اعتبارات ویژهای برای راهاندازی پورتال استان تهران اختصاص یافته است
پنجشنبه، 21 آبان، 1383
مشاور ICT استاندار تهران، از جمله بحثهایی که در استان تهران در حال پیگیری است را راهاندازی سرویسهای SMS دانست که اکنون کار آزمایش آن انجام شده است.
معصومه لطفی– علاوه بر یک درصد اعتبارات استانداری، رقم زیادی از مازاد درآمد استان با دستور دکتر رحمانی برای راهاندازی پورتال استان تهران اختصاص یافته است و سازمان مدیریت و برنامهریزی نیز درصدد تخصیص بخشی از اعتبارات ملی به این قضیه است.
مهندس محمدابراهیم طریقت، مشاور ICT استاندار در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان تهران ضمن بررسی کلیات طرح جامع توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات استان تهران و گزارش طرح جامع درگاه وب دولت الکترونیکی استان تهران بیان داشت: در بحث دولت الکترونیک، دولت 2 وظیفه را در قالب بخش اجرایی حاکمیتی برعهده دارد و آن تعامل و ارتباط داخل دولت و همچنین سرویسهایی است که در خارج از آن میان مردم یا با دولتهای دیگر دارد و در این ارتباط 3 مشخصه، چگونگی، زمان و مکان ارائه سرویسها از اهمیت برخوردار است.
وی افزود: به صورت خلاصه، تلاش دولت الکترونیک که در کنار آن مباحث دولتهای مجازی نیز مطرح میشود، سعی در شکستن زمان و مکان دارد. در کنار آن کیفیت خدمات افزایش یافته و کارها تسهیل مییابد خوشبختانه برای حرکت در این مسیر، از الگوهای بسیار زیادی میتوان بهره برد.
وی در ادامه گفت: یکی از ضرورتهای دولت الکترونیک، ایجاد پورتال است که در حقیقت نقطه اتصال عرضه کنندگان سرویس به مردم است و در حقیقت شرایطی را به صورت مجازی از طریق امکانات ارتباط سایتها با یکدیگر برای مبادله سرویس با سرعت و مدیریت فراهم میکند.
وی افزود: در این رابطه تاکید فراوانی در سال جاری صورت گرفته تا پورتالها استانی ایجاد شود. استان تهران نیز طی سال گذشته در صدد تهیه سند راهبردی و مطالعه جامع برای ایجاد یک نمایه از پورتال بود و اکنون این پورتال براساس دسته بندی موضوعات به یکسری زیرشاخهها تقسیم شده که هر دستگاه ونهاد میتواند خود و خدمات خود را در آن معرفی کند.
وی با اشاره به این که هنر پورتال این است که از منویهای ساده، زیرشاخههای مفصلی را دربرگیرد، بیان داشت: در درجه اول براساس دستوری برای فعال شدن سایتهای اینترنتی دستگاهها، برخی از آنها اقدام به راهاندازی سایتهای مذکور کردند که اکنون بسیاری از آنها سایتهای متعاملی نبوده و تنها در حد معرفی است.
مهندس طریقت تصریح کرد: وب سایتهایی که در پورتال بکار میآید، باید سایتهایی متعامل بوده و در آن سرویس گیرنده، نوع سرویس را مشاهده کرده، شرایط دریافت سرویس نیز تعریف شده باشد و در قدم بعدی بتواند سرویس و خدمات موردنظر را دریافت کند.
وی یادآور شد: چنین اقداماتی نیز به تدریج امکانپذیر است و در گامهای تحت آشنایی با مفاهیم و نوع تقاضاها هم در ارائه دهنده سرویس و هم گیرنده آن ضروری است.
وی در بخشی از مطالب خود به راهاندازی کیوسکهای اطلاعرسانی اشاره کرد که این اقدام در استان تهران شروع شد و با توجه به این که نمونههای مشابه آن وجود داشته؛ اما کمتر جنبه اجرایی پیدا کرده است، این کیوسک با سرویسهایی که ارائه خواهد کرد اقدام نادری در این بحث خواهد بود.
مشاور ICT استاندار تهران، از جمله بحثهایی که در استان تهران در حال پیگیری است را راهاندازی سرویسهای SMS دانست که اکنون کار آزمایش آن انجام شده است.
وی گفت: در این سیستم، پیامها در محیط محدود و به صورت کنترل و حفاظت شده ارسال خواهد شد و مخاطبان آن میتواند یک طیف خاصی از جامعه مانند مسئولان یا عامه مردم باشد.
وی یکی از کارکردهای این سیستم را، در مواقع بحرانی دانست که با توجه به مختل شدن سیستم voice میتواند با اولویتبندی افرادی که در سیستم تعریف شدهاند، فعال شود.
وی از دیگر مباحثی که در این استانداری در حال پیگیری است را راهاندازی ویدئو کنفرانس و گفتوگوهای اینترنتی میان مردم و مسئولان و همچنین راهاندازی وب سایتهای فرمانداری دانست.
گفتنی است در این مراسم که با حضور سیدحسین مرعشی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد، گزارشی از خط مشیها و سیاستهای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ارائه شد.
همچنین در همین مراسم مهندس طریقت به سمت رئیس سازمان میراث فرهنگی استان تهران منصوب شد.