینه‌ی تراشه‌های معیوب را برعهده می‌گیرد، کوالکام تصمیم گرفت تولید اسنپدراگون ۸ نسل ۱ را به TSMC واگذار کند. این کار ضربه‌ی بزرگی به سامسونگ زد.
 
براساس آخرین گزارش مؤسسه‌ی چوسان، در طول ماه اکتبر (مهر و آبان) بازده سامسونگ در تولید پردازنده‌های ۴ نانومتری ۷۰ درصد بوده که باعث جذب مشتریان جدیدی برای سامسونگ شده است.
 
جدیدترین معماری پردازنده AMD موسوم به Zen 5c که با کدنام Prometheus شناخته می‌شود، از روز چهارشنبه با استفاده از لیتوگرافی ۴ نانومتری سامسونگ و لیتوگرافی ۳ نانومتری TSMC تولید خود را آغاز کرد. معمولاً AMD تراشه‌های خود را توسط TSMC می‌ساخته اما حالا به دنبال همکاری با دو شرکت برتر دنیا است.
 
درمورد اینکه چرا AMD از هر دو شرکت TSMC و سامسونگ به‌طور هم‌زمان استفاده می‌کند، گفته می‌شود که این شرکت در حال برنامه‌ریزی برای ارائه‌ی نسخه‌های پرچم‌دار و اقتصادی از تراشه‌های خود است.
 
در این سناریو، TSMC پردازنده‌های پرچم‌دار خود را با استفاده از فرآیند ۳ نانومتری می‌سازد در حالی که سامسونگ تراشه‌های سطح پایین‌تر را با استفاده از فرآیند ۴ نانومتری خود تولید خواهد کرد. یک فرضیه‌ی تأییدنشده‌ی دیگر نیز وجود دارد: AMD نمونه‌ی ۳ نانومتری تراشه‌های سرور Zen 5c خود را مشابه نمونه‌ی ۴ نانومتری سامسونگ می‌داند.
 
به عقیده‌ی کارشناسان اگر سامسونگ بتواند AMD را با نمونه‌ی ۴ نانومتری تراشه‌های سرور تحت تأثیر قرار دهد، این موضوع می‌تواند منجر به دریافت سفارش‌های بیشتر از سوی AMD برای فناوری اختصاصی GAA سامسونگ شود.
 
کیم‌ یانگ‌پانگ، پژوهشگری که در مؤسسه‌ی اقتصاد صنعتی و تجارت کره‌ی جنوبی کار می‌کند، می‌گوید: «اگر سامسونگ این‌بار موفق به دریافت سفارش برای تراشه‌های ۴ نانومتری AMD شود، راه را برای معاملات در حوزه‌ی پردازنده‌های مخصوص سرور باز خواهد کرد؛ جایی که سامسونگ تاکنون درآن حرفی برای گفتن نداشت. این فرصتی برای افزایش نفوذ سامسونگ فاندری خواهد بود.»
 
در حال حاضر، فرآیند N3B شرکت TSMC برای تولید پردازنده‌ی سه نانومتری A17 Pro به‌کار رفته در آیفون ۱۵ پرو و آیفون ۱۵ پرو مکس استفاده می‌شود. امسال هیچ گوشی هوشمند دیگری از تراشه‌ی ۳ نانومتری استفاده نخواهد کرد هرچند انتظار می‌رود این موضوع در سال ۲۰۲۴ تغییر کند.
 
علاوه‌بر این، A18 Pro سال آینده ممکن است وارد هر چهار مدل گوشی آیفون شود که با استفاده از لیتوگرافی N3E TSMC ساخته خواهد شد. اپل با این شرکت قرارداد همکاری دارد؛ زیرا TSMC امسال هزینه‌ی تراشه‌های معیوب را برعهده می‌گیرد و میلیون‌ها دلار برای بزرگ‌ترین مشتری خود صرفه‌جویی می‌کند.
 
ظرفیت تولید فرایند ۳ نانومتری TSMC به گونه‌ای است که نمی‌تواند سفارشات کل بازار را مدیریت کند در نتیجه این شرکت قیمت خود را برای تولید پردازنده‌های ۳ نانومتری افزایش داده است. این موضوع به برخی از سازندگان با سابقه‌ی تراشه مانند اپل، اجازه داده تا به سامسونگ فاندری روی بیاورند. گفته می‌شود که سامسونگ فاندری با افزایش بازدهی تولید فرآیند ۴ نانومتری و ۳ نانومتری به ۷۰ درصد، به دریافت سفارش از یک مشتری بزرگ اروپایی نزدیک است.
 
انتظار می‌رود پردازنده‌ی اگزینوس ۲۴۰۰ ساخت سامسونگ، در تمامی بازارهای خارج از آمریکا، قدرت گلکسی S24 و گلکسی S24 پلاس را تأمین کند. گزارش‌ها حاکی از آن است که این تراشه توسط سامسونگ فاندری و با استفاده از لیتوگرافی ۴ نانومتری تولید می‌شود.
 
سامسونگ با طراحی منحصربه‌فرد خود امید زیادی برای سال آینده دارد. گفته می‌شود این شرکت از فناوری پکیجینگ جدیدی استفاده خواهد کرد که می‌تواند دما و عملکرد تراشه را بهبود بخشد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.