باندپهن

مخابرات فضایی

January 1, 2024
13:27 دوشنبه، 11ام دیماه 1402
کد خبر: 156342

جاسوسی بالون چینی از داده‌های آمریکایی

منبع: زومیت

براساس گزارشی از شبکه‌ی NBC، بالن‌ جاسوسی چین با اتصال به اینترنت ISP (ارائه‌دهنده‌ی خدمات اینترنتی) آمریکایی، تلاش کرده است تا به چین اطلاعات مخابره کند.

دو تن از مقام‌های فعلی و یک مقام سابق آمریکایی در گزارشی که از دستگاه‌های اطلاعاتی به دستشان رسیده، تأیید کردند این دستگاه جاسوسی پرنده قصد داشته است تا از یکی از شرکت‌های آمریکایی برای انتقال داده‌های خود استفاده کند.

درصورت تأیید رسمی، این عملیات جسارت فراوان طراحان بالن جاسوسی را نشان می‌دهد. به‌نظر می‌رسد چینی‌ها علاوه‌بر استفاده از فناوری آمریکایی در بالن‌های ارتفاع بالا، به‌سادگی با یکی از شرکت‌های ISP آمریکایی برای ارسال تمام داده‌های جاسوسی از آسمان آمریکا قرارداد امضا کرده بودند.

براساس ارزیابی دستگاه‌های امنیتی، در درجه‌ی اول داده‌های منتقل‌شده بین بالن و چین اطلاعات ناوبری بوده است. مهم‌ترین سؤالی که درباره‌ی بالن‌های جاسوسی مطرح می‌شود، این است که در این مدت چه اطلاعات دیگری به چین ارسال شده است.

دولت جو بایدن همواره تلاش کرده است تا حکمی از دادگاه برای نظارت الکترونیکی بر بالن‌ها بگیرد. بااین‌حال، هنوز مشخص نیست که آیا این تلاش‌ها موفقیت آمیز بوده‌اند یا خیر. علاوه‌بر‌این، شرکت خدمات‌دهنده‌ی اینترنتی هرگونه ارتباط با بالن چینی را تکذیب کرده است. از نام این شرکتی سخنی به‌میان نیامده است.

سخن‌وگوی سفارت چین در واشنگتن، مدعی است که این بالن به‌‌دلیل قابلیت محدودش در هدایت خودکار، از مسیر اصلی خود منحرف و به‌طور ناخواسته وارد مرزهای ایالات متحده شده است.

در اوایل سال ۲۰۲۳، بالن‌های جاسوسی چین سرتیتر اخبار بسیاری در سرتاسر جهان بودند؛ اگرچه بررسی‌ها نشان داد که این بالن‌ها از ماه‌ها پیش از اینکه خبری از آن‌ها منتشر شود، بر فراز ایالت‌های آمریکا شناور بوده‌اند.

اجزای این بالن‌های زمین‌گیرشده شامل ماهواره‌ و پنل‌‌های خورشیدی و دستگاه‌هایی برای جمع‌آوری عکس‌ و ویدئو و داده‌های ناوبری بودند. با بررسی دیگر حسگر‌ها و تجهیزات تخصصی چینی که در این بالن‌ها کشف شده بود، تأیید شد که بالن‌ها در‌واقع ابزار جاسوسی بوده‌اند.

بالنی که در نزدیکی ایالت کارولینای جنوبی سقوط کرد، در طول ۸ روز پرواز خود برفراز آمریکا نتوانست اطلاعاتی به چین ارسال کند. در آخر مشخص نشد که مخابره‌‌نشدن اطلاعات نتیجه‌ی مشکلی در سخت‌افزار بوده یا ایالات متحده انتقال داده را مسدود کرده یا مشکل از ISP بوده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.