رسانه‌های اجتماعی

December 25, 2023
15:46 دوشنبه، 4ام دیماه 1402
کد خبر: 155650

کلاهبرداری مالی در واتس‌اپ

واتساپ به عنوان یکی از پیام‌رسان‌های محبوب به بخش مهمی از جهان دیجیتال ما تبدیل شده است. بدون شک پیام‌سان تحت مالکیت متا حتی در شرایط فیلترینگ ایران هم کاربران زیادی دارد و حالا مجرمان سایبری با استفاده از قابلیت اشتراک‌گذاری صفحه نمایش، به کلاهبرداری مالی و هویتی مشغول شده‌اند که باید مراقب آنها باشید.

در این روش کافی است که قربانی رمز یک‌بار مصرف (OTP) خود را با مجرمان به اشتراک بگذارد. آنها سپس از این رمز یکبار مصرف برای کنترل چندین خدمت آنلاین از جمله انتقال پول استفاده می‌کنند. در این سبک کلاهبرداری مجرمان از قربانی می‌خواهند تا گزینه اشتراک‌گذاری صفحه نمایش را فعال کند.

ایندین اسکپرس می‌گوید، پس از فعال کردن این قابلیت، تبهکاران به گوشی شما دسترسی پیدا می‌کنند از طریق آن به پیام‌های مختلف از جمله رمزهای یک بار مصرف دسترسی دارند.

در سیستم بانکی ایران نیز برای امنیت انتقال پول از رمزهای یک بار مصرف استفاده می‌شود که با این سبک از نفوذ می‌توان به راحتی با دسترسی به رمز دوم یک بار مصرف، از آن برای سرقت دارایی‌های کاربر استفاده کرد.

علاوه بر این احتمال سرقت مالی، افراد ممکن است دسترسی خود به حساب‌های شبکه اجتماعی را نیز از دست بدهند و یا فرد دیگری از راه دور به این اپلیکیشن‌ها دسترسی پیدا کند و رمز عبور آنها را تغییر دهد.

در صورت فعال شدن قابلیت اشتراک صفحه نمایش، کلاهبرداران می‌توانند در لحظه به گوشی شما دسترسی پیدا کنند و رمز عبور یکبارمصرفی که از سوی آنها درخواست داده شده را مشاهده کرده و از آن استفاده کنند.

با اینکه این ترفند و کلاهبرداری از طریق اشتراک‌گذاری صفحه نمایش چیز تازه‌ای نیست، اما پس از اضافه شدن این قابلیت به عنوان یکی از امکانات بومی واتساپ، تعداد کلاهبرداری‌های این چنین سر به فلک کشید.

برای جلوگیری از چنین حملاتی بهتر است هیچگونه تماسی از شماره‌های ناشناس را در واتساپ جواب ندهید.

هیچگاه رمز عبور یک بار مصرف، شماره کارت یا CVV را به اشتراک نگذارید.

رمز عبور خود را با هیچکس در میان نگذارید.

درخواست اشتراک‌گذاری صفحه را به جز در مواردی که از صحت آن اطمینان دارید قبول نکنید.

در صورتی که مجبور به تماس ناشناس هستید، حتما در ابتدا با یک تماس صوتی هویت فرد را تایید کنید و سپس به سراغ تماس تصویری بروید. همیشه گزینه اشتراک‌گذاری صفحه را بررسی کرده و از غیرفعال بودن آن اطمینان حاصل کنید. اگر فردی به صفحه نمایش گوشی شما دسترسی یابد، زیان مالی تنها بخش کوچکی از خطرات احتمالی است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.