تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

January 1, 2024
19:53 دوشنبه، 11ام دیماه 1402
کد خبر: 156411

کاهش ۶۵ درصدی سرمایه‌گذاری روی استارت‌آپ‌های فناوری امارات

منبع: پیوست

بررسی‌های شرکت تحقیقاتی Tracxn نشان می‌دهد که اکوسیستم استارت‌آپ فناوری امارات در سالی که گذشت (۲۰۲۳) ۶۵ درصد کمتر از سال ۲۰۲۲ سرمایه را جذب خود کرده است.

به گزارش عربین‌بیزنس، Traxcn در گزارش سالانه UAE Tech 2023 تصریح می‌کند که امارات با وجود کاهش سرمایه‌گذاری، چهارمین اقتصاد بزرگ منطقه منا و در رده هفتم درآمد سرانه جهان است.

اکوسیستم استارت‌آپ فناوری بیشترین نرخ جذب سرمایه‌ خود را در سال ۲۰۲۲ و پس از یک روند نزولی در منطقه تجربه کرد.

حوزه فناوری امارات در سال ۲۰۲۳ و تا تاریخ بررسی‌ها ۶۳۸ میلیون دلار سرمایه را جذب خود کرده است که نشانگر رکود ۶۵ درصدی در مقایسه به ۱.۸۳ میلیارد دلاری است که در دوره مشابه سال ۲۰۲۲ جذب این بازار شد. با احتساب این آمار، از سال ۲۰۲۰ تا به امروز، سال ۲۰۲۳ کمترین جذب سرمایه را برای اکوسیستم فناوری امارات داشته است.

تعداد دورهای جذب سرمایه نیز در سال ۲۰۲۳ تا تاریخ بررسی ۲۱ درصد به نسبت دوره مشابه سال ۲۰۲۲ کمتر شده است.

سرمایه‌گذاری روی استارت‌‌آپ‌های فناوری امارات در سال ۲۰۲۲ شرایطی مشابه سال ۲۰۲۱ داشت اما این منطقه در ۲۰۲۳ رکود چشمگیری را در جذب سرمایه تجربه کرده است.

سرمایه‌گذاری‌های مرحله بذری این منطقه در سال ۲۰۲۳ تا اریخ بررسی‌ها تنها ۲۲۳ میلیون دلار بود که هفت درصد کمتر از ۲۴۱ میلیون دلار سال ۲۰۲۲ است.

با این وجود اگر به دو سال قبل (۲۰۲۱) برگردیم، رشدی ۴۷ درصدی را به نسبت ۱۵۲ میلیون دلار آن سال مشاهده می‌کنیم.

سرمایه‌گذاری اولیه نیز در سال ۲۰۲۳ تا زمان بررسی‌ها به ۲۴۰ میلیون دلار رسیده است که کاهش ۶۶ درصدی را در مقایسه با سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد و در قیاس با سال ۲۰۲۱ نیز ۳۰ درصد کاهش یافته است.

بیشترین تفاوت اما مربوط به سرمایه‌گذاری‌های مرحله آخری است که در سال ۲۰۲۳ تنها ۱۷۵ میلیون دلار از این مرحل سرمایه‌گذاری را شاهد بودیم؛ رکود ۸۰ درصدی در مقایسه با ۸۸۱ میلیون دلار سال ۲۰۲۲ و ۸۶ درصد کاهش در قیاس با ۱.۲۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱.

با این حال به طور کلی حوزه فین‌تک، فناوری محیط‌‌زیستی و بلاک‌چین بهترین عملکرد را در سال ۲۰۲۳ داشتند.

بخش فین‌تک ۱۷۴ میلیون دلار از سرمایه‌‌های جذب شده را به خود اختصاص داد و پس از آن هم فناوری محیط‌زیستی و بلاک‌چین هرکدام به ترتیب با جذب ۱۶۸ و ۱۶۷ میلیون دلار در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

 

دور‌های جذب سرمایه‌ مثبت ۱۰۰ میلیون دلار نیز در حوزه فناوری امارات امسال رکود چشمگیری را تجربه کرد و از هفت مورد در سال ۲۰۲۲ و دو مورد در سال ۲۰۲۱، به تنها یک مورد سقوط کرد.

سالی که گذشت اکوسیستم فناوری امارات هیچ تک‌شاخ جدیدی را به بازار معرفی نکرد، اما در سال ۲۰۲۱ یک تک‌شاخ و در سال ۲۰۲۱ نیز دو تک‌شاخ از اکوسیستم فناوری امارات به جهان معرفی شدند.

تعداد اکتساب‌های ثبت رشده در این بخش نیز از ۱۸ مورد در سال ۲۰۲۲ به ۱۶ مورد کاهش یافت. سال ۲۰۲۱، این بخش ۱۳ اکتساب را تجربه کرد.

از لحاظ قیاس شهری، دبی پیشتاز سال گذشته بود.

استارات‌آپ‌های فناوری واقع در دبی روی هم رفته ۵۷۹ میلیون دلار سرمایه را جذب خود کردند؛ ابوظبی و ام‌القیوین نیز با اختلاف زیاد به ترتیب با سهم ۵۴ و ۵ میلیون دلاری قرار دارند.

تا تاریخ بررسی‌ها، سه شرکت In5، Hub71 و  MBRIF(صندوق سرمایه‌گذاری نوآورانه محمدبن سلمان) بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاران حوزه فناوری امارات در سال ۲۰۲۳ هستند.

سه شرکت Flat6Labs، Y Combinator و Wamda Capital نیز بزرگترین‌ سرمایه‌گذاران مرحله بذری این دوره به حساب می‌آیند و e&، S3 Venture و SC Ventures هم بزرگترین سرمایه‌گذاران دور جذب سرمایه اولیه هستند.

شرکت Bankai Ventures فعال‌ترین سرمایه‌گذاری مرحله آخری سال ۲۰۲۳ بود.

همه‌گیری کووید در امارات هم همانند دیگر مناطق جهان باعث یک بحران بی‌سابقه اقتصادی شد.

اقتصاد امارات اما با وجود چالش‌ها عملکرد خوبی را به ثبت رسانه و روند بهبودی پسا کووید را طی می‌کند. دولت امارات به صورت فعال برای گوناگونی اقتصادی تلاش می‌کند و تغییراتی را در حوزه رگولاتوری به اجرا گذاشته تا رشد بخش خصوصی را تقویت کند، وابستگی به درآمد‌های نفتی را کاهش دهد و به اقتصادی دانش محور مبتنی بر فناوری نوآورانه و انرژی پایدار شکل دهد.

براساس گزارش چشم‌انداز ۱۰ ساله امارات، ده حوزه طی یک دهه آینده بیش از ۲۰ میلیارد دلار ارزش‌آفرینی می‌کنند و تکنولوژی هوش مصنوعی یکی از روند‌های مد نظر این چشم‌انداز است. این کشور در کنار عربستان، یکی از بزرگترین خریداران پردازنده‌های هوش مصنوعی انویدیا در خاورمیانه است و در سال که گذشت از هوش مصنوعی بومی با زبان عربی رونمایی کرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.