سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

December 24, 2023
19:17 یکشنبه، 3ام دیماه 1402
کد خبر: 155532

آیا می‌توان خودروهای برقی را به‌صورت بی‌سیم شارژ کرد؟

منبع: زومیت

شارژ بی‌سیم خودرو، فناوری بسیار جذابی است اما می‌توان انتظار داشت به‌زودی در خانه‌های خود شاهد پد شارژ بی‌سیم برای خودروهای الکتریکی باشیم؟

مفهوم شارژ بی‌سیم برای گوشی‌های هوشمند از مدت‌ها قبل وجود دارد اما شارژ خودروهای برقی با این روش چگونه خواهد بود؟ قطعاً فناوری مذکور بسیار جذاب به‌نظر می‌رسد و شاید خیلی دور از ذهن هم نباشد. درواقع فرانتس فون هولزوزن، طراح ارشد تسلا با انتشار ویدیویی به‌همراه جی لنو درمورد سایبرتراک اعلام کرد شرکت متبوعش در حال کار روی شارژر القایی خانگی برای این خودرو است.

از آنجا که به محصول شرکت تسلا اشاره می‌کنیم، مشخص نیست شارژر بی‌سیم این شرکت برای خودروها چه زمانی روانه‌ی بازار شود؛ امسال، سال آینده یا ۱۰ سال دیگر؟

روش عملکرد شارژر القایی

شارژر القایی خودروهای برقی تقریباً عملکردی مشابه شارژر بی‌سیم گوشی آیفون، گوشی سامسونگ و سایر گوشی‌هایی است که از فناوری مورد اشاره پشتیبانی می‌کنند.

شارژ بی‌سیم به‌طور کلی از القای الکترومغناطیسی برای انتقال جریان الکتریکی بهره می‌برد. اساساً یک فرستنده (پد شارژ) با سیم‌پیچ مغناطیسی و گیرنده (در این مورد در پایین خودرو نصب شده است) با سیم‌پیچ مغناطیسی وجود دارند. هنگامی‌ که هر دو سیم‌پیچ مذکور در یک‌ راستا قرار بگیرند، جریان الکتریکی به گیرنده انتقال می‌یابد و عملیات شارژ آغاز می‌شود.

درواقع پیاده‌سازی فرستنده و گیرنده‌ی شارژ بی‌سیم کمی پیچیده‌ است. در چیدمان خانگی به پد بزرگی نیاز دارید که خودرو را روی آن پارک کنید. شاید بتوان چنین پد شارژی را در گاراژ قرار داد و از طرفی باید آن را به برق خانه متصل کرد.

خودرو برقی نیز برای دریافت شارژ بی‌سیم باید گیرنده‌ی آن را داشته باشد. درحال‌حاضر هیچ خودرو الکتریکی وجود ندارد که با گیرنده‌ی شارژ القایی به‌صورت عمومی عرضه شده باشد. زمانی‌ که فناوری شارژ بی‌سیم خودرو شروع به‌ کار کرد، سازندگان خودروهای الکتریکی باید گیرنده‌ی مخصوص شارژ القایی را روی محصولاتشان ارائه دهند.

شارژ بی‌سیم خودرو برقی را راحت‌تر شارژ می‌کند؟

از نظر تئوری پاسخ سؤال فوق مثبت است. البته راحت‌ بودن استفاده از شارژ بی‌سیم برای خودروها تا حدود زیادی به پذیرش و اجرای این قابلیت بستگی دارد. با فرض اینکه تکنولوژی مذکور روزی به‌طور گسترده ارائه شود، شاید مجبور نباشید خودرو الکتریکی را در خانه به پریز برق وصل کنید.

اگر شارژرهای بی‌سیم در پارکینگ‌ها یا ایستگاه‌های کنونی تعبیه شوند، رانندگان برای شارژ خودروهای برقی به‌راحتی می‌توانند به محل پارک بروند. البته دستیابی به چنین شرایطی سال‌ها زمان نیاز دارد.

جاده‌هایی که قابلیت شارژ خودروهای برقی را دارند از سال‌ها قبل مورد توجه برخی کشورها قرار گرفته‌اند؛ اما استفاده از این فناوری هزینه‌ی بسیار بالایی دارد و نمی‌توان همه‌ی خیابان‌ها و جاده‌ها را به فناوری شارژ بی‌سیم مجهز کرد و حداقل این اتفاق به‌زودی رخ نخواهد داد.

سرعت شارژ بی‌سیم خودروهای برقی چقدر است؟

سرعت شارژر خودروها با شارژرهای بی‌سیم بیشتر از چیزی است که احتمالاً تصور می‌کنید. اگر فرستنده و گیرنده‌ی شارژ القایی هر دو از ولتاژ بالا پشتیبانی کنند، در این شرایط سرعت شارژ بی‌سیم می‌تواند واقعاً زیاد باشد.

برخی شرکت‌ها از قبل کار روی فناوری شارژ بی‌سیم خودروهای برقی را آغاز کرده‌اند و این روند با موفقیت‌هایی همراه بوده است. درواقع تعدادی از این خودروسازان به سرعت شارژ چشمگیر ۲۰ کیلووات نیز رسیده‌اند که از نظر تئوری می‌تواند بسیار سریع‌تر شود.

البته هنوز سؤالات زیادی درمورد فناوری شارژ بی‌سیم خودروهای برقی وجود دارد که باید پاسخ داده شوند. باید دید تولید سیستم شارژ القایی خانگی چقدر هزینه خواهد داشت و آیا خودروسازان می‌توانند چنین سیستمی را با قیمت مناسب دراختیار مصرف‌کنندگان قرار دهند؟

این احتمال وجود دارد که ایستگاه‌های شارژ بی‌سیم خودروهای برقی، هزینه‌ی ساخت بیشتری داشته باشند و باید دید این فناوری در آینده چه مسیری را طی خواهد کرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.