رسانه‌های اجتماعی

هوش مصنوعی

December 17, 2023
9:46 یکشنبه، 26ام آذرماه 1402
کد خبر: 154643

سوءاستفاده مالک تیک تاک از مدل OpenAI برای تولید هوش مصنوعی برملا شد

منبع: Digiato

شرکت بایت‌دنس، مالک تیک تاک، به‌صورت مخفیانه از API شرکت OpenAI استفاده می‌کرد تا مدل هوش مصنوعی خودش را بسازد.

شرکت بایت‌دنس با اپلیکیشن تیک تاک به موفقیت‌های زیادی دست یافت، اما در دنیای فناوری همه‌چیز به‌سرعت تغییر می‌کند. این شرکت حالا سعی دارد عقب‌ماندگی خود در حوزه هوش مصنوعی مولد را جبران کند و به‌نظر می‌رسد که در این مسیر به‌صورت مخفیانه از فناوری OpenAI استفاده کرده است تا مدل زبانی بزرگ (LLM) خود را بسازد. حالا OpenAI نیز دسترسی بایت‌دنس را به مدل خود مسدود کرده است.

به‌گزارش ورج، با وجود این که به‌صراحت در شرایط سرویس‌دهی OpenAI گفته شده که از این مدل نمی‌توان برای توسعه مدل‌های هوش مصنوعی رقیب استفاده کرد، اما اسناد داخلی بایت‌دنس تأیید می‌کند که این شرکت از API شرکت OpenAI در تمامی مراحل تولید مدل زبانی بزرگ خود به‌نام Project Seed استفاده کرده است.

این گزارش مدعی است کارمندان شرکت مالک تیک تاک آن‌قدر از API شرکت OpenAI استفاده می‌کردند که به‌طور مرتب با محدودیت دسترسی به مدل‌های این شرکت مواجه می‌شدند. البته ظاهراً بعد از چند وقت، بایت‌دنس به کارمندان خود دستور داده بود تا دیگر از متون تولیدشده با GPT در توسعه این LLM استفاده نکنند. این تغییر ظاهراً زمانی رخ داد که بایت‌دنس برای عرضه Project Seed از طریق چت‌بات Doubao از چین مجوز گرفت.

بااین‌حال، خبرنگار ورج می‌گوید به او گفته شده است که استفاده از API شرکت OpenAI همچنان ادامه دارد. «جودای ست»، سخنگوی بایت‌دنس در واکنش به این گزارش پذیرفت که این شرکت در آغاز از داده‌های تولیدشده توسط GPT برای یادداشت‌نویسی در Project Seed استفاده کرده بود، اما مدعی شد که این داده‌ها در اواسط سال جاری میلادی از این پروژه حذف شدند.

ساعتی پس از انتشار این گزارش، «نیکو فلیکس»، سخنگوی OpenAI در بیانیه‌ای اعلام کرد که حساب کاربری شرکت بایت‌دنس که از طریق سرویس آژور مایکروسافت به API شرکت OpenAI دسترسی داشت، مسدود شده است. او توضیح داد: «همه مشتریان API ما باید تابع سیاست‌های استفاده از این ابزار باشند تا مطمئن شویم که فناوری ما برای موارد مطلوب استفاده می‌شود. اگرچه استفاده بایت‌دنس از API اندک بوده است، ولی حساب آن‌ها را مسدود کردیم تا تحقیقات بیشتری انجام بدهیم.»

OpenAI می‌گوید اگر آن‌ها به این نتیجه برسند که استفاده بایت‌دنس از این API تابع سیاست‌های شرکت نبوده است، رسماً از این غول چینی خواهند خواست تا تغییرات لازم را اعمال کند یا حساب آن‌ها به‌طور کامل بسته خواهد شد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.