سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

November 25, 2023
9:37 شنبه، 4ام آذرماه 1402
کد خبر: 152420

یک تماس ویدیویی ساده، انویدیا را دادگاهی کرد؛ ماجرا چیست؟

منبع: zoomit

یکی از کارمندان انویدیا در تماسی ویدئویی با به‌اشتراک‌گذاری صفحه‌نمایش کامپیوتر خود جنجال بزرگی به پا کرد.

اگر تا به حال برایتان پیش آمده که بخشی از صفحه‌نمایش خود را به‌صورت عمومی در یک جلسه‌ی آنلاین به اشتراک بگذارید، بد نیست نگاهی به داستان محمد منیر الزمان بیندازید که گفته می‌شود در جریان تماس مایکروسافت تیمز با شرکت سابقش، کد منبعی را که از کارفرمای سابق خود دزدیده بود، تصادفاً نشان داد.

به گزارش رجیستر این ماجرا در شکایتی که توسط کارفرمای قدیمی منیر الزمان، یعنی شرکت فناوری خودرو «والئو» تنظیم شده، آمده است. والئو از انویدیا (شرکتی که منیر الزمان هم‌اکنون در آن کار می‌کند) شکایت کرده و آن را به سود بردن از این اسرار تجاری دزدیده شده متهم کرده است.

انویدیا بخش اعظمی از یک دهه‌ی گذشته را صرف تلاش برای ورود به بازار خودرو کرده است. والئو ادعا می‌کند که منیر الزمان بدون اجازه‌ی این شرکت کل کد منبع سیستم‌های پیشرفته‌ی پارکینگ و کمک رانندگی والئو را در اوایل سال ۲۰۲۱ به همراه تعداد زیادی سند ورد، فایل‌های پاورپوینت، فایل‌های PDF و صفحات اکسل که جنبه‌های مختلف این فناوری را توضیح می‌دهند، دانلود کرده است.

این سرقت ادعا شده، در ماه مارس (اسفند و فروردین) سال بعد، زمانی رخ داد که کارمندان هر دو شرکت انویدیا و والئو با هم در حال کار روی یک پروژه‌ی مربوط‌به سیستم‌های پارک خودکار اتومبیل، برای یک سازنده‌ی قطعات خودرو که نامش فاش نشده، بودند. انویدیا برنده‌ی قرارداد توسعه‌ی نرم‌افزار در این پروژه شده بود، در حالی که والئو سخت‌افزار حسگرهای اولتراسونیک را تأمین می‌کرد.

در دادخواست ادعا شده است: «در ۸ مارس ۲۰۲۲ (۱۷ اسفند ۱۴۰۰)، یکی از این جلسات ویدیو کنفرانس برنامه‌ریزی شد. آقای منیر الزمان که اکنون در استخدام انویدیا است، در این تماس ویدیویی شرکت کرد و صفحه‌ی دسکتاپ کامپیوتر خود را در جریان این تماس به اشتراک گذاشت. با این حال، زمانی که فایل پاورپوینتی که به اشتراک گذاشته بود را مینیمایز کرد، یکی از فایل‌های کد منبع والئو را در کامپیوترش باز کرد. سرقت آقای منیر الزمان گستاخانه بود، حتی نام فایل روی صفحه‌ی او هنوز ValeoDocs بود. شرکت کنندگان در تماس ویدیویی بلافاصله کد منبع را تشخیص دادند و قبل از اینکه آقای منیر الزمان از خطای خود آگاه شود، از صفحه اسکرین‌شات گرفتند.»

این دادخواست در ادامه بیان می‌کند که هنگامی که پلیس آلمان به عنوان بخشی از تحقیقات جنایی به خانه‌ی او حمله کرد، اسناد و سخت‌افزارهای والئو را که روی دیوار اتاق کار آقای منیر الزمان چسبانده شده بود کشف و ضبط کرد و نرم‌افزار و اسناد والئو در کامپیوتر انویدیای او توسط بازرسان توقیف شد. براساس این دادخواست، منیر الزمان در بازجویی پلیس آلمان به سرقت نرم‌افزار والئو اعتراف کرده است.

سخنگوی انویدیا به درخواست رسانه‌ها برای شفاف‌سازی پاسخ نداد اما در نامه‌ای که برای وکلای والئو ارسال شد، یک شرکت حقوقی به نمایندگی از انویدیا ادعا کرد که این شرکت، هیچ علاقه‌ای به کدهای والئو یا اسرار تجاری ادعایی آن ندارد و گام‌های محکمی برای حفاظت از حقوق ادعاشده برداشته است.

منیر الزمان به انویدیا گفت که کد منبع فقط به صورت محلی در لپ تاپ او ذخیره شده و آن را با سایر کارمندان انویدیا به اشتراک نگذاشته است.

منیر الزمان در ماه سپتامبر (شهریور و مهر) به نقض اسرار تجاری والئو در آلمان محکوم و ۱۴٫۴۰۰ یورو (۱۵٫۷۲۴ دلار) جریمه شد. با اینکه انویدیا می‌گوید علاقه‌ای به استفاده از کد دزدیده شده ندارد، والئو ادعا می‌کند که این تولیدکننده کارت گرافیگ هنوز از آن بهره می‌برد و میلیون‌ها دلار در هزینه‌های توسعه صرفه‌جویی می‌کند.

والئو می‌گوید اگر این کد حتی پس از ویرایش‌های گسترده توسط سایر کارمندان در دیتابیس انویدیا ادغام شود، «غیر واقعی» است که فکر کنیم می‌توان آن را کاملاً حذف کرد.

در نتیجه، والئو به دنبال دریافت خسارت و حکمی برای جلوگیری از استفاده یا به اشتراک‌گذاری اسرار تجاری خود توسط انویدیا و کارمندانش است. هنوز تاریخ برگزاری دادگاه این پرونده اعلام نشده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.