اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

هوش مصنوعی

December 8, 2023
16:09 جمعه، 17ام آذرماه 1402
کد خبر: 153675

«چت‌جی‌پی‌تی» پاسخ‌های غلط به پرسش‌های دارویی می‌دهد

بررسی‌ها نشان داده‌اند که نزدیک به سه چهارم از پاسخ‌های هوش مصنوعی «چت‌جی‌پی‌تی» شرکت «اوپن‌ای‌آی» به یک رشته از پرسش‌های دارویی، غلط یا ناکامل بوده‌اند و مردم در استفاده از توصیه‌های دارویی این ربات باید محتاط باشند.

به گزارش ایرنا از «فاکس بیزنس»، چت‌جی‌پی‌تی که از هوش مصنوعی مولد برای شکل دادن به پاسخ‌هایی به پرسش‌های کاربران با استفاده از داده‌های موجود در اینترنت استفاده می‌کند، از سوی محققان انجمن داروسازان آمریکا به چالش گرفته شد.

این محققان پرسش‌های واقعی از دانشکده داروسازی دانشگاه «لانگ آیلند» چت‌جی‌پی‌تی را به چالش کشیدند. این مطالعه روز سه شنبه این هفته در جلسه سالانه انجمن داروسازان آمریکا ارائه شد.

آنها پس از بررسی‌های کارشناسی ۳۹ پرسش را برای پاسخ دادن در اختیار هوش مصنوعی چت‌جی‌پی‌تی قرار دادند. این مطالعه نشان داد که چت‌جی‌پی‌تی تنها موفق شد برای ۱۰ مورد از این پرسش‌ها پاسخ‌ قانع‌کننده ارائه دهد و در مورد ۲۹ پرسش دیگر، پاسخ های ارائه شده نامرتبط، نادرست یا ناکامل بود.

محققان همچنین از چت‌جی‌پی‌تی خواستند که رفرنس یا ارجاعات لازم را درباره پاسخ‌های خود ارائه دهد که این سیستم هوش مصنوعی تنها موفق به ارائه ارجاعات برای هشت پاسخ شد.

بیشتر بخوانید
چت‌جی‌پی‌تی «دستیار شیمیدان» شد
توانایی‌های نوظهور هوش مصنوعی؛ واقعیت یا سراب؟
بررسی مخاطرات هوش مصنوعی در جلسه سنای آمریکا با مدیر «اوپن ای‌آی» + فیلم
«چت‌جی‌پی‌تی» پاسخ‌های غلط به پرسش‌های دارویی می‌دهد

«سارا گراسمن» از شرکت «فارم‌دی» و مولف اصلی این کار تحقیقی گفت: افراد حرفه‌ای حوزه بهداشت و درمان و بیماران باید در زمینه استفاده از چت‌جی‌پی‌تی به عنوان یک منبع معتبر برای اطلاعات مرتبط با دارو و درمان محتاط باشند.

وی افزود: هر کسی که از چت‌جی‌پی‌تی برای کسب اطلاعات مرتبط با دارو و درمان استفاده می‌کند، باید با استفاده از منابع مورد اعتماد این اطلاعات را راستی‌آزمایی و تایید کند.

در یک مورد، محققان از «چت‌جی‌پی‌تی» سوال کردند که آیا خطر تداخل دارویی بین داروی ضدویروسی Paxlovid کووید-۱۹ و «وراپامیل» داروی کاهش دهنده فشار خون وجود دارد یا نه و این ربات در گفت‌وگوی (چت‌بات) هوش مصنوعی گفت که هیچ موردی از تداخل گزارش نشده است.

به گفته گروسمان، این در حالی است که در واقعیت این داروها ظرفیت تداخل با یکدیگر را دارند و استفاده ترکیبی از آنها ممکن است منجر به کاهش بیش از حد فشار خون شود. بدون آگاهی از این تداخل، یک بیمار ممکن است به اثرات جانبی ناخواسته و قابل پیشگیری دچار شود.

یک سخنگوی شرکت اوپن‌ای‌آی سازنده چت‌جی‌پی‌تی در واکنش به این موضوع گفته است که «مدل‌های اوپن‌ای‌آی» برای ارائه اطلاعات پزشکی تنظیم نشده‌اند و کسی نباید از مدل‌های ما برای ارائه خدمات تشخیصی یا درمانی در شرایط پزشکی جدی استفاده کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.