رمز ارز

January 1, 2024
13:26 دوشنبه، 11ام دیماه 1402
کد خبر: 156340

با این راهکارها امنیت دارایی‌های رمزارزی خود را افزایش دهید

منبع: پیوست

حفظ امنیت داده‌ها، درست زمانی که هر روز خبر نشت اطلاعات و هک اپلیکیشن‌های مختلف منتشر می‌شود اهمیت ویژه‌ای می‌یابد و کاربران پلتفرم‌های مختلف باید آمادگی مواجهه با هر یک از این حملات و راه‌های مقابله با آن را پیدا کنند. ارزهای دیجیتالی و بسترهای نقل و انتقال و نگهداری آن نیز همیشه جزو هدف‌های اصلی هکرها و کلاهبردارهای اینترنتی بوده است از همین روست که بسیاری از فعالان این اکوسیستم می‌گویند هرچند هیچ راهی برای تضمین صد درصدی امنیت داده‌های کاربران نیست اما می‌توان امنیت کاربران را با آموزش نحوه نگهداری دارایی‌هایشان افزایش داد.

ضیا صدر، فعال حوزه رمزارزها، معتقد است یادگیری یک مهارت است و کاربران باید مهارت یاد گرفتن موضوعات جدید و تحقیق یا پیگیری کردن موضوعات را به دست ‌آورند. به گفته او، این مساله می‌تواند به پیشرفت هر فرد در این فضا کمک کند. همچنین صدر در گفت‌وگو با پیوست امنیت را یکی از موضوعات کلیدی می‌داند. به گفته او، حفظ داده‌ها، دارایی‌ها و به دست آوردن شرایط امن در فضای دیجیتالی، کار ساده‌ای نیست و برای کاربران ضروری است که برای این کار آموزش ببینند.

علیرضا زجاجی، مدیرعامل بنیاد سور به شناخت درست از ابزارهای این حوزه اشاره می‌کند. به گفته او، کاربران بهتر است در موضوعاتی مانند کیف‌ پول‌ها که مستقیماً با امنیت دارایی آنها در ارتباط است، شناخت درستی از نقاط قوت و ضعف این ابزارها بیابند. همچنین او معتقد است کاربران معامله‌گر باید درک درستی از روش‌های مدیریت سرمایه و ریسک به دست آورند.

آگاهی بیشتر مزایایی دارد و ضیا در این باره می‌‌گوید در صورت آگاهی بیشتر کاربران ریسک‌هایی مانند خسارت دارایی، سرقت و سرمایه‌گذاری، برطرف یا حداقل مدیریت می‌شوند. زجاجی هم یکی از آسیب‌های این حوزه را عدم اشراف بر نحوه سازوکاری کیف‌ پول‌ها و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز می‌داند. برخی از اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز در این حوزه وجود دارند که کاربر هنگام متصل کردن کیف‌ پول امکان برداشت دارایی را به پلتفرم می‌دهد. این موضوع خیلی راحت می‌تواند با مطالعه اجازه‌های خواسته‌شده از طرف پلتفرم برطرف شود، اما متاسفانه افرادی هستند که بدون مطالعه، درخواست را تایید می‌کنند.

اما آموزش و یادگیری برای ارزهای دیجیتالی در ایران از دو روش آکادمیک و شخصی پیگیری شده است. روش آکادمیک هرچند به عنوان یکی از مرسوم‌ترین روش‌ها شناخته می‌شود، اما این روش در سطح جهانی هم نتوانسته عملکرد مناسبی ارائه دهد و از دلایل این عدم موفقیت، نو بودن پدیده بلاک‌چین عنوان می‌شود. البته در این بین، مهارت‌های پایه‌ای هم وجود دارد که کاربران می‌توانند با یادگیری آنها، بخش قابل توجهی از نگرانی‌های خود را برطرف کنند.

مدیرعامل سور معتقد است: آموزش از کانال آکادمیک و تولید محتوا به دست کاربران و فعالان، مسیرهای جدایی نیستند و مکمل یکدیگر به حساب می‌آیند. چراکه این حوزه ابعاد گسترده‌ای دارد و هر بعد می‌تواند در یکی از این فضاها بهتر بروز پیدا کند.

نبود نوآوری در حوزه رمزارزها شاید دلیلی جز آموزش نداشته باشد. به گفته ضیا صدر، آموزش می‌تواند منجر به افزایش پذیرش شود و افزایش پذیرش به شکل‌گیری نیازهای جدید کمک می‌کند. به این ترتیب آموزش محرکی برای فعالیت‌های نوآورانه به حساب می‌آید. او معتقد است، فعالیت آموزشی می‌تواند پلی میان عرصه‌های مختلف ایجاد کند و باعث شکل‌گیری همکاری‌های جدید میان فیلدهای مختلف شود.

زجاجی با اشاره به پتانسیل اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز، یکی از زمینه‌های آموزش بهتر را رشد و توسعه این اپلیکیشن‌ها می‌داند. به گفته او امروزه کاربردهای بسیاری در این حوزه تعریف شده است و برای نمونه، بیشتر معاملات NFTها با استفاده از همین اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز انجام می‌شود. او معتقد است با استفاده از این کاربرد، می‌توان اسناد و دارایی‌های دنیای واقعی را در فضای بلاک‌چین تعریف و معامله کرد.

شناخت قوانین هم به عنوان یکی از مواردی که می‌تواند چالش‌های کاربران را کاهش دهد، مطرح است. زجاجی معتقد است این حوزه قانونی به صورت مشخص ندارد و به همین دلیل اطلاع‌رسانی این الزامات موجود هم نمی‌تواند مشکل خاصی را برطرف کند. به گفته او در موضوع رمزارزها با یک حوزه نو طرف هستیم که بانک مرکزی جسارت قانون‌گذاری در این حوزه را ندارد یا مجلس تخصص لازم قانون‌گذاری را ندارد.

ضیا اهمیت شناخت و درک قانون‌گذاری این حوزه را در دو مورد می‌بیند. به گفته او، در اول اینکه خود قوانین یکی از ریسک‌های این بازار هستند و کاربران برای پیشگیری از این ریسک، حتماً باید با قوانین این حوزه آشنایی داشته باشند. موضوع دوم اینکه این حوزه در حال شکل‌گیری است و قوانین آن هم در حال شکل‌گیری هستند. به همین دلیل افراد باید در جهت اثرگذاری در روند قانون‌گذاری تلاش کنند تا از به تصویب رسیدن قوانین ناقص، معیوب و مخرب جلوگیری شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.