رگولاتوری

فناوری اطلاعات

November 27, 2023
9:41 دوشنبه، 6ام آذرماه 1402
کد خبر: 152739

جلسه دبیر شورایعالی فضای مجازی با رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم

 

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم علت برخی عقب ماندگی‌ها در عرصه محتوایی در فضای مجازی را ناشی از عدم ارتباط سیستمی حوزه علمیه با مجموعه‌های حاکمیتی ارزیابی کرد و اظهار کرد: ارتباط با اشخاص بُرد لازم را نخواهد داشت. باید ارتباط سیستمی برقرار شود.

به نقل از روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی با آیت الله حسینی بوشهری دیدار کرد.

رئیس جامعه مدرسین در ابتدای سخنان خود با اشاره به موضوع غزه، ابراز کرد: هدایت‌های رهبری معظم انقلاب – مد ظله العالی – و رایزنی‌های خوب مسئولین جمهوری اسلامی به خصوص رئیس جمهور و وزیر محترم خارجه و حضور مردم ایران و سایر کشورهای جهان در حمایت از مردم غزه، قابل تقدیر است.

وی ضمن قدردانی از تمامی مجموعه‌ها و گروه‌هایی که در این مدت با مقاومت مردم فلسطین همراهی کردند، ابراز امیدواری کرد: امیدواریم مردم فلسطین بتوانند همچنان در مسیر مقاومت علیه رژیم صهیونیستی بایستند.

امام جمعه قم فضای مجازی را دغدغه همه نخبگان و افراد صاحب فکر و اندیشه در کشور عنوان کرد و اظهار داشت: فضای مجازی گرچه ابزاری است که دشمنان برای پیشبرد اهداف خود از آن استفاده می‌کنند؛ اما در عین حال می‌تواند برای ما نیز یک فرصت باشد.

زیرساخت قوی پیش نیاز تولید محتوا

وی وجود زیرساخت قوی و مستحکم را پیش نیاز حوزه محتوایی عنوان کرد و بیان داشت: محتوا بدون یک زیرساخت قوی و استوار شکل نمی‌گیرد، لذا ناگزیر باید تقویت زیرساخت‌ها را شتاب ببخشید؛ البته معنای آن غفلت از بحث محتوا نیست، بلکه باید این دو همزمان مورد توجه قرار گیرند.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری افزود: بخش قابل توجهی از زندگی مردم به فضای مجازی وابسته شده است و دشمنان در تلاش‌اند تا اهداف شوم فرهنگی خود را در فضای جامعه نهادینه کنند و یک روح بی‌تفاوتی را درقالب جنگ شناختی، در جامعه ایجاد کنند.

وی با اشاره به افزایش میزان حملات سایبری به کشور، خاطر نشان کرد: با توانمندی‌های به وجود آمده، امروز اگر دشمن حمله‌ای کند، باید منتظر پاسخ این حمله خود باشد که نشان دهنده حضور قوی ما در این عرصه است.

وی ادامه داد: ما باید از نظر زیرساخت همگام با دنیا پیش برویم و حتی در جهت ارائه خدمت، مبتکر و خلاق باشیم.

استاد حوزه علمیه قم خطاب به مسئولین فضای مجازی کشور ابراز داشت: کار خود را عادی تلقی نکنید؛ بلکه شما فرماندهی یک حرکت عظیم سخت‌افزاری و نرم‌افزاری را بر عهده دارید و باید با تمام وجود و با مطالعه عمیق و ابتکار و نوآوری به میدان بیایید. باید قبل از اینکه حالت دفاعی به خود بگیرید، حالت تهاجمی داشته باشید.

شکل دهی به افکار عمومی، از ویژگی‌های فضای‌مجازی

وی شکل دهی به افکار عمومی را از ویژگی‌های فضای مجازی عنوان کرد و خاطر نشان ساخت: از دستاوردهای عملیات «طوفان الأقصی» آگاهی بخشی به مردم دنیا بود. به صورتی که دشمنان در مقابل افکار عمومی مجبور به عقب نشینی شدند. ما نیز باید با تولید محتوا، از دنیای استکبار مطالبه‌گری کنیم و با تولید محتوا در فضای مجازی، تغییر دهنده فضای حاکم در دنیا باشیم.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با اشاره به ظرفیت حوزه‌های علمیه در خصوص فضای مجازی گفت: خوشبختانه حوزه امروز با حوزه گذشته متفاوت است و طلاب علاوه بر اشراف بر محتوای فاخر، در زمینه‌های هنری و مسائل روز نیز فعال و آشنا هستند.

وی افزود: از ظرفیت و امکانات حوزه علمیه در این خصوص استفاده کنید. به سراغ مجموعه‌های مختلف و فعال حوزوی بروید؛ زیرا امروز حوزه علمیه دوشادوش نظام اسلامی، برای پیشبرد اهداف نظام حرکت می‌کند.

وی علت برخی عقب ماندگی‌ها در عرصه محتوایی در فضای مجازی را ناشی از عدم ارتباط سیستمی حوزه علمیه با مجموعه‌های حاکمیتی ارزیابی کرد و اظهار داشت: ارتباط با اشخاص بُرد لازم را نخواهد داشت. باید ارتباط سیستمی برقرار شود.

فضای‌مجازی؛ دغدغه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم

وی در پایان سخنان خود، مسائل مربوط به فضای مجازی را از دغدغه‌های اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برشمرد و گفت: یکی از موضوعات پرتکرار در جلسات هفتگی شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، بحث فضای مجازی است.

شایان ذکر است در ابتدای این دیدار، دکتر سید محمدامین آقامیری، گزارش مختصری از وضعیت فضای مجازی کشور ارائه کرد و ارائه خدمات و محتوا را از اولویت‌های خود در مرکز ملی فضای مجازی برشمرد.

وی ابراز داشت: فضای مجازی امروز بخشی از زندگی مردم است. درگذشته بیشتر نگاه فنی به فضای مجازی و حتی شبکه ملی اطلاعات وجود داشت؛ در صورتی که محتوا اصل قضیه است و در این بخش مقداری عقب افتادگی داریم.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به حملات سایبری دشمنان به زیرساخت‌های کشور گفت: حملات سایبری نسبت به سال‌های گذشته حدوداً ۳۰ برابر افزایش پیدا کرده است؛ اما به حمد الله دشمنان توفیق جدی نداشته‌اند.

وی بیان کرد: در حوزه محتوا یکی از نیازهای ما رساندن ابزارهای لازم به نیروهای خودی است و این مطلب خود به خود به بحث محتوایی کمک جدی خواهد کرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.