تلفن همراه

گوشی

December 29, 2023
12:42 جمعه، 8ام دیماه 1402
کد خبر: 155998

فروش هواوی به نزدیک ۱۰۰ میلیارد دلار رسید

منبع: پیوست

درآمد هواوی در سال ۲۰۲۳ با رشد ۹ درصدی سال فوق‌العاده‌ای برای این غول چینی رقم زد. هواوی در سالی که گذشت با به چالش کشیدن تحریم و تولید یک چیپ جدید شگفتی‌ساز شد.

به گزارش بلومبرگ، فروش غول تحت تحریم چین امسال به لطف بازگشت به بازار گوشی‌ها و فروش تجهیزات 5G به ۹۸.۷ میلیارد دلار رسیده است. هواوی در سه ماهه جاری به نسبت سه ماهه گذشته رشد ۲۷ درصدی را تجربه کرد که شتاب رشد بالایی را نسبت به سه‌ماهه قبلی نشان می‌دهد.

غول چینی زمانی در سال ۲۰۲۳ شگفتی‌ساز شد که گوشی هوشمند جدیدی را با پردازنده ۷ نانومتری Kirin روانه بازار کرد. با وجود تحریم‌های سخت ایالات متحده تولید این چیپ در چین باعث شگفتی ناظران بازار شد و بازدهی تحریم‌ها را زیر سوال برد.

این شرکت در سال ۲۰۱۹ و پس از آنکه ایالات متحده دسترسی آن به عرضه‌کنندگان خارجی را قطع کرد از یک فروشنده مهم گوشی هوشمند به بازیگر حاشیه‌ای تبدیل شد و حالا دوباره به عنوان نماد مقاومت چین در برابر فشار‌های ژئوپلیتیک از اعماق بازار سر برآورده است.

کن هو، یکی از چندین مدیری که در جایگاه رئیس هیات مدیره قرار گرفته در یک پیام سنتی به کارکنان گفت: «پس از سال‌ها کار دشوار، ما توانستیم این توفان را پشت سر بگذاریم و حالا تقریبا به مسیر خود بازگشته‌ایم. باید بدانیم که تغییرات محیط کسب‌وکار تنها زاده تنش‌های ژئوپلیتیک نیستند و چرخه‌های پرنوسان اقتصاد جهانی نیز تاثیر گذار است.»

پس از قرار گرفتن در لیست سیاه آمریکا در سال ۲۰۱۹، هواوی حمایت چشمگیری را در داخل چین تجربه کرده است. ارائه دهندگان تلکام داخلی قرارداد‌های بزرگی را در حوزه 5G و رایانش ابری با این شرکت منعقد کردند و چندین موسسه دیگر نیز کسب‌وکار‌های متضرر این شرکت را خریداری کردند.

گوشی میت ۶۰ پرو که از چیپ بومی Kirni برخوردار است پس از عرضه در ماه آگوست بخشی از بازار اپل را از آن خود کرده است و هواوی به یکی از بازیگران مهم نیمه‌رسانا نیز بدل شد، صنعتی که دولت بایدن تمرکز زیادی روی محدود کردن آن دارد.

هواوی که از گذشته یکی از پیشتازان تجهیزات شبکه و گوشی هوشمند به حساب می‌آمد، شبکه‌ای از کارخانه‌های چیپ را در دست ساخت دارد و طبق اعلام اتحادیه صنعت نیمه‌رسانا، حدود ۳۰ میلیارد دلار سرمایه از دولت و زادگاه خود دریافت می‌کند.

با این حال در سال ۲۰۲۴ این غول چینی علاوه بر محدودیت‌های ایالات متحده باید با پیشرفت‌های روزافزون فناوری در سراسر جهان نیز همپایی کند.

دسترسی به تجهیزات مهم تولید چیپ نیز برای این شرکت سخت‌تر و سخت‌تر می‌شود. جینا ریموندو، وزیر بازرگانی ایارات متحده در پاسخ به سوالی پیرامون واکنشش به پیشرفت هواوی اعلام کرد که برای محافظت از امنیت ملی هر اقدام کارآمدی را به اجرا می‌گذارد.

هواوی برای تضمین پیشتازی خود از لحاظ فناوری باید سرمایه‌گذاری روی تکنولوژی‌های نوظهوری مثل هوش مصنوعی را نیز افزایش دهد.

هو در نامه خود نوشت: «ما باید از این پنجره فرصت استفاده کنیم و منابع محدود خود را روی مهمترین حوزه‌های استراتژی سرمایه‌گذاری کنیم. مسیر استراتژیک کلی ما روشن است. ما همچنان به بهینه‌سازی مقر اصلی، ساده‌سازی مدیریت و تضمین سیاست یکپارچه در عین اعمال تغییرات ضروری ادامه می‌دهیم.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.