اپراتورها

تلفن همراه

رگولاتوری

رگولیشن

December 11, 2023
9:26 دوشنبه، 20ام آذرماه 1402
کد خبر: 153934

چرا اینترنت تلفن همراه باید گران‌تر از ثابت باشد؟

منبع: ایلنا

حدود 3 دهه از ورود اینترنت به ایران سپری می‌شود و در حال حاضر تعداد کابران اینترنت پهن‌باند ثابت و سیار کشور از ۱۱۶ میلیون عبور کرده است. اینترنت سیار یا تلفن همراه برای استفاده با گوشی‌های هوشمند طراحی شده است. این طرح‌ها مقدار معینی از مصرف داده در ماه را با گزینه‌هایی برای داده‌های نامحدود با قیمت‌های بالاتر ارائه می‌دهند. از سوی دیگر، پهنای باند ثابت برای استفاده با دستگاه‌های ثابت، مانند رایانه‌های رومیزی، لپ‌تاپ‌ها و دستگاه‌های خانه هوشمند طراحی شده‌اند که برای استفاده در یک مکان خاص مانند خانه یا محل کار هستند.

انتخاب اینترنت تلفن همراه و ثابت به یک پرسش اساسی بین کاربران تبدیل شده است. هر کدام از این شبکه‌های اینترنت دارای مزایا و معایبی هستند. مهم‌ترین مزایای اینترنت ثابت، تعرفه پایین آن نسبت به اینترنت تلفن همراه است و همین امر باعث می‌شود کاربران پرمصرف به سمت اینترنت ثابت بروند اما بزرگترین عیب آن عدم امکان جابه‌جایی آن است در حالی که از اینترنت تلفن همراه در هر مکانی با سرعت بالا می‌توان استفاده کرد و برای کاربرانی که به دسترسی به اینترنت در حال حرکت و به تحرک و انعطاف‌پذیری نیاز دارند، مناسب‌تر است. در مقابل از معایب اصلی اینترنت تلفن همراه می‌توان به قیمت بالای تعرفه آن اشاره کرد.

این اختلاف تعرفه در اینترنت تلفن همراه و ثابت موضوع مهمی است که فعالان حوزه مربوطه سال‌ها به آن پرداخته‌اند و دلایل فراوانی برای گرانی تعرفه اینترنت همراه نسبت به اینترنت ثابت برشمرده‌اند. اولا، زیرساخت‌های مورد نیاز برای اینترنت تلفن همراه، مانند دکل‌های تلفن همراه و تجهیزات شبکه، در مقایسه با زیرساخت اینترنت ثابت مانند کابل‌ها و روترها، هزینه بیشتری برای ساخت و نگهداری دارند. این هزینه اغلب در قالب تعرفه‌های بالاتر به مصرف کنندگان منتقل می‌شود. علاوه بر این، اینترنت موبایل اغلب نیاز به سرمایه گذاری بیشتر در فناوری و مجوزهای طیف برای ارائه اتصالات سریع و قابل اعتماد دارد، که می‌تواند به هزینه‌های بالاتر برای ارائه دهندگان اینترنت تلفن همراه کمک کند. علاوه بر این، طرح‌های اینترنت همراه اغلب هزینه دستگاه (مانند تلفن هوشمند یا تبلت) را در تعرفه گنجانده ‌ند، در حالی که طرح‌های اینترنت ثابت معمولاً هزینه دستگاه را شامل نمی‌شود. بنابراین به طور کلی، هزینه بالاتر زیرساخت، فناوری و دستگاه برای اینترنت همراه به افزایش تعرفه‌های آن در مقایسه با اینترنت ثابت منجر می‌شود.

بنابراین دولت‌ها در شرایطی که احساس شود توازن بین تعرفه‌های بین این دو حوزه بهم خورده است، سریعا به سمت موازنه می‌روند تا هر دو سگمنت ثابت و سیار همپای هم رشد کنند و کیفیت سرویس‌های اینترنتی در یک سطح بهبود بخشیده شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.