فناوری اطلاعات

November 28, 2023
12:58 سه شنبه، 7ام آذرماه 1402
کد خبر: 152897

هواوی توانایی ساخت پردازنده ۵ نانومتری را نیز دارد

منبع: زومیت

هواوی می‌تواند با صرف هزینه و وقت بیشتر و با استفاده از تجهیزات فعلی، پردازنده‌ی ۵ نانومتری نیز تولید‌ کند.

پس از اعمال تحریم‌های آمریکا، هواوی در تلاش بود تا روزنه‌ی امیدی برای تولید انبوه پردازنده پیدا کند بود و پس از مدت‌ها تلاش، امسال با تولید انبوه پردازنده‌ی کرین 9000S برای پرچم‌داران سری میت ۶۰ همه را شگفت‌زده کرد.

بر اساس گزارش دیجی‌تایمز، معاون سابق تحقیق و توسعه‌ی TSMC بیان می‌کند که تولید پردازنده‌ی ۵ نانومتری با استفاده از تجهیزات DUV موجود بسیار گران تمام می‌شود اما شدنی است.

انتظار می‌رود که گوشی هواوی P70 و هواوی P70 Pro و هواوی P70 Art در سال ۲۰۲۴ عرضه شوند. هنوز هیچ اطلاعاتی در مورد پردازنده‌ی قرار گرفته در این گوشی‌ها در دسترس نیست؛ اما احتمالاً آن تراشه از نوع ۵ نانومتری خواهد بود.

تولید پردازنده‌ی ۵ نانومتری با استفاده از لیتوگرافی DUV شرکت SMIC به الگو‌ی چهار‌گانه نیاز دارد. متأسفانه بزرگ‌ترین اشکال این فرایند، گران و زمان‌بر بودن است؛ علاوه‌براین، عملکرد کلی پردازنده را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

شرکت هلندی ASML، تولید‌کننده ماشین‌آلات پیشرفته، به علت تحریم‌ها، از تأمین تجهیزات صنعتی لازم برای شرکت‌های چینی از جمله SMIC منع شده است.

چالش دیگر استفاده از تجهیزات DUV، نیاز به هم‌ترازی بسیار دقیق در حین نوردهی است که می‌تواند زمان‌بر باشد. علاوه‌براین، بروز هر گونه ناهماهنگی در این فرایند، کاهش بازده و عملکرد پردازنده را به همراه خواهد داشت.

با توجه به شرایط فعلی، شرکت SMIC برای تولید پردازنده‌ی ۵ نانومتری هزینه‌ی هنگفتی را از هواوی دریافت خواهد کرد.

با توجه به اینکه بازار هدف هواوی برای فروش گوشی تنها به چین محدود شده است، انتظار می‌رود که قیمت پردازنده های کرین افزایش‌ یابد.

با توجه به شرایط، احتمال اینکه هواوی و SMIC بتوانند در آینده تجهیزات جدید‌تر EUV را تهیه‌ کنند، اندک است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که دولت چین میلیاردها دلار برای کاهش وابستگی به تأمین‌کنندگان خارجی از جمله تأمین‌کنندگان تحت نفوذ آمریکا سرمایه‌گذاری می‌کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.