5G, 6G, vRAN, OpenRAN

تلفن همراه

خبر اول

January 1, 2024
19:22 دوشنبه، 11ام دیماه 1402
کد خبر: 156394

ژاپنی‌ها برای توسعه 5G در آسمان ایستگاه‌های معلق راه‌اندازی می‌کنند

منبع: دیجیاتو

صنعت مخابرات ژاپن قصد دارد در سال 2025 فناوری ایستگاه‌های هوایی شبکه 5G را راه‌اندازی کند. این فناوری HAPS یا «ایستگاه‌های ارتفاع بالا» نام دارد. فناوری HAPS با استفاده از وسایل نقلیه بدون سرنشین در استراتوسفر زمین به پرواز درخواهد آمد و به صورت گسترده شبکه 5G را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

براساس گزارش Nikkei Asia، همانند استارلینک، فناوری HAPS نیز می‌تواند خدمات شبکه را با استفاده از پهپادهای خورشیدی که در ارتفاعات 18-25 کیلومتری پرواز می‌کنند، ارائه دهد. انتظار می‌رود پوشش تنها یکی از این ماژول‌ها 200 کیلومتر باشد. در این فناوری، فرکانس‌های 1.7 گیگاهرتز، 2 گیگاهرتز و 2.6 گیگاهرتز مورد استفاده قرار خواهند گرفت. علاوه‌براین، باند 700 تا 900 مگاهرتز برای بهبود خدمات تلفن همراه در اروپا، آمریکا، آفریقا و برخی مناطق آسیا استفاده خواهد شد.

فناوری HAPS؛ راه‌حل ژاپن برای افزایش پوشش سراسری شبکه 5G

طی چند سال گذشته، کشورها به دنبال راه‌اندازی شبکه‌های 5G به‌عنوان سریع‌ترین اتصال بی‌سیم موجود بوده‌اند. چین با نصب بیش از سه میلیون ایستگاه زمینی رکوردی را در این حوزه ثبت کرده و از بازار ایالات متحده نیز جلو زده است.

از سویی، جهان بیش از پنج میلیارد کاربر اینترنت دارد؛ اما اتصال و خدمات اینترنت در برخی از نقاط ضعیف است. برای مثال، در برخی نقاط آفریقا تنها 24 درصد از جمعیت به اینترنت دسترسی دارند. در این نقاط نمی‌توان ایستگاه‌های زمینی نصب کرد و اینجاست که فناوری HAPS به‌عنوان راه‌حلی خلاقانه عمل می‌کند.

شرکت‌های مخابراتی مانند NTT ژاپن قرار است از HAPS به عنوان یک راه‌حل نسل بعدی برای این مشکل استفاده کنند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.