بازار سرمایه

January 1, 2024
13:52 دوشنبه، 11ام دیماه 1402
کد خبر: 156360

حال خوب سهام شرکت‌های فناوری در سال ۲۰۲۳

منبع: زومیت

سهام شرکت‌های بزرگ فناوری در سال ۲۰۲۳ برخلاف سال‌های پیش، رشد چشمگیری تجربه کرد.

بنابر گزارش وبسایت CNBC، از زمان همه‌گیری ویروس کرونا، هزینه‌کرد مشتری‌ها و همچنین درآمد‌‌ و مخارج شرکت‌های بزرگ و کوچک در سراسر دنیا دچار تغییراتی بنیادین شد.

در دوران کرونا، میزان تولید و فعالیت شرکت‌ها به‌شدت پایین آمد ولی هزینه‌ها به‌خاطر جبران شرایط پیش‌آمده، روند افزایشی داشت. هرچند به علت استفاده‌ی بیش‌از‌پیش مردم از خدمات شرکت‌های فناوری، این شرکت‌ها کمترین میزان آسیب را متحمل شدند و حتی رشد چند برابری را تجربه کردند.

بعد از کرونا، شرکت‌های بزرگ دنیای فناوری برای کاهش هزینه‌های خود، دست به اخراج کارکنان زدند و این اولین عامل موثر در حفظ سودآوری بود.

در حالی که دنیای فناوری با سیاست کاهش هزینه‌ها و قرض گرفتن از بانک‌های بزرگ به حیات خودش ادامه می‌داد، ظهور هوش مصنوعی مولد، هیجان را دوباره به دنیای فناوری آورد و شرکت‌ها را وادار به سرمایه‌گذاری سنگین در این بخش کرد.

همین عوامل باعث شد که پس از سقوط ۳۳ درصدی شاخص نزدک در سال گذشته، این بازار، سال ۲۰۲۳ را با افزایش ۴۳ درصدی به پایان برساند. بنیانگذار Capital Wealth معتقد است که شرایط ایدئالش می‌تواند در سال ۲۰۲۴ نیز ادامه یابد.

هرچند هوش‌ مصنوعی مهم‌ترین عامل رشد سهام شرکت‌های بزرگ فناوری در سال ۲۰۲۳ شد، هوش‌ مصنوعی موضوع جدیدی نیست و شرکت‌های زیادی قبل از این هم از این فناوری در کسب‌و‌کار خود استفاده می‌کردند.

اکثر مصرف کنندگان به‌لطف ChatGPT با هوش مصنوعی مولد آشنا شدند و بعد از آن مایکروسافت با سرمایه‌گذاری در شرکت OpenAI، این فناوری را در اکثر خدمات خود وارد کرد.

متا و آمازون نیز به واسطه‌ی هوش‌مصنوعی مولد، الگوریتم‌های تبلیغات و قیمت‌گذاری خود را تغییر دادند و همین عامل باعث رشد دو برابری ارزش سهام برای متا و رشد ۸۰ درصدی برای آمازون شد.

جن‌سون هوانگ، مدیرعامل انویدیا، در کنفرانس توسعه‌دهندگان این شرکت گفت: «استارتاپ‌ها برای ساخت محصولات و خدمات بهتر، درحال رقابت‌ کردن هستند و شرکت‌های بزرگ می‌خواهند از طریق توسعه‌ی استراتژی‌های کارآمد به واسطه‌ی هوش مصنوعی، به نیاز مشتریان خود پاسخ دهند.»

استارتاپ‌ها و شرکت‌های بزرگ فناوری برای آموزش و اجرای مدل‌های پیشرفته‌ی هوش مصنوعی نیازمند واحدهای پردازش گرافیکی قوی هستند و به همین دلیل شرکتی مثل انویدیا که یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تراشه‌ساز دنیا است، برنده‌ی بزرگ این رقابت شد.

در سال ۲۰۲۳ انویدیا مجموعاً ۱۷٫۵ میلیارد دلار درآمد خالص داشت که بیش از ۶ برابر سال پیش بود. این عامل باعث شد ارزش بازار شرکت سازنده‌ی تراشه در سال ۲۰۲۳ به میزان ۲۳۹ درصد افزایش یابد.

 

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.